Last Updated on 9 Temmuz 2017 by Yaşar Çelik
Mersin Valiliği himayesinde ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali, Mersin’in tarihi ve kültürünü temsil eden ögelerin İstanbul’dan gelen heykeltıraşlar tarafından kumdan heykellerle canlandırılması sahili dolduran binlerce yerli yabancı turistten tam not aldı.
Festival etkinlikleri arasında geçen yıllardan farklı olarak bu sene Mersin’in tarihi ve kültürünü temsil eden ögelerin İstanbul’dan gelen heykeltıraşlar tarafından yapılan kumdan heykel olarak yaptırılması festivale katılan yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Turistler ve festivale gelen vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören heykeller arasında, Karacaoğlan, Şahmeran, Kleopatra ve Kleopatra Kapısı, Kızkalesi ve Yörük Göçü figürleri yer aldı. Yükseklikleri 4 buçuk metreyi bulan heykeller sadece su ve kumdan inşa edildi. Eserlerinin başlarında bekleyerek hem heykellerin inşasına devam eden hem de vatandaşları bilgilendiren heykeltıraşlar, heykellere gösterilen ilgiden de oldukça memnun olduklarını ifade etti.
Heykeltıraş Aslı İrhan’ın “Kleopatra Kapısı” adlı kumdan heykeli turistlerin yoğun ilgisini çekti.
İstanbul’dan Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali’ne gelerek Kleopatra ve Kleopatra Kapısı heykelini ortaya çıkaran heykeltıraş Aslı İrhan, “2006’dan beri heykellerle ilgileniyorum ve çalışmalarımı devam ettiriyorum. Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali kapsamında Mersin’e geldim, böyle bir çalışmanın parçası oldum ve son derece keyifli bir çalışma oldu. Burada Mersin’in değerleri ve Mersin ile ilgili çalışmalar yaptık. Ben de Tarsus’ta bulunan Kleopatra Kapısı ile yola çıktım. Eserim vatandaşlar tarafından da güzel ilgi görüyor” dedi.
Heykeltıraş Gamze Çetiz’in “Kızkalesi” adlı çalışması sahilde oldukça popüler oldu.
Heykeltıraş Gamze Çetiz de, “Kızkalesi’nde Kızkalesi heykelini ortaya çıkarmak güzel ve çok keyifli. Çünkü tam karşımda ve resme ihtiyaç duymadan bakarak yapabiliyorum. Vatandaşlardan ilgi de çok fazla, özellikle nasıl yaptığımızı ve içerisine ne koyduğumuzu merak ediyorlar. Sadece su ve kum ile ortaya çıkardık bu heykelleri” şeklinde konuştu.