Last Updated on 20 Aralık 2017 by Yaşar Çelik
Şan City projesi kapsamında inşa edilen beş yıldızlı otelin işletmesinden Point Hotels Grubunun çekilmesinin ardından yeni bir gelişme yok. İnşaatın ne olacağı merak konusu.
İstanbul’un en değerli bölgelerinden Elmadağ’daki Surp Agop Hastanesi Vakfı’na ait arazi üzerinde bulunan inşaat, üç yıldan fazladır beklemede.
Şan City adı altında Yükselen İnşaat tarafından yürütülen projeye önce Şişli Belediyesi’nden sonra Büyükşehir Belediyesi’nden çeşitli imar sorunları nedeniyle onay çıkmamıştı. İnşaatın şantiyesinde şu an kimse yok. Yükselen İnşaat’ı aradığınızda projenin ne durumda olduğuna dair bilgi alamıyorsunuz; “Şantiyeyi arayın” deniliyor. Ancak şantiyenin telefonu da yanıt vermiyor.
POINT HOTELS ÇEKİLDİ
Surp Agop Hastanesi Vakfı, araziyi değerlendirmek için Belçika’da bulunan, büyük sermayeli Vizzion Europe adlı uluslararası firmayla, 44 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle anlaşmıştı. Projeye göre, ofisler, otel ve ticari alanlardan oluşan karma bir yapı grubu inşa edilecekti. Proje kapsamındaki beş yıldızlı otelin inşa edilmesi ve işletmesi için Point Hotels Grubunun sahibi Dursun Özbek’le anlaşma yapılmıştı. Ancak projede yaşanan aksaklıklar nedeniyle daha sonra Dursun Özbek de çekilmişti.
MARRIOTT DA GÖRÜŞMÜŞ
Vizzion Europe’un Beşiktaş’ta bulunan ofisinden de inşatta son durumun ne olduğuna dair bilgi almak mümkün olmuyor. Özlem Kapar Bayburs’un Para dergisinde yayınlanan haberine göre Surp Agop Hastanesi Vakfı da konuyla ilgili sorulan sorulara yanıt vermiyor. Marriott Hotels’in Türkiye’de İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Poğda Demircan, bu projede yer alması planlanan otelin işletmecisi olmak için geçmişte araştırma yaptıklarını, hatta Vizzion Europe’la masaya oturduklarını ama projedeki teknik problemler nedeniyle sonuca bağlanmadığını söylüyor. Otel yatırımcılığı danışmanlığı yapan deneyimli isim Mehmet Önkal da ‘sorunlu’ olarak nitelendirdiği inşaat için zaman zaman duyumlar aldıklarını, açılacak otel için anlaşma yapılacağı söylentilerinin dolaştığını ifade ediyor. Önkal, “Dedikodu var ama hayata geçen yeni bir gelişme göremedik” yorumunu yapıyor.
Öte yandan bu projenin İstanbul’un sanat hayatı için de özel bir önemi var. Yıllarca şov dünyasına hizmet veren ve 1985 yılında Ferhan Şensoy’un “Muzır Müzikal”inin ardından çıkan yangında kül olan Şan Tiyatrosu da bu arazide yer alıyor. Şan Tiyatrosu, Şan City adıyla varlığını sürdürecek. (Para dergisi)