Last Updated on 9 Temmuz 2018 by Turizm Günlüğü
Emniyet Genel Müdürlüğü, yerli ve yabancı ziyaretçilerin huzurlu ve güvenli tatil yapabilmeleri ve seyahat edebilmeleri için “turizm uygulaması” gerçekleştiriyor. 2 bin 637 noktadaki uygulamaya, 12 bin 245 emniyet personeliyle 6 bin 459 jandarma personeli katılıyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü, turizm bölgelerinde yerli ve yabancı ziyaretçilerin tatillerini huzurlu ve güvenli geçirebilmeleri ve seyahat edebilmeleri amacıyla “turizm uygulaması” yapıyor. Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, “turizm uygulaması” ile özellikle turizm bölgelerinde genel asayiş ve kamu düzeninin devamının sağlanması, yerli ve yabancı ziyaretçilerin huzurlu, güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri ve tatillerini yapabilmeleri amaçlanıyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığınca başta asayiş, narkotik ve terör olayları olmak üzere suç işleme amacındaki kişilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması için denize kıyısı olan kentlerde tur tekneleri, marina ve limanlar, otobüs terminalleri, hava limanları, yoğun cadde, sokak, bulvar, AVM’lerle umuma açık eğlence ve dinlenme yerlerinde “turizm uygulaması” gerçekleştiriliyor.
Uygulama, 41 personelle hedef odaklı risk analizi yapabilen seçici personelin içinde bulunduğu ekiplerle 2 bin 637 noktada yapılıyor. Uygulamaya 12 bin 245’i emniyet, 6 bin 459’u jandarma toplam 18 bin 704 personel, 8 bin 647 kara aracı, 7 deniz aracı, 9 hava aracı ile 8 bin 663 ekip ve 65 dedektör köpeği katılıyor.
UYGULAMAYA YÖNELİK TEPKİLERDE VAR
Uygulama yapılan sokaklardaki mekanların müziklerinin kapatılması, mekanlarda bulunan tüm yerli ve yabancı turistlerin tatlarını kaçırdığını belirten mekan sahipleri, uygulama gerekli olabilir ama yöntemde bizce yanlışlıklar var. Turistler tatile stresten kaçmak için geliyor, eşleri ya da arkadaşlarıyla güzel bir akşam geçirmek içinde beğendikleri bir mekana gidip güzel bir yemek eşliğinde birkaç kadeh şaraplar içiyorlar. Gecenin ilerleyen saatlerinde her şey yolundayken birden bire müzik kapatılıyor ve tüm ışıklar açılıyor. Para verip satın aldıkları bütün ambias yerli bir oluyor. Bu insanlar paraları geri istese ne yapacağımızı, ne diyeceğimizi bilmiyoruz? Önerimiz; Mekanlara baskın yapar gibi girmek yerine, görevli arkadaşların masa masa gezerek kimliklere masalarda bakmaları ve işi biten kimlikleri hemen o anda geri vermeleridir. Sonuçta buralar turizm bölgesi ve baskın yapılan yerler de mahalle kahvesi değil. İçeri de dünyanın çeşitli ülkelerinden gelmiş onlarca insan var. Ülkenin tanıtımı için hiç de hoş olmayan bir yöntem bizce. Hele ki kimlikleri toplanın giderken çalışan bir personele bırakıp gidilmesini biz hiçbir yabancı turistte anlatamadıkları belirtiler.