İki şirket güçlerini metasearch için birleştirdi

Last Updated on 6 Nisan 2018 by Turizm Günlüğü

Günümüzde tatilciler en kısa sürede daha fazla bilgiye ulaşıp, en uygun ödemeyi yapmak peşinde! Bu da metasearch olarak ifade edilen, meta arama sitelerini ön plana çıkarmaya başladı. Bunun farkında olan IATI ve Neredekal.com işbirliği için güçlerini birleştirdi.

İşbirliği hakkında konuşan IATI Konaklama Direktörü Bahadır Gerçek yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin ilk ve ödüllü metasearch sitesi Neredekal.com ile işbirliğine giderek tüketiciye vereceğimiz hizmetlerin kalitesini arttırmayı hedefledik” dedi.

Zamanla yarışılan bir ortamda çalışan tüketiciler artık kısa sürede daha fazla bilgiye ulaşıp, tercih edebileceği otele de en uygun ödemeyi yapmanın peşinde!

Böyle olunca da metasearch olarak ifade edilen; gidilecek bölge ve o bölgedeki otelleri listeleyen, oteller hakkında detaylı bilgi ile bol bol tüketici yorumlarına yer veren ve aynı otel için en uygun fiyatı tüketici lehine birçok kanaldan araştırıp anında görüntüleyen, meta arama sitelerini ön plana çıkarmaya başladı.

IATI Konaklama Direktörü Bahadır Gerçek

350 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE DEĞER KATAN BİR PARTNER

IATI Konaklama Direktörü Bahadır Gerçek, satış avantajlarını daha çok vurgulamak ve daha çok kişiye ulaşmak adına Türkiye’nin ödüllü tatil ve konaklama rehberi olan Neredekal.com ile yaptığı işbirliği ve metasearch ile ilgili şunları söyledi:

“Fiyat karşılaştırma özelliği, oteller için tarafsız misafir yorumları ve blog yazıları sayesinde partner otellerimiz websitelerine bundan sonra çok daha fazla trafik çekebilecek. Yıllık 20 milyondan fazla kişi otel arayışını Neredekal.com’dan gerçekleştiriyor. Çağrı ve taleplerini satışa döndürme oranları da yüzde 30 seviyesinde. Türkiye’nin ilk metasearch sitesi olarak, binden fazla bölgede 15 bine yakın otel portföyleri de bulunuyor. Partnerlerine her sene 350 milyon TL’nin üzerinde bir rezervasyon değeri aktaran Neredekal.com’un IATI için de, mevcut potansiyelimizi geliştirme ve satışlarımızı arttırma anlamında son derece değerli bir partner olacağını belirtmeliyim.”

Neredekal.com’un Pazarlama Müdürü Çağdaş Polat

IATI İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAKTAN MUTLUYUZ

Neredekal.com Pazarlama Müdürü Çağdaş Polat ise “Türkiye’nin turizm sektörü için en değerli şirketlerinden IATI ile işbirliğine girmiş olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Türkiye’nin ilk metasearch sitesi olarak değerli partnerimiz IATI’nin iş geliştirmesi, satışlarının arttırılması ve müşteri memnuniyetini en üst seviyelere taşıma adına değerli katkılar sunacağımızı ifade etmeliyim. Bu işbirliğimizin her iki taraf için de hayırlı olmasını dilerim” açıklamasında bulundu.