Sri Lanka Colombo’da bu 11 şeyi yapmadan dönmeyin

Last Updated on 31 Temmuz 2019 by Yaşar Çelik

Tropikal ormanları, çay tarlaları, baharat bahçeleri, pirinç tarlaları ve kauçuk ağaçları ile büyülü bir dünyanın kapılarını sizler için aralıyor. Tarihi 125 bin yıl öncesine dayanan Sri Lanka, bugün birçok dine ve etnik kültüre ev sahipliği yapıyor.

Ülkenin en önemli liman kenti ve aynı zamanda Başkenti olan Kolombo, ırkların, dinlerin ve kültürlerin iç içe geçtiği gizemli bir yolculuğun adresi. Colombo; tuktuk gezintisi yapmak, Pettah pazarını ziyaret etmek, Kottu’yu tatmak, golf oynamak ve Hint Okyanusu’na bakan koloni tarzındaki otellerden birinde çay keyfi yapmaya kadar değişen çeşitli deneyimler sunuyor.

İşte Sri Lanka Colombo’nun Yapmadan Dönmeyin Listesi:

1. Royal Colombo Golf Kulübü’nde Golf Oynayın

Royal Colombo Golf Kulübü’nün tertemiz yeşillikleri, bir asırdan fazla golf tarihi olan 129 yıldır golfçülere hizmet veren bu yeri görmeden gelmeyin.

2. Şehir Turunun Keyfini Çıkarın

Kolombo’nun cazibesine tanık olmak için Kolombo Şehir Turu’nun heyecan verici açık güverteli çift katlı teknelerine atlayın.

3. Mt Lavinia Beach üzerinde deniz ürünleri yiyin

Mt Lavinia, Colombo’nun altın sahilinde harika deniz mahsulleri restoranlarıyla dolu daha sakin banliyölerinden biridir ve adını Sri Lanka’nın valilerinden biriyle gizli bir romantizm yaşayan çingene dansçısı olan Lovinia’nın ismini almıştır.

4. Alışveriş yapın

Kolombo’daki mağazalarda alışveriş olanakları ve şık alışveriş merkezlerinde tasarımcı kıyafetleri, ayakkabılar ve el çantaları ile el sanatları, ev eşyaları ve daha fazlası ile doludur.

5. Spa Salonlarından Birinde Masaj Yaptırın

İsveç masajından Shiatsu’ya kadar her konuda eğitilmiş sakin bir ortam ve uzman masörlerle donatılan spa’larını deneyin.

6. Sanat Eserleri Satın Alın

Colombo Ulusal Müzesi, M.Ö. 4. yüzyıla kadar uzanan antik resimler, heykeller ve eskizlerin müthiş örneklerine sahipken, istediğiniz çağdaş bir şeyse, kentin yerel galerilerde sergilenen birçok yaratıcı ressam ile birlikte gelişen bir sanat sahnesi var.

7. Tapınak ziyaretini Es Geçmeyin

Gangarama Vihara, harika pirinç işleri, taş oymaları ve diğer Budist sanatlarıyla süslenmiş, ülkedeki en saygıdeğer tapınaklardan biridir. Ayrıca öğrenim yeri, konut salonu ile tamamlanmış bir müzeye ev sahipliği yapmaktadır.

8. Dehiwala Zooloji Bahçesi Ziyaret Edin

Zengin bir memeli, kuş, sürüngen ve balık koleksiyonunun doğa ile uyum içinde yaşadığı güzel peyzajlı 30 dönüm arazinin tadını çıkarın.

9. Kolombo gece hayatında kaybolun

Kolombo, elinizi rulet veya bakara denemek ya da sabaha kadar parti yapabileceğiniz havalı kulüpler gibi chill-out barlar, kumarhaneler ile dolu bir sahneye sahip.

10. Sri Lanka’nın en ünlü sokak yemeğini Kolombo’da da yiyebilirsiniz

Tavuk Kottu Roti’nin Sri Lanka’da delice popüler olmasının bir nedeni; kıyılmış gözleme, tavuk ve sebzeler ve birçok aromatik baharatla birlikte püre haline getirilmiş olması. Ve bu özel lezzetle hemen hemen her sokakta karşılaşabilirsiniz. Kottu Roti, rahatlatıcı olduğu kadar lezzetli ve ayrıca akşamdan kalma karşıtı bir yemektir. Dana eti seçeneği de mevcuttur.

11. Trishaw’ta İle Gezintiye Çıkın

Bu motorlu üç tekerlekli araba, Sri Lankalı taşımacılığının bel kemiğidir. Sevgiliniz ya da eşiniz ile bu tekerlekli araba gezintisi yapmayı unutmayın.