Türkiye’nin 2017 mezunu yeni nesil sanatçılarını ilk kez İstanbul’da aynı çatı altında bir sergide buluşturacak olan BASE, panel ve söyleşilerle de sanat dünyasının önemli isimlerini ağırlayacak.
Bu yıl mezun olan yeni nesil sanatçı adayları, 23 kişiden oluşan uluslararası bir seçici kurulun değerlendirmesiyle 21-24 Aralık’ta Galata Rum Okulu’nda gerçekleşecek BASE’de sanatseverlerle buluşacak. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 31 üniversiteden 108 sanatçı adayının toplam 116 yapıtı sergilenecek.
Yeni mezun sanatçı adaylarını mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde onlara destek olmayı amaçlayan BASE ile İstanbul’dan ve Pegasus desteğiyle İstanbul dışından da gelecek olan tüm katılımcı sanatçılar, üretimlerini sergileme ve sanat dünyasının önde gelen isimleriyle birebir tanışma imkanı bulacak.
50’DEN FAZLA KONUŞMACI YER ALACAK
BASE ziyaretçi ve katılımcılarını ayrıca dopdolu bir panel ve söyleşi programı bekliyor. İzleyicilerle buluşacak olan Adnan Yerebakan, Agah Uğur, Ahmet Doğu İpek, Ahmet Elhan, Ahu Antmen, Alev Ebuzziya, Ali Kazma, Ali Kerem Bilge, Arda Yalkın, Aslı Öymen, Ayça Telgeren, Azade Köker, Banu Çarmıklı, Beyza Boynudelik, Burçak Bingöl, Candaş Şişman, Coşar Kulaksız, Çelenk Bafra, Deniz Artun, Derya Bigalı, Derya Yücel gibi pek çok isim bir araya gelecek.
“BASE TALKS” İLE DOPDOLU BİR PROGRAM
Dört gün boyunca Alev Ebuzziya, Ali Kazma, Gülsün Karamustafa, Hale Tenger, Mehmet Güleryüz, Murat Germen, Refik Anadol, Taner Ceylan gibi isimlerin de arasında olduğu 75 konuşmacı BASE Talks kapsamında izleyicilerle buluşacak.
“ŞİMDİ”YE DAİR “ÖZNEL” ANLATIMLAR SERGİLENECEK
BASE’in küratörü Derya Yücel, “20 şehirden, 108 yeni nesil sanatçıya ait 116 yapıtın paylaşıldığı BASE’te birbirinden farklı disiplinlerin, yöntemlerin, mecraların ve mesajların, farklı yaratıcı ifadeler aracılığıyla görsel dile aktarıldığı üretimler izleniyor. Konvansiyonelden dijitale, geleneksel mecralardan yeni mediumlara, çini, seramik, resim, heykel, enstalasyon, fotoğraf, video ve görsel tasarımlar aracılığıyla ortaya konan bu üretimler, düşüncenin, bilginin, insanın, bedenin, çevrenin, doğanın, kentin, kısacası dünyanın parçalı görüntülerine “şimdi”ye dair “öznel” anlatımlar olarak dikkat çekiyor. BASE’e ev sahipliği yapan Galata Rum İlkokulu’nda mekanın öz kimliği ve fiziksel yapısının sağladığı imkanlar dahilinde sergi üç ana başlıkta, üç ana bölüme ayrılıyor. Bilgi, İnsan ve Çevre olarak belirlenen bu üç alt başlık, genç sanatçı ve tasarımcıların üretimlerinde odaklandıkları ifade biçimlerinde görünür olan temaları, farklılıkların uyumu çerçevesinde ortaya çıkarmayı amaçlıyor” dedi.
BASE’in 23 kişilik seçici kurulunda Türkiye’den ve dünyadan değerli isimler bulunuyor. İşte sergilenecek yapıtları değerlendirecek isimler:
Delfina Foundation’ın Kurucusu Aaron Cezar,
Borusan CEO’su ve Koleksiyoner Agah Uğur,
Sanat yazarı ve eleştirmeni, Akademisyen Ahu Antmen,
Koleksiyoner Aslı Bilge,
Koleksiyoner veSanat yazarı Banu Çarmıklı,
İstanbul Modern Sergiler ve Programlar Direktörü Çelenk Bafra,
The Armory Show’un Direktörü Deborah Harris,
Galerist Yönetici Direktörü Doris Benhalegua,
Sanatçı Ergin İnan,
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı, Koleksiyoner Erol Bilecik,
Sanatçı Hera Büyüktaşçıyan,
Fotoğraf sanatçısı Murat Germen,
Ressam Neşe Erdok,
New York Academy of Art’ın Dekanı Peter Drake,
Galerie Voss Direktörü Rudiger Voss,
Daire Sanat Kurucusu Selin Söl,
Grafik tasarım sanatçısı/art direktör Stephan Bundi,
Spot Projects kurucusu/ koleksiyoner Tansa Mermerci Ekşioğlu,
Piartworks Kurucusu Yeşim Turanlı,
Grafik Tasarımcı Yeşim Demir ve Heykel sanatçısı Ziyatin Nuriev