Yapay zeka teknolojisi ile rezervasyonlar hız kazanıyor!

Last Updated on 23 Nisan 2019 by Turizm Günlüğü

Doğrudan rezervasyon konusunda sürekli kendini geliştiren oteller, sosyal medyadan gelen potansiyel müşterilerin sorularını hızla cevaplandıracak yapay zekâ teknolojilerini kullanmaya başladı.

Yeni bir teknolojiden yararlanan otellerin sosyal medya araçlarından verdikleri reklamlar üzerinden yapay zeka raporu devreye girerek rezervasyon süreçlerini hızlandırıyor.

Sorulara Hızlı Yanıt

Potansiyel müşterinin otel hakkında sorduğu sorulara İcibot’un yapay zeka teknolojisi sayesinde hızlıca yanıt aldığını dile getiren B1 Turizm Teknolojileri Müdürü Bahadır Çakar, bu sayede daha fazla rezervasyon alındığını söyledi.

Çakar, “Instagram, Facebook gibi mecralardan verilen reklamların ‘mesaj gönder’ alanının Chat botlara bağlanması ile birlikte doğrudan satış mesajlaşma alanına kadar indirgendi. Yani kullanıcı gördüğü bir reklama soru sormak maksadı ile mesaj attığında karşısına çıkan bir konuşma robotu cevap verme hızı, kullanıcıyı doğru alana yönlendirmesi itibariyle büyük önem kazandı. Yapay zeka teknolojisi yerine insanlar tarafından yönetilen bir sistemde cevaplama hızı oldukça düşüktür. Ayrıca bu teknoloji en ince detaya kadar bilgi verebilmekte ve müşterinin aklındaki tüm soru işaretlerini silmektedir” dedi.

Davranışsal Özellikleri Sınıflandırıyor

İcibot’un sadece soruları hızlıca yanıtlamadığını belirten Bahadır Çakar, aynı zamanda sorulan sorular üzerinden kişinin davranışsal özelliklerini sınıflandırdığını da sözlerine ekledi. Çakar, “Reklamlar üzerinden ya da başka kanallardan gelen müşterilerin sorduğu sorular sonucunda rezervasyon işlemini gerçekleştirmese de kişinin davranışsal özelliklerini analiz eden İcibot, ilerleyen dönemlerde bu kişiler ile irtibata geçerek müşterinin otele kazandırılmasına yardımcı oluyor. Kişiyi otelin kampanyalarından, aktivitelerinden haberdar ederek kazanmayı hedefliyor” diye konuştu.

Birçok Otel İcibot Kullanmaya Başladı

Otellerin teknolojik dönüşümün gerisinde kalmamak için İcibot teknolojisine geçiş yaptığının altını çizen Bahadır Çakar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde birçok otel İcibot teknolojisi ile tanıştı. Çünkü bu yapının onlara neler katabileceğinin farkındalar. Rezervasyon deneyimlerinde gözle görülen artışlar gerçekleşti. İcibot teknolojisinin otellere hem maliyet kalemi açısından hem de rezervasyon alımını daha hızlı gerçekleştirmesi yönünden faydaları oldu. ”