Doğayı kucaklama özlemiyle yanıp tutuşan, gri binaların orta yerinde kalmış şehir insanlarına özel, çadır tatili yapılabilecek 6 kamp alanı. Çadırınızı yüklenip yola koyulmadan önce bu yazıyı okumanızı öneriyoruz.
Doğanın kucağında bir çadır tatili, şehir hayatının ruhunuzda bıraktığı kiri pası silip süpürecektir. Ne zamandır yeşile hasret günlerinizin artık sonuna geldiniz demektir. Plan yapmaya başlamadan önce direksiyonu nereye kırsam acaba diye düşünürken, neredekal.com’a bir göz atmak ister misiniz? Sitenin blog sayfalarında yer alan destinasyonlardan bir derleme yaptık. İlk durak Yedigöller Milli Parkı…
Yedigöller Milli Parkı/Bolu
Burada her mevsim kamp yapılabiliyor. Bolu sınırları içerisinde yer alan Yedi Göller Milli Parkı, en fazla tercih edilen kamp alanlarından birisi. Eşsiz doğal güzelliğine hayran kalacağınız kamp alanında doğa yürüyüşü yapabilir, balık tutabilir, makineniz yanınızda ise fotoğraf çekebilirsiniz. Kamp alanında elektrik bulunmuyor ancak dikkatli olmak kaydıyla ateş yakabilirsiniz.
İnbükü Orman Kampı / Marmaris
Hayalinizdeki, bir kamping tesisinden ziyade doğa ile baş başa kalabileceğiniz sakin ancak biraz meşakkatli bir kamp tatili ise İnbükü Orman Kampı tam size göre. Bölgeyi, sadece çadır tatili için değil karavanla tatil yapmayı sevenler de tercih ediyor. Deniz manzaralı bir kamp sabahının ardından uyanabilmek için kendinizi Marmaris’in serin sularına bırakabilirsiniz. Bisiklet ile seyahat ediyorsanız kahvaltının ardından kısa bir bisiklet turu yediklerinizi sindirmenize yardımcı olacaktır. Bölgede kamp yapılabilecek başkaca seçenekleri de bulmak mümkün. Çubucak Orman Kampı bunlardan birisi. Kamp yıl boyunca hizmet veriyor.
Kelebekler Vadisi / Ölüdeniz-Fethiye
Kelebekler Vadisi deyince bir durmak gerek. Böylesi bir doğal güzellikle buluşmak ölmeden önce yapmanız gerekenler listesinin başında yer alıyor. Yolunuz Fethiye’ye düştüyse Ölüdeniz’de kulaç atmadan dönmem diyorsanız o zaman çadırınızı kuracağınız yer belli oldu: Kelebekler Vadisi. Vadiye ulaşım hayli zorlu ancak bu deneyime değer. Oksijeni bol, masmavi denizi ile Kelebekler Vadisi’nde 125 çadır kapasiteli bir kamp alanı bulunuyor. Konaklama çözüldüğüne göre gelelim bölgede neler yapabileceğinize: Paraşütle atlayabilir, dalış eğitimi alabilir, Akdeniz’in mavi sularına kendinizi bırakabilirsiniz. Kamp alanına giriş uygun bir ücretle yapılabiliyor. Elektrik, duş ve tuvalet hizmeti ise ücretsiz. Çadır dışında da çevredeki bungalovlarda konaklamak mümkün.
Yazılı Kanyon / Isparta
Isparta il sınırları içinde yer alan Yazılı Kanyon’da kamp yapmak yiyecek taşımayı sevmeyenler için daha kolay. Kanyonda balık çiftlikleri ve küçük işletmeler var. ‘Kendin pişir kendin ye’ ile yemek yapmak ya da hazır yemek derdinden kurtulabilirsiniz. Kanyonda yüzmek, doğa gezintileri yapmak, tarihi yazıtları ve köprüleri görmek mümkün.
Köprülü Kanyon / Antalya
Köprülü Kanyon’da birden fazla noktada kamp yapmak mümkün. Olukköprü, Karabük Köyü, Beşkonak Köyü, Altınyaka Köyü ve Selge Antik Kenti çadırınızı kurup konaklayabileceğiniz noktalar olarak sıralanıyor. Milli Park olarak koruma altında bulunan Köprülü Kanyon, zengin bitki örtüsü ile doğa severleri sarıp sarmalıyor. Çadır ve kamp malzemesi ihtiyaçlarınızı da Kanyon içindeki işletmelerden temin etmeniz mümkün. Çadır dışında karavanda da konaklamak mümkün. Kamp sürenizi içinde Köprülü Kanyon’da rafting de yapabiliyorsunuz.
Akyaka – Gökova Orman Kampı / Gökova
Gökova Orman Kampı’nda, kamp süreniz boyunca, elektrik, bulaşıkhane, çamaşırhane, mutfak, sıcak-soğuk su, market gibi hizmetlerden yararlanabiliyorsunuz. 300 çadır 70 karavan kapasiteli kamp alanına giriş ücreti çadır kampı yapacaklar ile karavan ile seyahat edenler için farklı belirlenmiş. Çadırınızı dilerseniz Azmak Nehri kıyısına dilerseniz de çam ağaçlarının gölgesine kurabilirsiniz. Gökova Orman Kampı’nda 8 koy bulunuyor, dilediğiniz koyda yüzebilirsiniz. Kamp bölgesine konumlandırılmış olan kafe ve restoranlarda yiyecek hizmeti alabilirsiniz.
neredekal.com’un diğer kamp yeri önerileri için blog sayfası ziyaret edilebilir.