“Datça Badem Çiçeği Festivali” 8-10 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir yanından yoğun ilgi gören festival; ikinci yılında Datça turizminin yıl geneline yayılmasına yönelik önemli katkı sağladı.
Bu yıl ikinci kez düzenlenen Datça Badem Çiçeği Festivali, Türkiye’nin dört bir yanından on binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Datça Yarımadası’nın doğal güzelliklerinin yanı sıra yerel kültürü ve tarihinin de ziyaretçilerle paylaşıldığı festival 8-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Datça Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteklediği festival, atalays’ events tarafından organize edildi.
İki farklı noktada düzenlendi
Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Datça Kaymakamı Mesut Çoban’ın açılış konuşmalarıyla başlayan Badem Çiçeği Festivali, ilk gününden itibaren coşkulu görüntülere sahip oldu. Festival, üç gün boyunca Datça merkezinde ve Palamutbükü panayır alanlarındaki el emeği ürünler ve hediyelik eşya stantları, badem ürünleri ve yöresel yemek satışlarının yanı sıra, çocuk ve yetişkinlere yönelik renkli ve yaratıcı workshoplar, Datça’ya özgü dans gösterileri ve sahne performanslarıyla ziyaretçilere çeşitli ve renkli etkinlikler sundu.
Çevre bilincini geliştirmek için önemli etkinlikler
Badem Çiçeği Festivali, ikinci yılında sosyal sorumluluk projelerine de yer verdi. Greenpeace’in de desteklediği, arı ölümlerinin önüne geçilmesi için yürütülen “Hepimiz Aynı Kovandayız” kampanyası festival boyunca ziyaretçilerle buluştu. Festival kapsamında çalışmalarını sürdüren TEMA ise kömürün zararlarını anlatırken, Datça Yerel Tohum Derneği ve Engelim Olmayın Derneği gibi derneklerde ziyaretçilerle bir araya geldi.
Ayrıca, ziyaretçiler tercihlerine göre katıldıkları turlar ve doğa yürüyüşleri ile Eski Datça, Hızırşah, Knidos Antik Kenti gibi yarımadanın dört bir yanını keşfetme, tarihini ve kültürünü deneyimleme imkânı buldu. Festivalin öne çıkan etkinliklerinden bir diğeri ise badem çiçeği temalı “Fotoğraf Yarışması” oldu. Festival haftasında çekilen badem çiçeği fotoğrafları konulu yarışma, festival heyecanını ve coşkusunu daha da artırdı.
Türkiye’nin dört bir yanından katılım
Festivalin organizasyonunu gerçekleştiren atalays’ events’in ortağı Özge Atalay, Badem Çiçeği Festivali’nin ikinci yılında da Tekirdağ’dan Adıyaman’a Türkiye’nin her köşesinden ziyaretçi çektiğini ve büyük ilgi gördüğünü belirterek “Amacımız benzer kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle Datça’daki turizm sezonunu yılın 12 ayına çıkarmak” dedi.