Seyahat yasakları kalktığında otelinize nasıl misafir bulacaksınız?

Last Updated on 23 Mayıs 2020 by Yaşar Çelik

Corona (COVID-19) krizi sırasında, seyahat endüstrisinde çok fazla belirsizlik var. Seyahat endüstrisi için milyarlarca hasar bekleniyor. Sadece Corona (COVID-19) virüsüne karşı alınan önlemlerden kurtulmak ekonomik acıyı hafifletebilir. Seyahat organizasyonlarının umudu yaz ve sonbahar işlerine odaklanmaktadır. Peki bu kriz döneminde online pazarlama ile nasıl başa çıkıyorsunuz?Organizasyonunuzu gelecek olanlara nasıl hazırlayabilirsiniz?

Bu makalemde, Corona virüsü sırasında üzerinde durulacak bazı konuları pratik ipuçlarıyla paylaşıyorum.

Coronavirus Pandemisinden Sonra Daha Güçlü Olun

Corona virüsü krizi sırasında seyahat endüstrisi üzerindeki doğrudan etki önemlidir. Tatiller erken sona erdi, rezervasyonlar önceden iptal edildi ve elbette yeni bir tatil rezervasyonu yapma zamanı değil. Yaz için tatil rezervasyonu yapan gezginlerin, paralarını geri almayı tercih edip etmedikleri soruları var. Şirketiniz yalnızca kısa vadeli önceliklerle meşgulse, uzun vadeye odaklanmamak caziptir. Ama yine de olmalısın. Sadece optimizasyon olanaklarına bakarsanız, daha güçlü olabilirsiniz. COVID-19 sırasında şu anda odaklanmak için bu 4 konuyu düşünmenizi öneririm.

1. Bilgi ve Analizler

Muhtemelen, çevrimiçi pazarlama kampanyalarınızın çoğu Corona krizi sırasında duraklatılır. Çünkü mümkün olduğu kadar çok maliyetten tasarruf etmek istiyorsunuz. Peki çevrimiçi pazarlamaya tekrar yatırım yapmaya başlama zamanı ne zaman? Çok erken başlamak istemiyorsunuz ve kesinlikle geç kalmak istemiyorsunuz. Kuruluşunuzun içindeki ve dışındaki bilgiler ve veriler bu soruyu yanıtlamanıza yardımcı olabilir:

Gerçek Bilgi ve Önlemler

Google Trendler aracılığıyla Tüketici Trendlerini kontrol edin.
Sunduğunuz tatil türü için bir talep olup olmadığını belirlemek için Google Arama Trendleri’ni kullanın. Lütfen gezginlerinizin müşteri yolculuğunu aklınızda bulundurun.

Google trendleri – Pazarlama ipuçları – seyahat endüstrisi – konaklama endüstrisi – COVID – Corona

Yarışmayı izleyin
COVID-19 sırasında da rekabete dikkat etmek her zaman iyidir.
Tekrar rakiplerinizden reklamlar görüyor musunuz? Belki de tekrar reklam vermeye başlamanın zamanı gelmiştir.

Web Sitesi Verileriniz Size Ne Anlatıyor?

Web sitenizdeki ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor mu? Bu iyi bir haber olabilir, ancak ziyaretçilerin web sitenizde neler yaptığını keşfetmek önemlidir. Müşteri yolculuğunda önemli anlarda ziyaretçi sayısının artıp artmadığını ölçün. Başka bir deyişle, ziyaretçiler uygunluk ve fiyatlar mı arıyor? Tatillerini rezerve etmeyi planlıyorlar mı? Bu iyi bir haber ve o zaman kesinlikle kampanyaları ve pazarlama çabalarını yeniden başlatma veya büyütme zamanı olacaktır.

2. Arama Ağı Kampanyalarınızı Otomatikleştirin

Kullandığınız veya henüz kullanmadığınız araçları ve sistemleri göz önünde bulundurun. Örneğin, maliyet tasarrufu veya yatırım getirinizin optimizasyonu açısından otomasyon yoluyla kuruluşunuza uzun vadede yardımcı olacak fırsatlar var mı? Önceliklere ve bütçelere dayanarak, bu genellikle Google gibi ücretli kanallarla başlar. Bu kanallar, reklamlarınızı bir feed’e göre otomatikleştirmenize yardımcı olarak mükemmel bir tatil arayan gezginler için daha da alakalı hale getirir. Şimdi piyasa COVID-19’dan sonra tekrar yükseldiğinde rekabette nasıl bir adım önde olabileceğinizi düşünmenin zamanı geldi. Arama motorlarında size reklam kampanyaları otomatikleştirme hakkında daha fazla bilgi “Arama Motorlarında Otomatik Reklamcılığın Yararları” başlıklı makalede okuyabilirsiniz.

