İşte TÜRSAB’ı yönetecek isimler ve görevleri

TÜRSAB'ın yeni yönetim kurulu üyeleri...

Last Updated on 5 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

18 yıllık bir devri geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen 23. Olağan Genel Kurul seçimleri ile birlikte kapatan TÜRSAB, Firuz Bağlıkaya’nın Başkanlığında yeni bir döneme girdi.  

Çalkantılı bir seçim süreci geçiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nde (TÜRSAB) yeni Başkan Firuz Bağlıkaya’dan sonra gelen ikinci isim Hasan Erdem olurken Genel Sekreterliğe ise Bedirhan Bayka getirildi.  İşte TÜRSAB’ın yeni yönetim listesi ve üyelerin CV’leri.

İşte TÜRSAB’ın Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu:

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya

Başkan Firuz Bağlıkaya: 1957 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Firuz Bağlıkaya, Ankara Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, ardından da Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce bölümünden mezun oldu. 1975 yılından itibaren bir yandan Almanya’da eğitimine devam ederken, bir yandan da otelcilik sektöründe çalıştı. 1985’ten itibaren Ankara’da seyahat acentacılığına başladı. Ardından, 1995 yılında Dedeman Grubu bünyesindeki Detur International’da yönetici olarak görev aldı. Bağlıkaya, tur operatörlüğü faaliyetlerine Rusya (1995), Finlandiya (1998), Norveç (1999), İsveç (2000) ve son olarak da Danimarka’da (2012) başladı. Detur International; Avrupa Basketbol Şampiyonası, Dünya Basketbol Şampiyonası, Dünya Golf Şampiyonası, Final Four gibi uluslararası organizasyonların çözüm ortağı olarak yer aldı. Kuzey Avrupa ülkelerinden yıllık 200 bin kişiyi aşkın turist sayısıyla bölgesinin en güçlü tur operatörleri arasında yer almaktadır. Detur ayrıca, Euroleague’in Resmi Seyahat Acentası’dır. 2011-2014 yılları arasında TÜRSAB’da 2. Başkan olarak görev yapmıştır.

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Erdem

Başkan Yardımcısı Hasan Erdem: 1964 yılında Adıyaman Samsat’ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep Nizip’te tamamladıktan sonra 1987 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

Yıllarca turizm sektörüne gönül vermiş birisi olarak üniversite yıllarında sektörde aktif olarak çalıştıktan sonra 1985 yılında Selam Turizm ve Seyahat Acentesi’ni kurdu. 1999-2007 yılları arasında TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı görevini başarıyla sürdürdü. Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanlığı görevinin yanı sıra 2005-2006 yılları arasında Bursaspor Yönetim Kurulu Üyeliği yaparak Bursaspor’un Süper Lig’e yükselmesine katkı sağlamıştır. Ayrıca spor turizmi kapsamında Ortadoğu ve Arap ülkelerinde faaliyet gösteren Milli Takımlar düzeyindeki spor takımlarının Bursa ve ülkemizde kamp yapması noktasında çalışmalar gerçekleştirmiştir. Kültür ve Turizm Komisyonu Kurul Üyeliği görevlerinde bulunan Erdem, Türkiye’nin pek çok noktasında faaliyet gösteren turizm ve seyahat acentalarını temsil eden Güçlü TÜRSAB Platformu’nun kuruculuğunu üstlenmiştir.

TÜRSAB Genel Sekreteri Bedirhan Bayka

Genel Sekreter Bedirhan Bayka: Eğitim: 1978 Trabzon doğumlu Bayka, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin İşletme Bölümünden mezun oldu. Sektörel deneyim ise şöyle: Sky Turizm, TÜRSAB Avrupa BYK II. Başkanlığı, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyeliği, İstanbul Turizm Derneği Üyeliği.

Sayman Üye İbrahim Halil Kalay

Sayman Üye İbrahim Halil Kalay: 1974 Siirt doğumlu olan Kalay, eğitimini Anadolu Üniversitesi, Turizm bölümü Arel Üniversitesi, Dış Ticaret bölümünde tamamladı. Sektörel deneyimi ise şöyle: TÜRSAB Avrupa BYK Başkanlığı, Aruşa Turizm, Bodrum Bendis Beach Otel.

Üye Ahmet Özden

Üye Ahmet Özden: 1963 Manavgat doğumlu Özden, eğitimini İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği; Boğaziçi Üniversitesi, İşletme İktisadi Enstitüsü’nde tamamladı. Sektördeki deneyimi ise şöyle: TÜRSAB Manavgat – Side BYK Başkanlığı, Özden Tur, Traum Tour, The Diamond Hotels (Diamond Premium, Diamond Beach, Diamond Elite)

Üye Ali Bilir

Üye Ali Bilir: 1972, Giresun doğumlu Bilir, eğitimini Anadolu Üniversitesi, İşletme; İşletme Yönetimi (MBA);Üsküdar Üniversitesi, Uygulamalı Psikoloji Tezli Yüksek Lisansı olarak bitirdi. Sektördeki deneyimi şöyle: TÜRSAB Asya BYK Başkanlığı, Bilir Turizm ve Seyahat Acentası, Beykoz Belediye Başkan Yardımcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, Sağlık-Kültür-MICE-Gastronomi Turizmi Komite Üyelikleri.

