Site icon Turizm Günlüğü

Karpiç Baba’nın efsane lokantası turizm tezinde

1928 yılında Juri Georges Karpovitch tarafından Taşhan Palas’ta açılan Karpiç Lokantası, 1953 yılına kadar Ankara’nın Ulus semtinde faaliyet göstermişti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Anatolia Turizm Akademisi tarafından düzenlenen 9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi’nde Ankara’nın efsanevi lokantalarından Karpiç araştırma konusu oldu.

5-7 Nisan 2018 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Gazimağusa kentinde gerçekleştirilen kongrede “Karpiç (Şehir) Lokantası’nın Hizmet Kalitesinin DINESERV Modeliyle İncelenmesi’ başlıklı çalışma araştırma bildirileri dalında birincilikle ödüllendirildi.

Cumhuriyet döneminin simgelerinden biri olan Karpiç Lokantası 1928 yılında Juri Georges Karpovitch tarafından Taşhan Palas’ta açılmış 1953 yılına kadar Ankara’nın Ulus semtinde faaliyet göstermişti. Şimdi de Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Anatolia Turizm Akademisi tarafından düzenlenen 9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi’nde araştırma konusu olan bu lokanta Anadolu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Çağıl Hale Özel ile Öğr. Gör. Dr. Ebru Zencir tarafından hazırlanan çalışmasıyla yeniden gündeme geldi.

NAMIK KEMAL ZİNDANI VE MÜZESİ’NE DE ÖDÜL

Kongrede alanlarında nitelikli çalışmalara da ödüller verildi. Derecelendirmeler, araştırmaları kongrede sunumları sırasında izleyen, her biri 6-8 öğretim üyesinden oluşan seçici kurullarca yapıldı.

Seçici kurul; Gizem Dağ, Fadime Bozkurt ile Saydinaz Demirtaş tarafından hazırlanan “Vatan Şairinin Sürgün Yıllarının Sessiz Tanığı: Namık Kemal Zindanı ve Müzesi” başlıklı çalışmayı da araştırma bildirileri dalında birincilikle ödüllendirdi.

Araştırmada, Namık Kemal’in 1 Nisan 1873 gecesi Gedikpaşa Agop Osmanlı Tiyatrosu’nda gösterilen “Vatan yahut Silistre” oyunu sonrasında çıkan coşku ve tezahüratlar sonrasında 38 ay süre ile sürgün edildiği Gazimağusa’daki mekânı konu ediniyor.

9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi’nde verilen diğer ödüller ve ödül sahipleri ise şu şekilde:

Yüksek Lisans Tezi Teşvik Ödülü: “Tüketicilerin Restoran Tercihinde Dikkate Aldığı Faktörlerin Değerlendirilmesi”, Pembe Güler, Erciyes Üniversitesi (Bu ödül, devam eden yüksek lisans tezleri arasından verildi).

En İyi Yüksek Lisans Tezi Ödülü: “Destination Image of Famagusta Walled City: Travelers’ andLocal Stakeholders’ Perspectives”, Mehmet Bayril Saydam, Doğu Akdeniz Üniversitesi (Bu ödül, tamamlanmış yüksek lisans tezleri arasından verildi.

Doktora Tezi Teşvik Ödülü: “Turizm Deneyimlerinin Turist Bakışı Tipolojilerine Göre Fotoğraflara Yansımalarının Analizi”, Remziye Ekici, Akdeniz Üniversitesi (Bu ödül, devam eden doktora tezleri arasından verildi).

En İyi Doktora Tezi Ödülü: “Marka Kişiliği, Benlik Uyumu ve Fonksiyonel Uyumun Marka Sadakatine Etkileri: Otel İşletmelerine Yönelik Bir Araştırma”, Serhat Adem Sop (Bu ödül, tamamlanmış doktora tezleri arasından verildi)

Ph.D. Dissertation Incentive Award: “The Impact of Festival Attributes and Emotional Experience on Destination Image and Behavioral Intention: A Serial Mediation Approach”, Cathrine Banga, Doğu Akdeniz Üniversitesi (Bu ödül devam eden İngilizce dilinde hazırlanan doktora tezleri arasından verildi).

Anatolia Turizm Eğitimine Hizmet Ödülü alan Prof. Dr. Mehmet Altınay (ortada)

ANATOLİA TURİZM EĞİTİMİNE HİZMET ÖDÜLÜ

Anatolia Turizm Akademisi tarafından iki yılda bir verilen “Anatolia Turizm Eğitimine Hizmet Ödülü” bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumpuriyeti’nde turizm eğitimi ve araştırmalarının geliştirilmesine yaptığı katkılardan dolayı Prof. Dr. Mehmet Altınay’a verildi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından da KKTC turizminin geliştirilmesine yaptığı katkılardan dolayı Dr. Mehmet Kıral’a da “KKTC Turizmine Hizmet Ödülü” verildi.

Exit mobile version