ÇATOD, Travel Turkey’e katıldı

Last Updated on 11 Aralık 2017 by Turizm Günlüğü

Bu yıl 11. Travel Turkey İzmir Fuarında geniş bir katılım sağlayan Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD), 65 metrekarelik alanda tanıtımını yaptı. ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, fuarda Çanakkale olarak çok ciddi bir tanıtıma imza attıklarını kaydetti.

Travel Turkey Fuarının, özellikle iç pazar olarak önemli bir etkinlik olduğunu belirten Armağan Aydeğer, Ukraynalı turistin Çanakkale’de daha fazla yer alması için daha çok çalışacaklarını söyledi.

“Fuarın birinci günü Ukrayna ile Çanakkale arasında karşılıklı turizm ilişkilerinin artırılması için önemli bir toplantı gerçekleştirdik” diyen Aydeğer, turizm yazarı Halil Öncü’ye şunları söyledi: “Özellikle bu yıl sayıları 1 milyon 250 binleri bulan Ukraynalı turistin Çanakkale’de daha fazla yer alması için çalışmalarımız olacak. Önümüzdeki süreç içerisinde ilgili muhataplarımız ile Çanakkale’de bir ilk oturum gerçekleştireceğiz. İkili işbirliklerimiz devam edecek. Özellikle havayolu bağlantıları ve tur operatörlerinin içerisinde Çanakkale’nin bulunması ve yer alması için çalışmalarımız başladı.”

ALTERNATİF TURİSTİK ÇALIŞMALAR YAPILACAK

2018 Troia yılı olması nedeniyle Travel Turkey İzmir fuarında Çanakkale’nin çok güçlü bir şekilde temsil edildiğini söyleyen Aydeğer, “99 tane uluslararası fuarda Troia ana tema olarak yer alacak. Birde bunun yanında en önemli konulardan bir tanesi de Troia Müzesinin açılışı. Bu çerçevede 2018 yılının ortalarında veya 3.çeyrek başında Troia müzemizde açılmış olacak. 2018 Troia yılı çerçevesinde bölgede çok sayıda alt ve üst yapıda çalışmalar yapılıyor. Müzemizin yanı sıra yeni kültür rotaları, yürüyüş rotaları, yeni tur güzergahları ve yeni müzeler, alternatif turistik atraksiyonlar gerçekleştirilecek” dedi.

“2018 TROİA YILI BİR TÜRKİYE PROJESİDİR”

Yıl boyu, kültür, sanat, spor, eğitim ve bilim dallarında uluslararası etkinlikler planlandığını da kaydeden Aydeğer, “Bu etkinlikler ile ilginin Çanakkale ve ülkemize çekilmesi amaçlanıyor. 2018 Troia yılı bir Türkiye projesidir. Çünkü Troia yılı projesi ile Çanakkale’ye gelecek olan turistlerin, ortalama konaklama süresi bir buçuk gündür. Ama bu turistlerimiz Antalya veya İstanbul’a geldiğinde üç dört gün en azından bu bölgelerde kalacaklar, Bergama’da, Efes’de, Kapadokya’da daha birçok noktada kalacaklar. Dolayısı ile Troia yılı ile ülkemize gelecek olan her bir turist ülkemizde en az 10-15 gün konaklamanın ürünü olarak burada yer alacak. Tüm turizm camiası olarak Troia yılına sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum. Troia dünyanın en çok bilinen kültürel mirası alanı. Dünyada da çok ciddi bir heyecan üremiş durumda. Londra fuarında da bunu çok ciddi olarak yaşadık. İnşallah bunun devamını hep birlikte yaşayıp göreceğiz” diye konuştu.