Üye Hacı İbrahim Canatan

Üye Hacı İbrahim Canatan: 1958 Kayseri doğumlu olan Canatan, Özel ABC Lisesi mezunu. Sektördeki deneyimi şöyle: Lord Tur, Efeler Tur, Canatan Seyahat Acentası, TÜRSAB Asya, BYK Başkanlığı ve Üyeliği, TOAR Komitesi Başkanlığı ve Üyeliği, TÜRSAB Tahkim Kurulu Üyeliği, Hac Umre Komitesi Üyeliği, Hac Umre İstişare Kurulu Başkanlığı ve TÜRSAB Başkan Danışmanlığı.

Üye Mehmet Nezih Hacıalioğlu

Üye Mehmet Nezih Hacıalioğlu: 1978 Safranbolu doğumlu olan Hacıalioğlu, Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu’nda eğitimini tamamladı. Sektördeki deneyimi ise: Tatilay Turizm, Sabtour, SKAL International Antalya Kulübü Üyeliği, Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Yönetim Kurulu Üyeliği, Spor, Turizm Birliği (STB) Üyeliği, Araç Kiralama Kuruluşları Derneği ( AKKDER) Üyeliği, Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Mezunlar Derneği (BTİOYO) Üyeliği, BJK Kongre Üyeliği.

Üye Selçuk Boynueğri

Üye Selçuk Boynueğri: 1969 Ankara doğumlu olan Boynueğri, Uludağ Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi, Ekonometri bölümünden mezun oldu. Sektördeki deneyimi ise şöyle: Bölge Operatörlüğü, Kongre Organizatörü, Incoming Operatörü, Plaza Turizm, Scala Turizm, Pol Tours.

DENETİM KURULU

Başkan Mustafa Şahinoğlu

Başkan Mustafa Şahinoğlu: 1966 Boyabat doğumlu olan Şahinoğlu, eğitimini Üsküdar Halide Edip Adıvar Ortaokulu, ÜDY1’de tamamladı. Sektördeki deneyimi ise şöyle: Şahinoğlu Turizm, TÜRSAB Avrupa BYK Saymanlığı, TÜRSAB Topkapı & Sultanahmet BYK Başkanlığı.

Üye Halil Erol:

Üye Murtaza Yakaryılmaz

Üye Murtaza Yakaryılmaz: 1976, Adıyaman doğumlu olan Yakaryılmaz, Akdeniz Üniversitesi, Turizm Otelcilik Bölümü’nü bitirdi.  Sektördeki deneyimi şöyle: Adıyaman Turizm, Vadi Leman Oteli.

DİSİPLİN KURULU

Başkan M. Kılıçarslan Karapıçak

Başkan Muhammet Kılıçarslan Karapıçak: 1977, Çorum doğumlu olan Karapıçak, eğitimini Bilkent Üniversitesi, Turizm ve Otelcilik; Anadolu Üniversitesi, Kamu Yönetimi; Gazi Üniversitesi, Siyaset ve Sosyal Bilimler Yüksek Lisansı; Fatih Üniversitesi, İşletme Yüksek Lisansı ile bitirdi. Sektördeki deneyimi ise şöyle: Gökil Travel, Avrupa Türk – Alman İş Adamları Dernekleri Federasyonu (TİDAF) II. Başkanlığı, Çorumlu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇORSİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği, TÜRSAB Orta Anadolu BYK Başkanlığı.

Üye Semih Altan

Üye Semih Altan: 1972, Konya doğumlu olan Altan, eğitimini Hacettepe Üniversitesi, Eczacılık bölümüyle bitirdi. Sektördeki deneyimi şöyle: Tiyatro Oyunculuğu ve Yönetmenliği, Farmatur Seyahat.

Üye Ahmet Feti Bozcan

Üye Ahmet Feti Bozcan: 1968, Elazığ doğumlu olan Bozcan, eğitimini Ankara Üniversitesi, İktisat Bölümünü okuyarak tamamladı. Sektördeki deneyimi: By Junior Turizm, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, Maliye Bakanlığı İstanbul Defterdarlığı, Maliye Bakanlığı Ankara Defterdarlığı, Junior Havacılık Turizm ve Taşımacılık Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı.

NOT: Yönetimin her birimi için yedekler TÜRSAB’ın kendi sayfasından takip edilebilir.