Dünyada giderek büyüyen inanç turizmi, Türkiye’de de turizm sektörüne büyük oranda katkı sağlıyor. Buna bir de Delüks ve lüks turizm seçenekleri eklenince pastadan alınan pay gittikçe artıyor.
Türkiye’de Hac ve Umre turlarında lüks seçenekleri arayanlar, VIP araçlar ile ulaşım, odalarından Kabe manzarası, Arafat’ta klimalı lüks çadır, özel duahan ve doktor hizmeti vb. gibi hizmetler için acentelerin kapısını çalıyor. Bu alanda 15 yıldır hizmet veren Vizyon Turizm ise, geçen yıl 160 olan VIP yolcu sayısını bu yıl 200’e ulaştıracaklarını ön görüyor.
Kutsal topraklarda Hac ibadetini yerine getirmek için gün sayan Müslümanlar, sıcak havalarda ibadetlerini sorunsuzca ve rahat bir şekilde yerine getirmek istiyor. Bu nedenle konforlu bir hizmet almak için araştırma yapan hacı adayları, lüks/delüks turları tercih ediyor. Bu bilinçle de Hacı adaylarının ulaşım ve konaklamalarını Delüks hizmet kalitesiyle yerine getiren Vizyon Turizm, özel duahan ve doktor hizmetinin yanı sıra misafirlerini Arafat’ta açık büfe yemekli, klimalı lüks çadırda ağırlayarak hac ibadetinin sorunsuz geçmesine olanak sağlıyor.
Delüks olarak nitelendirilen hac organizayonu için hacı adaylarının kişi başına ödemesi gereken tutar, 16.500 ila 23.500 dolar arasında değişiyor. 12 gece 13 gün süren program kapsamında hacı adayları, 5 yıldızlı otellerde kalırken; ulaşım, yemek, doktor, rehberlik gibi tüm masraflar da ödedikleri tutar içinde. Fiyata dahil olmayan tek şey ise şahsi harcamaları…
Talha Çizmeci: İnanç turizmini tercih edenlerin sayısı her yıl artıyor
Vizyon Turizm olarak inanç turizminin Türkiye’deki turizme büyük fayda sağladığını ve dünyada giderek büyüyen inanç turizminden elde edilen gelirin hiç de küçümsenmeyecek bir seviyeye ulaştığını belirten Vizyon Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci, bu sene Hacca gidecek olan 80 bin kişinin en az 200’ünü kendilerinin götürmeyi planladıklarını belirtti. Vizyon Turizm olarak bugüne kadar binlerce kişiyi lüks turlarla kutsal topraklara götürdüklerini belirten Çizmeci, Türkiye’nin inanç turizminde büyük potansiyele sahip olduğunu aktardı. Çizmeci, “Türkiye’de inanç turizmi kavramı 1995 yılından sonra oturdu. Ancak 2007 yılından bu yana gerçek potansiyelini hissettirmeye başladı. Bununla birlikte dünyada ve Türkiye’de inanç turizmi ekonomiden giderek daha büyük bir pay almaya başlarken, biz de Vizyon Turizm olarak, geçen sene 160 olan sayımızı en az 200’e çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.
“Kâbe’yi genişletme projesi tamamlandığında inanç turizmi de bundan payını alacak”
Öte yandan 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanan ‘Kâbe Genişletme Projesi’ ile birlikte ibadet turizminin de büyüyeceğine dikkat çeken Vizyon Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci,“Yatak kapasitesinin artması ve harem alanının genişlemesi bize Suudi Arabistan’ın önümüzdeki 5 yıl içinde çok ciddi umreci artışı beklediğini gösteriyor.” diye açıkladı.