Site icon Turizm Günlüğü

TÜRSAB BYK Başkanı 2018’de rekor bekliyor

2018’e büyük bir ivmeyle giren turizm sektörünün durumunu değerlendiren TÜRSAB Orta Anadolu BYK Başkanı Engin Şahin, bu yılı 2014’e yakın rakamların oluşacağı bir yıl olarak gördüğünü dile getirerek “Yılın ilk 3 ayındaki artış oranı yüzde 30. Bu da gösteriyor ki bu yıl 40 milyon turist hedefini yakalayabileceğiz” dedi.

Ziyaretçi ve turizm gelirleri açısından Türkiye turizmi hakkında açıklamalarda bulunan Engin Şahin, 24 Haziran erken seçimlerinin bazı rezervasyon iptallerine yol açtığını belirtse de “Şu anda dış talep o kadar yüksek ki rezervasyon iptalleri zarara neden olmaz” değerlendirmesini yaptı.

Bloomberght.com’da yer alan habere göre bu yıl rekor seviyede Rus turist beklediklerini dile getiren Şahin, açıklamalarına şöyle devam etti:

“İki ülke arasında geçmişte yaşanan sıkıntılar nedeniyle bir ara turist sayısı 250-300 binlere kadar gerilemişti. Bu yıl 4,5 milyonu aşmasını öngörüyoruz. Çok ciddi bir toparlanma var. Akdeniz çanağına bakıldığında Türkiye’den daha uygun fiyatlarla daha kaliteli hizmet veren bir ülke bulunmuyor. Bu yıl fiyatlarda da kıpırdanma oldu, turist sayısı da artacak. Bu sene bizim için iyi olacak.”

Exit mobile version