26 Kasım 2019 tarihinden bu yana yaşadığı mali kriz sonucu geçtiğimiz günlerde iflasını açıklayan AtlasGlobal’in milyonlarca dolar borçlu olduğu ortaya çıktı.
2019 yılının Kasım ayında aldığı uçuşlarını durdurma kararını duyurmasıyla herkesin yakın takibe aldığı şirket, 12 Şubat 2020’de “tüm operasyonlarını durduracağı” iddiasıyla bir kez daha gündeme geldi. Tarih 14 Şubat’ı gösterdiğinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından Twitter üzerinden AtlasGlobal hakkında resmi bir açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre AtlasGlobal’ın iflas başvurusunda bulunduğu belirtildi.
AtlasGlobal alacaklı kıskacında
Bir süre önce iflas eden AtlasGlobal’den alacaklı durumda olan kişi ve kurumlar alacaklarının peşine düştüler. Parisya Seyahat Acentası’nın AtlasGlobal’den 510 bin dolar alacağını tahsil etmek için harekete geçtiği öğrenildi.
AtlasGlobal’den en büyük alacaklı durumda olan Şekerbank’ın toplam 88 milyon 647 bin 989 lirasını tahsil etmek istemesinden sonra Parisya Seyahat Acentası’da Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurup müdahil olmak istediler. Parisya Turizm Seyahat Acentesi adına başvuruyu Av. Mehmet Taşabak yaptı ve 510 bin 509 dolar olan alacaklarının kendilerine verilmesini talep etti. Parisya Turizm Seyahat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi Sahibi Mohammed Barazan Mustafa Al-Jaf, konuyla ilgili bir açıklama yaparak “İlgili şirketin borca batak olmasından dolayı böyle bir başvurumuz oldu. Alacağımızı tahsil etmek için harekete geçtik. Ümit ediyorum ki tahsilatımızı yapabiliriz” dedi.
AtlasGlobal’in 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle toplam 220 milyon lira borcunun bulunduğu ve alacaklılardan olan Şekerbank ile aralarındaki davanın 16 Nisan 2020 tarihinde görülmeye başlanacağı kaydediliyor.
Haber önerisi:
- AtlasGlobal yayımladığı bir duyuruyla uçuşlarını durdurduğunu açıkladı
- Atlasglobal iflas etti iddiası
- AtlasGlobal için resmi açıklama geldi
Tüm bunların ardından havayolu firmasının birçok havaalanı ve terminal işletmecisine, yer hizmeti veren şirketlere, yakıt kuruluşlarına ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) milyonlarca dolar borçlandığı ortaya çıktı. Habertürk’ün haberine göre SHGM Yardımcısı Oktay Erdağı, havayolu şirketlerinin SHGM’ye 500 bin dolar teminat mektubu sunduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu:
DÖRT BİR YANDAN BORÇ KISKACI
“Devlet, gerekirse teminatı irat kaydedecek veya iflas masasına gönderecektir. Bu parayla öncelikle taşınmayan yolcuların taşınması sağlanacak. Sonra, DHMİ’ye olan borçları ödenecek. Para kalırsa da çalışanların alacakları kapatılacak. Terminal işletmecileri, yer hizmeti verenler ve diğer işletmeler alacaklarını tahsil etmek için iflas masasına başvuracak.”
Atlasjet’in mülkiyetinde herhangi bir uçağının bulunmadığına işaret eden Erdağı, “Şirketin, kiraladığı uçaklar vardı. Bunların önemli bir bölümü daha önce gitti. Son 2 uçağın da gönderildiği söyleniyor” dedi.
AtlasGlobal ile ilgili tüm haberlere ulaşmak için linke tıklayınız.