Site icon Turizm Günlüğü

Yayla tatili için en iyi 10 otel tavsiyesi

Gerçek anlamda yayla deneyimi yaşamak isteyenler için öne çıkan işletmeleri derledik. İşte Yayla tatili için en iyi 10 otel tavsiyesi. 

Koçdüzü Yaylası / Gerçek anlamda yayla deneyimi yaşamak isteyenler için öne çıkan işletmeleri derledik. İşte Yayla tatili için en iyi 10 otel tavsiyesi. 

Yazın en kavurucu sıcaklarının başladığı şu günlerde yaylalarının serinliğine koşmak, şehrin gürültüsünden kaçıp yüksek rakımlarda tatil yapmak, hem dinlendiriyor, hem de bol oksijen depolanıyor. Gerçek anlamda yayla deneyimi yaşamak isteyenler için öne çıkan işletmeleri derledik. İşte Yayla tatili için en iyi 10 otel tavsiyesi. 

Oksijeni bol, yeşil hazinelerle dolu Karadeniz yaylaları genellikle orta ve doğu kesim boyunca uzanıyor. Eşsiz doğal ve tarihi güzellikleri keşfe çıkan doğa ve kültür severlere, offroad, avcılık, trekking, hiking doğa sporlarıyla ilgilenen yüksek adrenalin bağımlılarına, kısacası geniş bir yelpazeye hitap eden yaylalarda, sabah ekmek kokusuyla ve ineklerin çanlarıyla uyanıp güne sobada fokurdayan çay eşliğinde başlayabilir, ormanlardaki patikalarda yürüyebilir, ağaç gölgelerinde dinlene dinlene bol bol güneşin tadını çıkarabilir, ansızın bastıran yağmurla serinleyebilirsiniz. Kaçkarlar’ın doruklarında bulunan buzul göllerine ve civardaki yaylalara günübirlik geziler de yapmak mümkün. Gece yıldızları seyredip hayal kurabilir, dere kenarında suların şırıltısı eşliğinde dans edebilirsiniz.

Yaylalarda tatili geçirmek isteyenler için iyi, müşteri memnuniyeti yüksek ve doğayla uyumlu yayla otellerini listeledik. Gerçek bir yayla otelinin ahşap, yöre mimarisine uygun, yöresel yemekler servis eden ve en önemlisi de temiz olması gerektiğinden yola çıkarak oluşturduğumuz listede özellikle de gerçek anlamda yayla deneyimi yaşamak isteyenler için öne çıkan işletmeler var.

İşte hem yeşille kucaklaşacağınız hem de tatilinizi rahatça geçirebileceğiniz yayla otelleri:
BİRUN KÜMBET DAĞ EVİ
Birûn Kümbet Dağ Evi

Giresun’a yaklaşık 60 km. mesafede bulunan Birûn Kümbet Dağ Evi, Dereli İlçesi Kümbet Köyü Koç Kayası Yaylası’nda yer alıyor. Otel manzarasıyla bin 800 metre yükseklikteki muhteşem doğa güzelliklerini size sunarken, beş yıldızlı bir tesiste bulacağınız tüm konforu da yaşatıyor. Standart oda, tek katlı konak ve dubleks konak olarak üç ayrı konaklama tipi mümkün, zira otel çok geniş bir araziye sahip. Yazlık düzende 500 kişilik restoranı ve kafesinde yöresel lezzetler servis ediliyor. Kapalı yüzme havuzu, saunası, Türk hamamı ve toplantı salonlarıyla iş toplantıları için de ideal. Karadeniz’in bol oksijenli yeşil deniz manzarası eşliğinde iş toplantılarınızdan birini burada yapmak, molalarla bol bol yürümek mümkün. Öte yandan otele ait piknik alanlarında tertemiz, pırıl pırıl ve güvenlikli bir ortamda, aileniz ve dostlarınızla mangal keyfi de yapabilirsiniz.