3. Yeni (Performansa Dayalı) İşbirlikleri Kurma

Yeni işbirlikleri kurma fırsatları var mı? Yeni işbirlikleri ile bütçe söz konusu olduğunda zor olabilir. Bu nedenle, bir kuruluş olarak size en çok fayda sağlayan işbirliklerine odaklanmalı ve yaptığınız finansal sözleşmede akıllı olmaya çalışmalısınız.

4. Web sitenizi Corona sırasında optimize etmek için ipuçları

Son olarak, COVID-19 sırasında web sitenizi optimize etmek için bazı pratik ipuçlarını paylaşmak istiyorum:

Corona virüsüyle ilgili bilgiler hakkında web sitenizin ziyaretçilerini mümkün olduğunca iyi bilgilendirin. En önemli soruları yanıtlayın. Bu, müşteri hizmetlerinizin COVID-19 sırasında en önemli konulara odaklanmasına da yardımcı olacaktır.

Web sitenizdeki içeriği optimize edin. Hedefler hakkında bloglar gibi yeni içerikler yazabilirsiniz. Mevcut içeriğin SEO gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını da kontrol edebilirsiniz. Bu, başlıkların kullanımı, içerikteki yapı ve anahtar kelimelerin kullanımı yoluyla yapılabilir.

Corona’dan sonra toplum farklı olacak, bu bir gerçek olacak. Bu, bir seyahatçinin kalışı ve konaklaması için gerekli ayarlamaları gerektirebilir. Güvenli bir konaklamanın farkında olmak için, seyahat sırasında rezervasyon sırasında bu önlemler hakkında bilgi verildiğinden emin olun.
Corona virüsü nedeniyle çalışma saatlerinin ayarlandığı seyahat acenteleriniz var mı? Müşteri hizmetleriniz uzun çalışma saatleri içinde çalışıyor mu? Bu değiştiricilerin web sitesinde iletildiğinden emin olun ve iş ortaklarınıza iletmeyi unutmayın.

Seyahat edilebilecek konaklama ve varış yerleri var mı? Örneğin, özel bir bungalovda “temassız” bir konaklama ile birlikte yurt içi yolculuk. Bu rezervasyon yaptırmak mümkünse, bu tür tekliflerin ana sayfanızda tanıtıldığından emin olun.

Yukarıdaki noktaların birçoğu kuruluşunuzda günlük yatırım gerektirir. Bu zamanı, yukarıdaki noktaları içeren bir uygulamalı pazarlama planı yaparak kılavuz olarak kullanın. Gelecek için olumlu olun ve tekrar güçleneceğiniz bir duruma doğru çalışın. Güvende kalın.

Önceki İçerikGastronomide yeni bir pazarlama alanı: Nörogastronomi
Sonraki İçerikAlman turizminin 2020 yol haritası
Selçuk Kuttaş
1958 yılında doktor bir ailenin çocuğu olarak Burdur'da doğdu. Lise öğrenimini 1975 senesinde İzmir Özel Fatih Kolejinde tamamladıktan sonra, üniversite eğitiminin Ön Lisans kısmını Turizm ve Otel Operasyonları üzerine 1980 senesinde Londra'da bulunan Middlesex Üniversitesinde takdirname ile tamamladı. 1983 yılında ise yine aynı üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği üzerine Lisans tahsilini başarı ile tamamladı.1983 senesinde Middlesex Üniversitesinde İşletme üzerine yüksek lisans diplomasına devam etti. 1986 yılında Türkiye'de Divan İstanbul oteli ile otelcilik sektörüne giriş yapan Selçuk KUTTAŞ, Hilton International Ankara, swisotel The Bosphorus Istanbul, Hyatt Regency Istanbul & Hyatt Regency Baku , Princess Otelleri ve diğer otel grupları ile çalıştıktan sonra 2012 senesinde, beş yıl görev yaptığı Dedeman Hotels & Resorts International'dan ''Otel Genel Müdürü'' ünvanı ile emekli oldu. Kariyeri boyunca Yeditepe Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Swissotel Eğitim Merkezi ve Vatel International Business School Tourism & Hotel Management'da tam zamanlı ve ders saati ücretli ''Öğretim Görevlisi'' olarak çalıştı. KUTTAŞ çok iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Fransızca bilmektedir. İngiltere'de bulunan Otel İşletmeciliği Enstitüsünün (Institute of Hospitality) üst düzey üyesidir. Aynı zamanda merkezi Antalya'da bulunan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneğinin de (POYD) üyesidir. Selçuk KUTTAŞ evli ve bir kız çocuğu sahibidir.