Rekabette önde olmak isteyen otellere 5 ipucu

Last Updated on 9 Mart 2020 by Turizm Günlüğü

Gelişmekte olan ekonomiler uluslararası turizme olan talebin artmasına neden olmaktadır, bu durum seyahat endüstrisini en hızlı büyüyen pazarlardan biri haline getirmiş durumdadır. Daha fazla servete erişimi olan insanların sayısının artmasıyla birlikte, piyasa koşullarının güçlü kalması bekleniyor. Ancak pazar genişledikçe, rekabet de artmaktadır.

Çok konumlu otellerin rekabette önde olabilmesi için 5 ipucu;

1. Marka Tutarlılığı

Marka tutarlılığı özellikle çok konumlu çevre için zordur. Fakat marka tutarlılığı etkili bir otel pazarlama stratejisi için çok önemlidir. Tutarlı bir markayı tecrübesini kullandığınız çevrimiçi ve çevrimdışı tüm kanallarda sağlayınız.

Otelinizin marka tutarlılığını nasıl sağlarsınız? Doğru araçlarla markanızı uluslararası bazda düzgün ve verimli bir şekilde sunabilirsiniz. Özel bir pazarlama yazılımı ile şubelerin otelinizin kurumsal kimliğinde kolayca pazarlama malzemeleri oluşturmalarına, yönetmelerine ve sipariş vermelerine izin verebilirsiniz.

2. Çevrimiçi Seyahat Acentelerinin (OTA) Artan Etkisi

Yıllardır OTA’lar ve oteller uyumlu bir şekilde var oldu. Ancak son yıllarda OTA’lar üzerinden rezerve edilen konaklamalar için uygulanan komisyon oranı istikrarlı bir şekilde artmıştır. Kar marjları üzerindeki etkinin yanı sıra OTA’lar otellerin konukların kararları üzerindeki etkisini de sınırlıyor. Tripadvisor’ın websitesi her ay 460 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor ve her dakika oteller için 280’den fazla inceleme gerçekleşiyor.

Oteller OTA’ların karları üzerinde kontrol sahibi olmak için mücadele edebilir. Sadece bu kanallara odaklanmak yeterli olmayacaktır. Doğrudan rezervasyon yaptırmak, herhangi bir otel pazarlamacı listesinin başında olmalıdır.

3. Bütçeler

Çok konumlu bir ortamda otel pazarlama kampanyaları oluşturmak söz konusu olduğunda en zor sorulardan biri; masrafı kimin ödeyeceğidir? Bir pazarlama yöneticisi olarak, pazarlamanın oteliniz için önemini diğer departmanlara anlatmak ve onları ikna etmek sizin sorumluluğunuzdadır.

Ortak yatırımlar, ortak sonuçlara yol açar. Araştırmalar pazarlama maliyetlerini satış yüzdesine göre bölmenin, maliyetleri paylaşmayan şirketlere göre % 20 daha fazla büyüme sağladığını gösteriyor. Bu tür pazarlama programları uzun vadeli planlama gerektirir ve yerel bağlı kuruluşlarınızın sürece dahil edilmesini teşvik eder.

4. Geleneksel Pazarlama Stratejilerinin Modası Geçiyor

Pazarlama peyzajı hızla değişiyor. Potansiyel müşterileri çekmek ve onlarla etkileşim kurmak için geleneksel pazarlama stratejilerinin etkinliğini ölçmek pazarlamacılar için bir zorunluluktur. Ne kadar fazla veriye sahip olursanız, o kadar stratejik olabilirsiniz.

Teknolojiye duyulan heyecan ve bilgi birikimi otel pazarlamacıları için gerçek bir mayın tarlası açmaktadır. Bu, yeni dijital pazarlama kanallarıyla denemeler yapmak için alan sunar. Bireylere pazarlama eğilimini sürdüren ve sanal gerçeklik, 360 derece dönen videolar, sohbet botları ve artırılmış gerçeklik gibi yeni teknolojileri benimseyen stratejilere odaklanmak akılcı olacaktır.

5. Pazarlama ve Operasyon Akrobasi Hareketi

Bir marka yöneticisi olarak, yerel bağlı kuruluşlarınızdan günlük otel aktivitelerini, günlük pazarlama faaliyetlerinde yönetmelerini beklersiniz. Bir marka yönetimi çözümü veya marka araç kutusu, yerel kampanyalarını oluşturmak ve yürütmek için yerel ayarları etkinleştirir. Dakikalar içinde yerel satış ortakları marka reklam öğelerine erişebilir, kişiselleştirme / yerelleştirme dokunuşu ekleyebilir ve yayınlayabilir veya sipariş verebilir. Marka potansiyelinizi ortaya çıkarmak daha kolay olamazdı.

Önceki İçerikAtlas Global’in iflası sonrası yönetmelik değişikliği yapıldı
Sonraki İçerikDört tapu belgesi daha e-devlet’te
Selçuk Kuttaş
1958 yılında doktor bir ailenin çocuğu olarak Burdur'da doğdu. Lise öğrenimini 1975 senesinde İzmir Özel Fatih Kolejinde tamamladıktan sonra, üniversite eğitiminin Ön Lisans kısmını Turizm ve Otel Operasyonları üzerine 1980 senesinde Londra'da bulunan Middlesex Üniversitesinde takdirname ile tamamladı. 1983 yılında ise yine aynı üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği üzerine Lisans tahsilini başarı ile tamamladı.1983 senesinde Middlesex Üniversitesinde İşletme üzerine yüksek lisans diplomasına devam etti. 1986 yılında Türkiye'de Divan İstanbul oteli ile otelcilik sektörüne giriş yapan Selçuk KUTTAŞ, Hilton International Ankara, swisotel The Bosphorus Istanbul, Hyatt Regency Istanbul & Hyatt Regency Baku , Princess Otelleri ve diğer otel grupları ile çalıştıktan sonra 2012 senesinde, beş yıl görev yaptığı Dedeman Hotels & Resorts International'dan ''Otel Genel Müdürü'' ünvanı ile emekli oldu. Kariyeri boyunca Yeditepe Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Swissotel Eğitim Merkezi ve Vatel International Business School Tourism & Hotel Management'da tam zamanlı ve ders saati ücretli ''Öğretim Görevlisi'' olarak çalıştı. KUTTAŞ çok iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Fransızca bilmektedir. İngiltere'de bulunan Otel İşletmeciliği Enstitüsünün (Institute of Hospitality) üst düzey üyesidir. Aynı zamanda merkezi Antalya'da bulunan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneğinin de (POYD) üyesidir. Selçuk KUTTAŞ evli ve bir kız çocuğu sahibidir.