Ruslar Çinli turistten şikayetçi

St. Petersburg yakınlarında yer alan Tsarskoye Selo Müzesi

Last Updated on 26 Eylül 2019 by Turizm Günlüğü

St. Petersburg’da Tsarskoye Selo Müzesi’nin yönetimi yoğunluk üzerine Rus turistler için seviyesini “kırmızı”ya çıkardı.

“Rusya vatandaşları Çinli turist akını nedeniyle bir zamanlar Çar ailelerinin rezidansı olan ünlü Tsarskoye Selo Müzesi’ne giremiyor” Bu açıklama Rusya Kültür Bakanlığı yetkililerinden geldi. St. Petersburg yakınlarındaki müzenin yönetimi yoğunluk üzerine Rus turistler için seviyesini “kırmızı”ya çıkardı.

YENİ BİR DÜZENLEME GEREKLİ

Basına konuşan yetkililer, müzenin ziyaretçi akınını artık kaldıramadığı ve yeni bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini söyledi.

4.5 SAAT SIRA BEKLİYORLAR

Turkrus.com’un aktardığı habere göre Yekaterina Sarayı’nda turist gezdiren bir rehber, yoğunluk nedeniyle bazen 4.5 saat sıra beklemek gerektiğinden yakındı. Rehber, ayrıca mekanların rahat rahat gezilemediğini, görevlilerin turist akınıyla başa çıkabilmek adına ziyaretçileri adeta kovaladığını söyledi.

Konuyla ilgili haberlerin basına yansımasından sonra Kültür Bakanlığı bir açıklama daha yayınlayarak Çinli turistlere sınırlama getirmek gibi bir niyetin söz konusu olmadığını duyurdu.

YÜZDE 40’LIK ARTIŞ

Rusya 1 Ekim’den itibaren, St. Petersburg ve çevresini ziyaret etmek isteyen Çin dahil olmak üzere 53 ülkenin vatandaşlarına ücretsiz elektronik vize uygulamasına başlayacak. Uygulamadan Türk vatandaşları da yararlanabiliyor.

Elektronik vizenin ardından şehri ziyaret edecek turist sayısının yüzde 40 artması bekleniyor.