Last Updated on 25 Ağustos 2017 by Yaşar Çelik
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın terminal işletmecisi İSG’de CEO’luk görevine, havacılık sektörünün tecrübeli ismi Ersel Göral getirildi.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın (ISGIA) terminal işletmecisi İSG’de CEO’luk görevine Ersel Göral atandı. Malaysia Airports adına bir açıklamada bulunan Malaysia Airports Genel Müdürü Badlisham Ghazali şunları söyledi:“Ersel Göral’ın Malaysia Airports ailesine katılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Ersel Göral, 5 Eylül 2017 tarihi itibariyle İSG’nin yeni CEO’su olarak görevine başlayacak. Grubumuz için değerli bir şirket olmaya devam eden İSG, Türkiye ekonomisine önemli katkıda bulunmayı sürdürecek. Sayın Göral, faaliyetlerimizde dönüşüm yaratmaya ve İSG’yi bir sonraki büyüme aşaması için hazırlamaya yönelik gelecek planlarımıza liderlik edecek.”
Ersel Göral, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden 1998’de mezun oldu. Gürcistan, Makedonya, Tunus ve Türkiye’de çeşitli havalimanlarındaki görevleriyle sektörde engin deneyim kazanan Göral, son olarak İstanbul Grand Airport’ta (İGA) Entegrasyon Genel Müdür Yardımcısı (Chief Airportwide Integration Officer) olarak görev yaptı.
Terminal işletmecisi İSG’nin bağlı olduğu Malaysia Airports, Türkiye’de ve uluslararası alanda pek çok başarıya imza atmanın yanı sıra İSG’nin yolcu trafiğini on yıldan kısa bir sürede üçe katladı. İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan İSG, yolcu sayısı hacmi açısından Türkiye’nin 2. büyük havalimanı konumunda. 31 Temmuz 2017 itibariyle toplam 17,4 milyon yolcuya veren İSG, geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısında %4 artış kaydetti.
Malaysia Airports Holdings Berhad hakkında:
Malaysia Airports, Malezya’da 39 havalimanı ve Türkiye’de İstanbul’da 1 uluslararası havalimanını yönetiyor ve işletiyor. Malzeya’daki 39 havalimanı arasında 5 uluslararası havalimanı, 16 iç hatlar havalimanı ve 18 Kısa Mesafeli Kalkış ve İniş Limanı (STOLport) yer alıyor. Grup ayrıca yurtdışındaki uluslararası havalimanlarının geliştirilmesi, işletilmesi, bakımı ve yönetimi için havalimanı yönetim ve teknik servis hizmetleri sunuyor. Malaysia Airports, 30 Kasım 1999 tarihinde Asya’da borsaya kote olarak işlem görmeye başlayan ilk havalimanı şirketi oldu.
Malaysia Airports’un amiral havalimanı olan Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı (KLIA), bir süre önce yıllık 40-50 milyon yolcu kapasitesiyle SkyTrax tarafından En İyi Üçüncü Havalimanı seçildi. Asya Pasifik Havacılık 2014 kapsamındaki CAPA Mükemmellik Ödülleri’nde Yılın Büyük Havalimanı unvanını kazandı. KLIA, düşük maliyetli havayollarına ayrılan klia2 terminalinin eklenmesiyle ASEAN bölgesinin tercih edilen havalimanı olma yolunda ilerliyor. Yıllar içinde pek çok ödüle layık bulunan Malaysia Airports ve yönettiği havalimanları, hizmet, etkileşim, kurumsal sorumluluk ve yönetişim gibi alanlarda mükemmeliyet ilkesiyle hizmetlerini sürdürüyor.
MAHB, Malezya Menkul Kıymetler Borsası’nda (Bursa Malaysia) ana pazarda işlem görüyor.
ISG hakkında:
Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun olarak kurulu ve tescilli bir şirket olan ISG, faaliyetlerini Sabiha Gökçen Havaalanı, Pendik İstanbul adresinde sürdürüyor. 20 Şubat 2008 tarihinde GMR Infrastructure Limited, GMR Infrastructure Overseas Limited, Limak İnşaat ve Sanayi Ticaret A.Ş. (“Limak”), Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş. (“Limak Yatirim”) ve MAHB (“Konsorsiyum”) tarafından kuruldu. 2014 yılında ISG’nin %80 payını GMR ve Limak’tan satın alan MAHB, halen ISG’nin tüm hisselerine sahip bulunuyor.
Şirketin ana faaliyeti, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın (“Sabiha Gökçen Havalimanı”) işletilmesi. Konsorsiyumun Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile 19 Mart 2008 tarihinde imzaladığı sözleşmenin (“Uygulama Sözleşmesi”) ardından ISG, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda mevcut terminallerin işletme hakkını 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008’de devraldı. 15 Ekim 2009 tarihinde ISG’nin Sabiha Gökçen Havalimanı terminallerini işletme hakkı 2 (iki) yıl artırılarak 2028’den 2030 yılına uzatıldı. ISG’nin ana faaliyetleri; terminal ve havalimanı operasyonları, yakıt ikmal hizmetleri, alan tahsis hizmetleri, yolcu salonu hizmetleri ve otopark hizmetlerini içeriyor.