Eski BYK Başkanları Abant’ta buluştu

TÜRSAB Eski BYK Başkanları 2019 Abant Buluşması / turizmgunlugu.com
TÜRSAB Eski BYK Başkanları 2019 Abant Buluşması / turizmgunlugu.com

Last Updated on 21 Mayıs 2019 by Turizm Günlüğü

Geçmiş dönemlerde TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı’nı üstlenen isimler Abant’ta buluştu. İki gün süren buluşmada önemli konu başlıkları ele alındı. İşte buluşma kapsamında öne çıkan konu başlıkları ve görüşler…

17 – 19 Mayıs 2019 tarihlerinde, Bolu Abant Gölü çevresinde Taksim International Abant Palace Otel’de gerçekleşen toplantıya, önceki dönemlerde TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı’nda bulunmuş seyahat acentaları yöneticileri, sahipleri ve turizm kanaat önderleri katıldılar.

Oldukça keyifli ve samimi ortamda gerçekleşen toplantıda katılımcılar, geçmişten bugüne sergiledikleri dostane ve yararlı toplantı süreçlerine bir yenisini daha ekledi.

SON BİR YIL İÇİNDE ÜÇÜNCÜ BULUŞMA

Son bir yıl içinde üçüncüsü gerçekleşen bu toplantıda katılımcılar, bölgelerindeki mevcut turizm durumunu, bölgesel, ulusal ve küresel turizm hareketleri hakkında bilgi alışverişi ve çeşitli değerlendirmelerde bulundular.

“GELİRLER DÜZEYİNDE DE HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN…”

Türkiye turizminin düşürülen Rus uçağı ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşadığı olumsuzlukların etkisinden tamamen kurtulduğu bu dönemde bazı noktaların bu süreçten sonra hassasiyetle gözlenmesi gerektiğinin altı çizildi.

Görüşmede özellikle; sayısal anlamda Türk turizminin istenilen hedeflere koşar adımlarla ulaşılmakta iken, gelirler düzeyinde de hedeflere ulaşılması için kurumsal bazı stratejilerin de geliştirilmesinin önemine vurgu yapıldı.

1618 SAYILI YASANIN TASLAK ÇALIŞMALARININ SON DURUMU ELE ALINDI

Toplantının ikinci gününde, güncel konular ve meslek birliği yasası üzerinde görüş ve değerlendirmeler yapıldı.

“Abant Buluşması” kapsamında, TÜRSAB 1618 sayılı yasanın taslak çalışmalarının son durumu, Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB’ın 1618 ile ilgili teknik ve hukuki görüşmelerinin kamuoyuna yansıyan bölümlerinden anlaşılacağı üzere gelinen son nokta ve bu aşamada oluşan tıkanma ve pürüzlerin giderilmesi için nelerin yapılabileceği tavsiyeleri üzerinde görüşler ortaya atıldı.

ESKİ BYK BAŞKANLARI YASA TASLAĞI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

1618 sayılı yasanın taslak çalışmalarında TÜRSAB’ın baştan beri izlediği yol ve benimsediği yöntemin yanlış olduğunun altının çizildiği toplantıda; taslak ile ilgili değiştirilmesi öngörülen maddelerin bir kısmında yanlışlıklar, bazılarında eksiklikler ve bazı maddeler hakkında ise ana hatları ile kabul görebilecek değişiklikler olabileceği, ancak taslağın tümü hakkında genel görüş beyan edebilmek için taslağın bütününe ulaşılması gerektiğinin vurgusu yapıldı.

Aslında gerek Bakanlığın ve gerekse TÜRSAB’ın taslak ile ilgili uzlaşamadığı konuların acentalar nezdinde tartışılmasının en doğru karar olabileceği de görüş olarak sunuldu.

YAKLAŞMAKTA OLAN TÜRSAB SEÇİMLERİ DE ELE ALINDI

Bir diğer yandan yaklaşmakta olan, olağan TÜRSAB Genel Kurulu hakkında da çeşitli görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, genel olarak mevcut yönetimin seçildiği andan itibaren bugüne kadar sergilediği yönetim ve icraatların genel bir değerlendirmesi konuşuldu.

SEÇİMDE ADAY OLABİLECEK POTANSİYEL İSİMLER DEĞERLENDİRİLDİ

Sektörün mevcut yönetim hakkında ne düşündüğü, çeşitli vaatlerle ve radikal değişim ve dönüşüm sözleri ile iktidar olan şimdiki yönetimin tabanda karşılık bulan icraatları eylem ve söylemleri hakkında genel değerlendirmelerin yapıldığı bu bölümde, yaklaşan olağan kongrede aday olacak isimler üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.

Kısaca çok büyük bir oy desteği ve çok büyük değişim vaatleri ile son seçimde ipi göğüsleyen mevcut yönetimdeki yöneticilerin yaklaşan kongreye TÜRSAB üyelerinin karşısına ne tür bir mizan ve yapılan icraatlar başlığı ile çıkacağı konusunda katılımcılar hiçbir tahminde bulunamadılar.

Mevcut yönetimin gelinen noktada içindeki ayrışmalar, en başta yaratılan sinerjinin kollektif bir uyum ve akıl ile kullanılamaması, yönetim erkine ulaşmak için “yol arkadaşları” olarak tanımladıkları kişilerin ve grupların üyeler nezdinde tasvip edilmeyen davranış ve tutumları ile bu süreçte yol ayırımları ve çeşitli kutuplaşmalar gibi konuların üzerinde görüş beyan edildi.