KOÇİRA PANSİYON
Koçira Pansiyon

Gito Yaylası 2 bin 500 metre yükseklikte ve Rize’de Fırtına Vadisi içinde. Koçira, sekiz odalı, samimi ve sıcak dekorasyonu, mükemmel Fırtına Vadisi manzarası ve muhabbetleri ile lüks beklentisi olmayanların çok sevecekleri bir pansiyon. Pansiyonu erkekler işletiyor. Tüm temizlik ve yemekleri onlar yapıyor. Ev sahibi Serhan Pırpır’ın misafirperverliğinin meşhur . Akşamları sazlı sözlü muhabbetler, şarkılar, türküler ve horonla şenleniyor. Duvarlarda envai çeşit obje var: Gitarlar, sazlar, posterler, fotoğraflar, haritalar…

OBERJ OTEL
Oberj Otel

Ayder Yaylası’ndaki Oberj Otel, 24 odalı ve her odada duş ve tuvalet mevcut. Yöre mimarisinde ve zemin kat hariç tamamen ahşap. Konum itibarı ile yayla merkezinin en üstünde, yola yakın olmadığı için kalabalıktan uzak, sakin bir konumda. Arkası orman ve manzaralı. Yöresel yemekler veriliyor, haftada iki defa canlı Karadeniz müziği ve horon eğlencesi var. Dünyanın ilk tuhafiye oteli olarak lanse ediliyor. İlginç kuralları ile biliniyor; kurallar, otele giden patika yola konulan tabelalar ve otel içinde çeşitli noktalara yerleştirilen listelerle konuklara duyuruluyor. Bu kurallardan bazıları şöyle; “Hijyen ve gürültü açısından ahşap katlarda terlik ve ayakkabı ile dolaşılmaz”, “Horon ve türkü ile gürültü yapmak serbest, kuru gürültü yapmak yasak”, “Sanki evinde her gün çarşaf değişiyormuş gibi her gün çarşaf değişimi isteyenlere ekonomik değil ekolojik nedenlerden dolayı gıcık oluruz”, “Kırk yılda bir yaylaya geliyorsunuz onda da cimrilik yapmayın, İstanbul’da biraya 10 lira verip burada bize niye 3 liraya satmıyorsunuz diye ahkam kesmeyin!.”

MACAHEL GREEN ROOF OTEL
Macahel Green Roof Otel

Artvin’in Macahel Vadisi’nde, vadiye tamamen hakim konumda Maral Şelalesi yolunda konumlanmış olan otel, yöresel mimari özellikleri taşıyor. Kestane ve çam ağacı kullanılarak yapılmış otelde, tamamen doğal olan bina nedeniyle sağlıklı bir dinlenme mümkün. Tesiste 25 oda var. Her odada duş ve tuvalet mevcut. Odalar iki ve üç kişilik.

NATURA LODGE
Natura Lodge

Ayder Yaylası’nda özel bir konaklama tesisi. Her yaylaya gitmek mümkün mü? Natura’da bu soruya “evet” diye cevap veriliyor. Odaların her birine yayla isimleri verilmiş, yaylalara ait çeşitli zamanlarda çekilmiş fotoğraflar duvarları süslüyor. Otel yeşil deniz manzaralı, karşısında mükemmel bir şelale var, sis yaklaşıp uzaklaşarak çeşitli oyunlar yapıyor. Otel, her türlü konfora sahip geniş banyolu odaları; toplantı, yemek ve davetler için çok amaçlı salon alanı; doğada olmanın tadını çıkaracağınız açık alan düzenlemeleri ile hizmet veriyor.

PLATO’DA MOLA
Platoda Mola

Kaçkarlar’ın en iyi seyir terası konumundaki Çamlıhemşin’e yaklaşık 17 kilometre uzaklıktaki Pokut yaylasında, bulutlara erişen dağların doruklarında göz alabildiğince yeşil çamların arasındaki Platoda Mola, altı odalı bir ev. Sabah ekmek kokusuyla, ineklerin çanlarıyla uyanıp güne sobada fokurdayan çay eşliğinde başlayabilir, ormanlardaki peri patikalarında devam edebilirsiniz. Terasta güneşin tadını çıkarabilir, yağmurda ise sedirde keyif sürebilirsiniz. Pokut yaylasındaki evde haziran – ekim aylarında, Ortan köyündeki diğer evde ise yıl boyunca konaklamak mümkün. Çamlıhemşin’e 4 kilometre uzaklıkta olan köydeki evde, Fırtına vadisini doyasıya izleyerek doğanın huzurlu enerjisinin tadını çıkarabilirsiniz. Arabadan indikten sonra izleyeceğiniz kısa bir patika ile köyün sonunda, tarihi serender ile yan yana duran eve varacaksınız. Şömineli odaları, her iki taraftaki çardaklarıyla ormanın yanıbaşında yaz-kış kalabilirsiniz. Evin, köydeki lakabı Tumanlar.

