Site icon Turizm Günlüğü

İstanbul’da denize girebileceğiniz en güzel plajlar

İstanbul'daki Plaj Ücretleri Ne Kadar?

Saklıköy Plajı - Şile / İstanbul'daki Plaj Ücretleri Ne Kadar?

Corona günlerinde İstanbul’da sessiz sakin bir yerde denize girmek mi? Anca hayallerde olur demeyin. Bütün gün kumlarda yatıp güneş banyosu yapmak isteyenlerdenseniz İstanbul sınırları içerisinde, bazıları biraz geniş ve büyük bazıları izole ve sakin yerlerde bulunan plajlar sizin için listelendi.

İşte Türkiye’nin önde gelen tatil ve konaklama rehberi neredekal.com tarafından listelenen İstanbul’da denize girilecek sakin plajlar:

1 – Şile Kızılca Köy Sahili / Şile

İstanbul’a sadece 1,5 saatlik mesafede bulunan Kızılcaköy sahili, bir tarafı göl bir tarafı deniz. Burada kumluk plaj alanı yaklaşık 2 km uzunluğunda. Kızılcaköy sahilinde hizmet veren bir işletme var. İşletme içerisinde restoran, piknik alanları, kamelyalar bulunuyor. Sahile sadece bu işletmenin olduğu yerden giriş var.  Sosyal mesafe bu plajda oldukça fazla.

Plaj Alanında Sunulan Hizmetler Neler? Ücretler Nasıl?

Sahilde; 2 şezlong bir şemsiye bir sehpa 80 TL. Eğer şezlong şemsiye kiralamak istemezseniz kendi sandalyelerinizi getirerek de plajda vakit geçirebilirsiniz. İlk girişte deniz hemen derinleşmediği için çocuklar açısından güvenli. Ayrıca plajda sürekli olarak can kurtaran hazır bir şekilde bekliyor. Burası aile plajı olarak hizmet veriyor. Plaj alanında piknik yapılmasına ve çadır kurulmasına izin verilmiyor. Piknik için sadece piknik alanında mangal yakabiliyorsunuz. Onun dışında plaj alanındaki büfeden atıştırmalıklar, sıcak ve soğuk içeceklerinizi temin edebilirsiniz. Sahilde duş, soyunma kabini ve WC bulunuyor. Bu alanların kullanımı şezlong ve şemsiye kiralayanlar için ücretsiz. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamayanlar için duş – WC ve giyinme kabinleri ücretli. Araç otopark ücreti ise: 20 TL. Çay: 5 TL Su: 2,5 TL 2 kişilik Kahvaltı: 120 TL Fiyatlar 2020 için geçerli. Mekanın adı: Vadi Şile

2 – Uzunya Plajı / Kilyos

Uzunya Plajı Kilyos Demirciköy’de yer alan en güzel plajlarından biri burası. Hemen arkasında aynı adı taşıyan bir balık restoranı da hizmet veriyor. Buranın hem kumluk plaj alanı hem de çimenlik alanı mevcut. Özel araçlarıyla gelen misafirler için otopark alanı bulunuyor. Buraya Plaj Yolu Caddesi istikametini takip ederek ulaşabiliyorsunuz. Plajın sol tarafında Milyos Beach, sağ tarafında Sebastian Beach yer alıyor. İstanbul Anadolu Yakası’nda yer alan Kadıköy’e 50 dakikalık mesafede konumlanıyor. Çim alanda şemsiye ve şezlonglar da mevcut.

3 – Sofular Plajı / Şile

Şile ilçesinde konumlanan Sofular Plajı giriş ücreti olmayan bir plaj. Şile’nin hareketli merkezine yaklaşık 15 km mesafede konumlanan plaj alanı 2 bin 300 metre uzunluğunda ve oldukça da geniş. Bu sayede sosyal mesafenize de dikkat ederek rahat bir şekilde denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Plaj alanında cankurtaran bulunuyor. Ayrıca burada çadır kampları için de uygun alan mevcut. Otopark alanı ücretli olup araç başına 30 TL bir ücreti bulunuyor. Plajda duş, soyunma kabini ve WC gibi noktalar mevcut. Evcil hayvanınızla ziyaret edebileceğiniz bu yerde piknik de yapabilir, kendi yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirebilirsiniz.

4 – Sahilköy Köyü / Şile

Sahilköy köyü, Şile’ye bağlı Koca İskele Domali mevkinde konumlanıyor. Burası ev sahipliği yaptığı kamp alanı ile ünlü bir yer aslında. Özel aracınızla gelecekseniz Yandex navigasyon uygulamasını kullanmayın, çünkü kapalı yola yönlendiriyor aklınızda olsun. İstanbul’dan otobüs ile gelmek isterseniz ulaşım var ancak sefer sayıları çok az. Otobüs kampın önünden geçiyor. 139S: İETT Üsküdar Kalkış- Sofular Köyü. Otobüse bindikten sonra ‘Sahilköy Yolu’ durağında inebilirsiniz. Kamp alanına en yakın durak o çünkü. İstanbul’dan gelirken: 139S Üsküdar Kalkış: 09:30 – 14:15 – 19:40. İstanbul’a dönmek için: 139S Sofular Kalkış: 06:45 – 12:00 – 17:00. Siz gitmeden önce yine de bir kontrol edin sonuçta otobüs saatleri değişebilir.

Sahil Kamp Hizmetleri Neler? Fiyatlar Ne Kadar?

