Geleceğin seyahat sektöründe yapay zeka zamanı

Last Updated on 12 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, ITB Berlin Fuarı’nda geleceğin seyahat sektöründe yapay zekanın tartışıldığı toplantılara katıldıklarını söyledi.

Ahmet Savaşan, Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’nın global turizm, devrimci seyahat şekilleri gibi konuların yanı sıra sağlık turizmi, lüks seyahat, teknoloji ve sürdürülebilirlik gibi küresel konular için dev bir forum oluşturduğunu belirtti.

Kıbrıspostası.com’da yer alan habere göre beş kıta 180’den fazla ülkeden 109 bini profesyonel olmak üzere toplam 160 bin kişinin katıldığı ITB Berlin’de Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi de fuardaki yerini aldı.

Fuarla ilgili sağlık konusunda bir değerlendirmede bulunan Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, 1,2 milyardan fazla insanın her yıl sınır ötesine seyahat ettiğini ve turizmin kültürlerarası diyalog, barış, uzlaşma ve sürdürülebilir kalkınma için önemli bir güç olduğunu ifade ederek “Çağımızda insanlar seyahati bir lüks olarak görmüyor. Tam tersine sağlıklarını korumak için gerekli görüyor. Ziyaretçilerin yüzde 35’i kültür, yüzde 33’ü macera, yüzde 12’si ise sağlık ve yaşam turizmine ilgi gösteriyor” dedi.

“ALMANYA’DAN ELİMİZ DOLU DÖNÜYORUZ”

Savaşan ayrıca fuarda gerçekleştirilen teknolojik gelişmeler ile geleceğin seyahat sektöründe yapay zekanın tartışıldığı toplantılara da katıldıklarını belirterek “Her geçen yıl Almanya’dan getirilen turist sayısı da elde edilen gelirler de artıyor. Bu önemli platformu bakanlığımız, tur operatörlerimiz, konseyimiz ve diğer sektör temsilcilerimiz ile en iyi şekilde değerlendirdik ve pek çok yeni anlaşmaya imza attık. Almanya’dan elimiz dolu dönüyoruz” dedi.