GOBOCA DAĞ EVİ
Goboca Dağ Evi

Goboca Dağ Evi, Çamlıhemşin, Fırtına Deresi’nin üstünde sırtını dağlara yaslamış tipik bir Karadeniz evinin şehirli gustosu değmiş hali. 10 Odalı dağ evi, Karadeniz kültürünü ve eşsiz doğasını keşfetmeye gelen misafirlere doğanın kalbinde konforlu bir konaklama sunuyor. Mutfakta organik bahçeden toplanan sebzeler ile hazırlanan yöresel tatlar servis ediliyor. Ayrıca vejeteryan ve vegan konuklar için de mönü hazırlanabiliyor. Dağ Evi çevresinde orman içi yürüyüş ve trekking için uygun patika yolları var. 2 bin 100 çeşit bitki faunasıyla dünyada koruma altına alınmış öncelikli 200 bölgeden birisi olan Fırtına Vadisi’nde çeşitli türde asırlık ve antik ağaçlar gözlemlenebilir. Kaçkarlar’ın doruklarında bulunan buzul göllerine ve civardaki yaylalara günübirlik geziler yapmak mümkün. Yoga, nefes, meditasyon ve spiritüel çalışmalar için ideal olan dağ evi bu tür grupları da misafir ediyor.

LAPERA PANSİYON
Lapera Pansiyon

Lapera; Karagöl ve Macahel yolu üzerinde, Borçka’ya 10 km mesafede konumlanmış bir pansiyon. Aralık (Klaskur) köyünün girişinde bulunan taşköprünün ve baraj gölünün 300 metre yakınında, taş zemin üzerine kurulu ahşap bir bina. Dört yanı geniş balkonu ile 14 odalı, 39 yataklı, 44 kişilik. Her odanın müstakil tuvaleti ve banyosu var. Odalarda televizyon yok. Gece yıldızları seyredip hayal kurabilir, dere kenarında suların şırıltısı eşliğinde dans edebilirsiniz. Bu arada TV yok ama internet var. Mutfaklarında bağda, bostanda yetişenleri pişirip Gürcü şarabı eşliğinde ikram ediyorlar, sindirmek için ise sırtüstü yatmayı değil horon oynamanızı öneriyorlar. Canınız çektiğinde meyve toplayabilir, çam ormanlarında yürüyüşe çıkabilirsiniz; dilerseniz çam sakız toplamanız da mümkün.

DADALA PANSİYON
Dadala Pansiyon

Denizden bin 830 m yükseklikte Altıparmak Zirvesi eteklerinde ahşap şirin bir pansiyon. Altıparmak Zirvesi, beş adet buzul gölü, sayısız bitki çeşitleri, olağanüstü gün batımı manzarası ile Kaçkarların bütün özellikler ile bütünleşmiş bir alanda kurulu Dadala Pansiyon’a Koçdüzü Yaylasından iki buçuk saat, Avusor Yaylasından iki saatlik yaya yolu ile ulaşılabilir. Ahşap yapısı doğa ile bütünleşen işletmede Karadeniz insanının misafirperverliğini, 2 bin 800 metrelerde üretilen yağ ve peynirin yemeklere yansıyan tadını, yerel rehberlik hizmetlerini, tam ve yarım pansiyon konaklama hizmeti almak mümkün. 14 Odalı tesiste ortak kullanımlı duş ve WC, yemek ve oturma salonları var.

LAŞET MOTEL
Laşet Motel

Laşet Motel, Sahara – Karagöl Milli Parkı sınırında yer alıyor. Laşet’in kelime anlamı, bölgede eski tarihlerde hüküm sürmüş olan Gürcülerin dilinde “Acı Su” anlamına geliyor. Tesisin yanından geçen Laşet Çayının kenarında bölgede Çermik olarak adlandırılan maden suyu çıkıyor. Laşet çayının huzurlu sesiyle uyumak ve sabah bol oksijen almış olarak zinde uyanmak için ideal bir tesis. Bölgede Çermik suyunun böbrek taşlarını eritici bir etkisi olduğu eskilerden beri söyleniyor, ayrıca romatizmal hastalıklara da iyi geldiği biliniyor. Laşet’in 18 adet bungalov ve bir restorandan oluşan Laşet Tatil Köyü de var. İki oda ve salondan oluşan bungalovlarda dört ya da beş kişi kalınabilir. Laşet Bungalov Tatil Köyü; Kocabey köyü içerisinde Arsiyan, Genciyan ve Cin dağları manzaralı yeşile boğulmuş çayırlıklar ormanların içerisinde, geceleri samanyolundaki bütün yıldızları görebileceğiniz bir konumda. Bölgede tek olan tesis üst düzey bir müşteri kitlesi tarafından tercih ediliyor.

Exit mobile version