Cumhuriyetimizin 95. yaşı kutlu olsun!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Last Updated on 29 Ekim 2018 by Turizm Günlüğü

Bugün, büyük bir azim, inanç ve özgürlük duygusuyla çok zor şartlar altında inşa edilen ve asırlara meydan okuyacak Cumhuriyet ağacının 95’inci yıl dönümü!

Turizm Günlüğü olarak biz de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz.

“Bugünkü hükûmetimiz, devlet teşkilâtımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet teşkilâtı ve hükûmettir ki, onun ismi Cumhuriyettir. Artık hükûmet ile millet arasında mazideki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millettir ve millet hükûmettir. Artık hükûmet ve hükûmet mensupları kendilerinin milletten ayrı olmadıklarını ve milletin efendi olduğunu tamamen anlamışlardır.

Gelecek nesillerin Türkiye de Cumhuriyetin ilanı günü, ona en merhametsizce hücum edenlerin başında, cumhuriyetçiyim iddiasında bulunanların yer aldığını görerek şaşıracaklarını asla farz etmeyiniz! Bilâkis, Türkiye’nin münevver ve cumhuriyetçi çocukları, böyle cumhuriyetçi geçinmiş olanların hakikî zihniyetlerini tahlil ve tesbitte hiç de tereddüde düşmeyeceklerdir.”

Mustafa Kemal ATATÜRK

29 Ekim’de gidebileceğiniz en özel 10 Atatürk evi müzesi