Turizm sektörünün temsilcileri ve turizm gazetecileri Tokat turizmine katkı sağlama ve etkin bir tanıtım çalışması yürütülmesi için neler yapılması gerektiğini ele aldılar. İşte öne çıkan başlıklar…
Tokat turizmine ve tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Travelshop’un öncülüğünde düzenlenen “Ecological & Gastromical B2B Event” başlıklı organizasyonda sektör temsilcileri turizm gazetecilerinin sorularını yanıtladı.
Bu kapsamda Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Hacıalioğlu ve Travelshop Turkey CEO’su Murtaza Kalender konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
İşte o toplantı da öne çıkan konu başlıkları:
ADEM ÇAKIR: GÜNÜBİRLİK ZİYARETLERİ KONAKLAMALI ZİYARETLERE ÇEVİRMELİYİZ
Toplantı kapsamında ilk olarak Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, Tokat’taki turizm faaliyetlerine ilişkin genel açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalara göre 2018 yılında Tokat’ta konaklama yapan ziyaretçi sayısı 400 bin seviyesindeyken; yabancı ziyaretçi rakamı 10 bin seviyesinde gerçekleşti.
Adem Çakır, Tokat’a gelenlerin önemli bir kısmının konaklama yapmadan günübirlik olarak şehri ziyaret ettiklerine dikkat çekerek; önceliklerinin ziyaretçilerin konaklama yapması yönünde atılması gereken adımları ele alacaklarını belirtti.
TOKAT GENELİNDE 2 BİN 800 YATAK KAPASİTESİ
Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, Tokat genelinde 2 bin 800 yatak kapasitesine sahip olduklarını açıkladı.
“TANITIMDA KONSEPT ODAKLI ÇALIŞMALAR YÜRÜTMELİYİZ”
Tokat’ın tarihi, kültürel ve mutfak lezzetleri bakımından zengin bir yapıya sahip olduklarını belirten Çakır; tanıtımda destinasyon bazlı çalışmaların yerine “konsept odaklı” çalışmalar yürütmeyi hedeflediklerini söyledi.
“900 ADIMDA 900 YILLIK TARİH”
Bu konuyu örneklendiren Adem Çakır, örneğin gastronomi alanında öncelikli olarak Tokat Kebabı’nı öne çıkaracaklarını; tarih ve kültür turları açısından da Tokat’ı “900 adımda 900 yıllık Türk tarihini görebileceğiniz tek yer” başlığıyla tanıtmayı planladıklarını açıkladı.
Adem Çakır son olarak destinasyon tanıtımlarının sadece kamu kuruluşlarıyla sınırlı olmadığını acentalara ve özel sektör temsilcilere daha önemli roller düştüğünü öne sürdü.
MURTAZA KALENDER: EKO TURİZM TOKAT’IN ÖNCELİĞİ OLMALI
Travelshop Turkey CEO’su Murtaza Kalender, Tokat’ın saklı kalan doğal güzelliklerinin olduğunu ifade ederek; Almus Barajı’nın Trabzon’da bulunan Uzungöl gibi bir doğal güzelliğe sahip olduğunu ve turizm faaliyetleri kapsamına alınabileceğini söyledi.
Bir Tokatlı olarak hiçbir kamu ve özel kuruluştan destek almadan, elini taşın altına koyarak Tokat’ın tanıtımı için bu etkinliği düzenlediğini açıklayan Kalender; Dünya Turizm Örgütü’nün araştırma ve verilerinden yola çıkarak ekolojik turizminin hızlı gelişimine dikkat çekti. Kalender, Tokat’ın da turizmde atılım yapabilmesi için ekolojik turizme yönelmesi gerektiğine inandığını belirtti.
NEZİH HACIALİOĞLU: ÇAPRAZ GEZİLERLE ÜLKE İÇİ HAREKETLİLİĞİ CANLANDIRIYORUZ
Son olarak TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Hacıalioğlu söz alarak; TÜRSAB olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Göreve geldikleri ilk yıl içerisinde Türkiye genelinde acentaların iş olanaklarını geliştirmek için ülke genelinde çaprazlama şekilde organizasyon düzenlediklerini belirten Nezih Hacıalioğlu; “kuzeyden güneye, güneyden kuzeye ya da batıdan doğuya buna benzer ülkenin farklı noktalarındaki acentaları farklı noktalara götürdük ve yeni turlar düzenleyerek iş hacimlerini yükseltmelerine ön ayak olduk” dedi.
Nezih Hacıalioğlu, TÜRSAB olarak Türkiye’nin farklı noktalarının tanıtımı için ellerinden geleni yapmayı hazır olduklarını belirtti.