Bilinçli yemek-içmek isteyenlerin yeni referans noktası ŞARAPP

Last Updated on 15 Ekim 2019 by Turizm Günlüğü

Günümüzün vazgeçilmez parçası olan mobil uygulamalar, gastronomi dünyasında da etkisini gösteriyor. Türkiye gastronomi sektörü ile gastronomi meraklılarını bir araya getiren dijital platform ŞARAPP mobil uygulaması, Türkiye’de gelişen yiyecek ve içecek sektörüne katkı sağlamayı hedefliyor.

ŞARAPP, kullanıcılarını gastronomi ve şarap konusunda bilinçlendirmeyi, yurt dışına ve yabancı turistlere Türkiye’de gelişen ürün üreticiliği ve şarapçılık kültürünü tanıtmayı hedefliyor. Bilinçli yemek-içmek isteyenlerin yeni referans noktası ŞARAPP akıllı telefonlarda yerini aldı.

sarapp.co uygulaması play store & app store’dan indirilebiliyor.

Üzüm çeşitleri ve damak zevki hakkında bilgilendiriyor

ŞARAPP mobil uygulaması, kullanıcılarını; dünyadaki ve Türkiye’deki üzüm çeşitleri hakkında bilgilendiriyor. Kullanıcılar, kendi damak zevklerine uygun gastronomi deneyimlerini buluyorlar ve aynı zamanda ülkemizin gastronomisi hakkında bilgi ediniyorlar. Yeme & içme kültürü ile ilgili doğru ve güvenilir bilgiye ŞARAPP mobil uygulaması üzerinden her zaman kolayca erişmek mümkün.

Türkiye, dünyanın en büyük 6 üzüm üreticisinden birisi

Dünyada en büyük 6 üzüm üreticisinden biri olan Türkiye’nin, üzüm çeşitliliği ve kalitesi son yıllarda üretilen Türk şaraplarında görülüyor ve yurt dışında alınan ödüller ile bu başarı taçlandırılıyor. Şarap kültürüne gösterilen ilgi ile bilinçli şarap tüketimi de günden güne artmaya devam ediyor.

Son yıllarda, Türk şarap üretiminde elde edilen başarılı sonuçlar neticesinde, dünya pazarlarında ve özellikle Avrupa’daki restoranlarda Türk şaraplarını görmek mümkün hale geldi. 2010 yılında 55 milyon litre seviyesinde gerçekleşen ihracat ve ithalat, 2018 yılında yaklaşık 77 Milyon litre seviyesine çıktı. Bugün dünyada 292 milyon hektolitre (29.2 milyar litre) şarap üretiliyor.

Henüz üretimde 1 hektolitre seviyesinde bile değiliz

Türkiye, 64.3 milyon litre iç pazara ve 2.9 milyon litre ihracat ile toplamda payı çok çok düşük bir ülke ve dünyadaki payı binde 2.2 civarında. Türkiye, güneş ve yağmur ile buluşan verimli toprakları ve iklimiyle dünyanın en iyi üzümlerinin yetişebildiği nadir coğrafyalardan birisine sahip. Ülkemizin dört bir tarafında onlarca üzüm çeşidi yetişebiliyor. Bu özelliği ile Şarap üretimi ve şarap turizmi için büyük potansiyel vadediyor. Sektörün, şu anda sahip olduğu potansiyelin misli katı bir hacme ulaşması mümkün. Bu tezi destekleyen konulardan birisi de, Türkiye’nin dünya çekirdeksiz kuru üzüm ticaretinde dünya lideri olması. Yıllık 400 – 500 milyon dolar döviz geliri elde ettiğimiz çekirdeksiz kuru üzüm, ülkemiz için en önemli ihraç ürünleri içinde yer alıyor. 2018 yılında 1 milyon 46 bin 345 tonluk çekirdeksiz yaş kurutmalık olarak değerlendirildi.