Yorumsuz otel müşteri kaybediyor

Last Updated on 16 Temmuz 2019 by Turizm Günlüğü

Dünyanın önde gelen online seyahat platformu Tripadvisor, gerçekleştirdiği yeni araştırmanın sonuçlarını açıkladı. İşte öne çıkan ayrıntılar…

Tripadvisor’ın araştırmasına göre online seyahat platformlarında yorum almayan oteller rezervasyonlarında düşüş yaşıyor.

Tripadvisor’un düzenlediği ankete göre kullanıcılarının yarısından fazlası otel tercih ederken sosyal platformlarda otel hakkında yapılan yorumları okuyup karar veriyor.

Ipsos MORI’nın öncülüğünde düzenlenen çalışmaya göre 23 bin TripAdvisor kullanıcısının % 72’si kalacağı yeri, gideceği destinasyonu, yemek yiyeceği restoranı tercih etmeden önce her zaman veya sıklıkla mekan veya otel hakkında yapılan yorumları okuduklarını belirtti.

Beş katılımcıdan dördü ise otel rezervasyonu yapmadan önce her zaman veya sıklıkla otel hakkında yapılan yorumları okuduklarını ifade etti.

BENZER OTELLER ARASINDA TERCİH YAPARKEN…

Yaklaşık 10 TripAdvisor kullanıcısından 8’i benzer özellikle sahip iki otel arasında tercihte bulunacak iken daha yüksek oranda “bubble rating”e sahip oteli tercih ediyor.

YORUM ALMAYAN OTEL TERCİH EDİLMİYOR

Katılımcıların % 52’si ise yorum yapılmayan oteli hiçbir zaman tercih etmediklerini belirtti.

Otel ve restoran tercihleri için TripAdvisor kullanıcılarının % 85’i ise okudukları yorumların deneyimleriyle aynı doğrultuda olduğunu belirtiyor.

ORTALAMA 9 YORUM

Tripadvisor yöneticisi Becky Foley, yaptığı açıklamada kullanıcıların % 78’inin değerlendirmede bulunurken son yapılan yorumlara daha çok önem verdiklerini, 10 kullanıcıdan 4’ünün abartılı, samimi olmayan yorumları ise dikkate almadıklarını belirtti.

Tripadvisor kullanıcıları tercihte bulunmadan önce ortalama 9 yorum okuyor.