Hitit, sponsor olduğu Havacılık Liderleri Forumu’na katılan Latin Amerika’daki hava yollarına Türkiye’deki hava taşımacılığı sektörü hakkında bilgiler aktararak ürettiği yüzde 100 yerli havacılık yazılımına ilişkin detayları paylaştı.
Latin Amerika ve Karayipler Hava Taşımacılığı Birliği (ALTA) tarafından 19 Kasım’da başlayan Havacılık Liderleri Forumu iki gün boyunca Buones Aires’de devam edecek.
Arjantin Ulaştırma Bakanı Guillermo Dietrich, ALTA Yönetim Kurulu Başkanı Luis Felipe De Oliveira ve IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) CEO’su Alexandre De Juniac’ın açılış konuşmaları ile başlayan forum; Avianca, Latam Havayolları, Copa Airlines, SkyAirlines, Aerolineas Argentinas, Aeromexico gibi bölgenin bayrak taşıyıcı havayollarının CEO’ları tarafından yapılan sunum ve konuşmalarla devam ediyor.
Latin Amerika’nın en büyük özel ve kar amacı gütmeyen havacılık organizasyonu olan ALTA’nın düzenlediği etkinliğin ilk gününde dünya çapında 100’ün üzerinde havayolu firması katıldı. Etkinliğe sponsor olan Türk Yazılım Şirketi Hitit, bölge havayolları CEO’larına yönelik bir sunum gerçekleştirdi.
YOLCU TALEPLERİNDE YÜZDE 7,5’LİK ARTIŞ
Sunumda; Latin Amerika’daki hareketli toplumsal ve siyasi ortam, bölge ekonomisinde zaman zaman resesyona sebep olsa bile, bölgeye yönelik kısa ve uzun vadeli öngörüler, Latin Amerika’nın havacılık alanında ciddi bir büyüme potansiyeline sahip olduğunun altı çizildi. Ayrıca IATA tarafından yapılan araştırmalarda; yolcu taleplerinin yüzde 7,5’lik bir artışla beklentilerin üzerinde seyretmesi hakkında öngörülerde bulunuldu.
HAVACILIK PAZARINDA ÖNEMLİ BİR DÖNÜŞÜME LİDERLİK ETTİK
20 yıl içinde de bölgedeki yolcu sayısının 800 milyona yaklaşacağının tahmin edildiği belirtilen sunumda Havayolu ve Seyahat Yazılım firması Hitit, “Bu öngörüler çerçevesinde, hem gelirlerini hem de müşteri memnuniyetini arttırmak isteyen havayollarının yolcu taleplerini yakından takip ederek, kişiselleştirilmiş özel teklifler sunmaları önem arz ediyor. Hitit olarak bizler, havayolu hizmetlerinde kişiselleşmenin trend olmadığı dönemlerde bile yüzde 100 yerli sadakat çözümümüz sayesinde havacılık pazarında önemli bir dönüşüme liderlik ettik. Halen 4 kıtada 15 ülkeye ihraç ettiğimiz Crane markalı esnek ve akıllı yazılım çözümlerimizin, Latin Amerika’daki gerek düşük maliyetli gerekse tam hizmet sunan havayollarının performans artışına katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.