Çeşme – Atina feribotuna iflas engeli

Last Updated on 9 Mayıs 2020 by Yaşar Çelik

30 Haziran 2019 tarihinde başlayan Çeşme – Atina feribot seferlerine verilen ara ikinci kez uzatıldı. Rezervasyon yapan vatandaşlar ise, paralarının iade edilmediğini ve firmaya ulaşamadıklarını iddia etti. Ege Deniz Yolları’nın (Aegean Sea Ways) iflas ettiği öne sürülüyor.

30 Haziran 2019 tarihinde başlayan Çeşme-Atina feribot seferlerine kısa bir süre önce teknik nedenlerden dolayı 30 Temmuz 2019 tarihine kadar ara verildiği açıklanmıştı. Aegean Sea Ways tarafından yapılan açıklamada verilen bu aranın 7 Ağustos 2019 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.

Firma’nın internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Teknik sebeplerle seferlerimize 7 Ağustos 2019 tarihine kadar ara verilmiştir. Bu sorun giderilene kadar web sitemiz üzerinden bilet satışlarımız durdurulmuştur. Bilet bedelleriniz ödeme yapmış olduğunuz kartlarınıza iade edilecektir. Sorularınız için PNR numaralarınız ile birlikte info@ageanseaways.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.”

2 Ağustos 2019 tarihinde ulusal basında yer alan haberlere göre; Ege Deniz Yolları (Aegean Sea Ways) firmasının web sitesinde telefon numaralarının kaldırıldığı ve mağdurların ücretlerinin iade edilmediği iddiaları yer aldı.

Turizm Günlüğü olarak Ege Deniz Yolları firmasının Deniz Ticaret Odası’na kayıtlı 0534 667 62 26 telefon numarası üzerinden iletişime geçmeye çalıştık. Daha önce bu numara üzerinden irtibata geçtiğimiz firma sahibi Bülent İpek çağrılarımızı yanıtsız bıraktı.

Ardından markanın Türkiye acenteliğini üstlenen Asaf Denizcilik’in 0232 404 60 00 numarası üzerinden iletişime geçmeye çalıştık fakat yine telefon çağrılarımıza cevap veren çıkmadı.

İzmir’de güvendiğimiz kaynaklar, Çeşme – Atina (Lavrion) feribotunun üç kez boş gittiği için Ege Deniz Yolları’nın iflas ettiğini öne sürdü.

Diğer yandan Ticaret Sicil Gazetesi’nde Ege Deniz Yolları’nın 22 Mart 2019 tarihinde Bülent İpek tarafından kurulduğu; 20 Haziran 2019 tarihinde ise kurucu Bülent İpek’in istifa edip görevini Metin Demir’e devrettiği öne çıkıyor.

20 Haziran 2019 tarihinde istifa eden Bülent İpek’in ilk sefer için düzenlenen 30 Haziran 2019  tarihindeki törene katılması ise bu erteleme kararları ve iflas söylentileri sonrasında akıllardaki soruları daha da güçlendirdi.

Aegean Seaways Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İpek – Diplomat Barış Kalkavan