Hem kendinizin çadırını alıp gelebileceğiz hem de buradaki taş evi, villayı, bungalov çeşitlerinden birini ya da hobbit evlerden birinde de konaklama yapabilirsiniz. Bu tip konaklama alanlarının fiyatları için tesisle iletişime geçerseniz daha doğru bilgilere ulaşabilirsiniz. Günübirlik gelmek isterseniz de upuzun incecik kumlu sahilinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca işletme içerisinde duşlar, WC, soyunma kabini, büfe, restoran ve 40 karavanlık alanı da bulunuyor. Tesisin geniş ve uzun plajında güvenle denize girebilir ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Günübirlik girişler kişi başı: 25 TL. Kamp alanı içinde bir de havuz var. Bu havuza giriş de ekstra ücretli. Aktivite olarak da survivor parkuru ve poligon alanında da eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Sahil alanında havlunuzu ve sandalyelerinizi kullanabilir, yanınızda getirdiğiniz yiyecek ve içeceklerinizi tüketebilir ya da piknik alanında mangal yakabilirsiniz.

5 – Saklı Koy Plajı – Kabakoz / Şile

Saklı Koy, Şile’nin köylerinden biri olan Kabakoz Köyü’nde yer alıyor. Kabaköz, büyük plajı ve onlarca küçük koyu ile ünlü bir yer. İstanbul’a yaklaşık 70 km mesafede konumlanıyor. Bu plaja İstanbul Şile otoyolundan yaklaşık 1,5 saatlik araç yolculuğu ile ulaşabilirsiniz. Köy içerisinde yeni Şile evleri ile neredeyse 100 yıllık eski ahşap evleri yan yana görmek mümkün. Çınar ağacının altında yer alan mahalle kıraathanesi ise bir kahve ve bir çay molası için oldukça ideal. Şile’ye vardığınızda Kabakoz tabelasından içeri girerek köye ve plaj alanına ulaşıyorsunuz. Plaj alanında hem halk plajı hem de sadece çift olarak giriş yapılabilen ücretli koylar mevcut.

Saklı Koy Plajı’na Nasıl Gidilir?

Burası özel mülk ve bir işletmeye ait. Ancak buraya giderken dikkatli olmakta fayda var. Çünkü yolu biraz zorlayıcı. Saklı Koy’a navigasyon ile gidemezsiniz çünkü haritada öyle bir yer çıkmıyor. Ama biz size şu şekilde tarif edebiliriz: Şile Orman Okulu’na gelin ve okuldan sola sapın, yolu takip edin. Yol sizi direkt olarak o muhteşem koya ulaştıracak. Yollar toprak ve engebeli. 2020 Temmuz için Saklı Koya giriş kişi başı 100 TL olarak belirlenmiş. Partnersiz giriş yok. Ailelere uygun, ancak 7 yaşından küçük çocuklar için biraz sıkıntılı olabilir. Çünkü bazen deniz çok dalgalı olabiliyor. İçeriye yiyecek ve içecekle gelmek yasak çünkü tesis aynı zamanda restoran hizmeti de veriyor ve yemekleri de güzel. Plajın hemen yan tarafında askeri alan olarak bilinen kocaman bir plaj daha var. Kumu eşsiz. Çeşme Ilıca Plajı kadar berrak diyebiliriz. Gitmesi zor ama gitmeye değer. Kaynak: @bizorayagittik

6 – Akçakese Sahili – Akkaya Plajı / Şile

Akkaya Plajı Akçakese Sahili’nde, İstanbul’un Şile ilçesinde yer alıyor. İstanbul’a 60 km, Şile’ye 17 km uzaklıkta konumlanıyor. Navigasyona Akçakese Akkaya Plajı yazınca direkt konum karşınıza çıkıyor. Aynı zamanda da Şile merkezde tabelaların sizi yönlendirmesi ile Akçakese ayrımından giriyorsunuz, Bungalov Koyu yolunu takip ediyorsunuz ve yol sizi doğrudan sahile ulaştırıyor. Varış noktasında aracınızı park etmek için yeterince yer var. Alternatif bir yol daha bulunuyor. Bu alternatif yol için Bungalov Koyu tabelasına kadar geliyorsunuz. Yol ayrımından sola dönüyorsunuz ve aracınızı oradaki patika yolun başına park ediyorsunuz. Sonra patikadan aşağı 5-6 dakikalık yürüyüşle kendinizi muhteşem bir plajda buluyorsunuz. Bu arada arabayı park ettiğiniz yerin manzarası da muazzam güzellikte.

Akçakese Sahili Kalabalık Oluyor Mu?

Burada sahil iki bölümden oluşuyor. Girişte sağ taraf tipik halk plajı. Deniz derinliği belli bir noktaya kadar sabit, yani git git derinleşmiyor dedirten türden. Sahilde sola dönünce ‘Aniden derinlik sebebi ile açılmak yasaktır!’ tabelası sizi karşılıyor. Sebebi ise ‘Aaa su çok güzel kum mis gibi dediğiniz anda gerçekten de deniz aniden boyunuzu aşan bir derinliğe ulaşıyor. O yüzden hemen uyaralım yüzmeyi ne kadar iyi bilseniz de bizce bu riski almayın deriz. O yüzden siz güvenli taraf olan sağ tarafı tercih edin. Oraya giderken yanınızda mutlaka güneş şemsiyeniz olsun. Çünkü gölgelik alan ancak öğleden sonra kayaların gölgesi düşünce oluyor. Hafta içi inanılmaz sakin, bir iki çadır dışında kimse olmuyor. Hafta sonu gittiğinizde ise biraz daha kalabalık olur. Ancak ne kadar kalabalık olsa da sahil büyük ve geniş olduğu için gelen herkes mesafe kurallarına dikkat ediyor. Kaynak: @bizorayagittik

7 – İmrenli Köyü Sahili / Şile

Burası Şile’deki birçok plaja göre biraz daha kalabalık olabiliyor. Haritada ya da Yandex navigasyonda ‘İmrenli Sahili’ yazınca hemen karşınıza çıkıyor. Kadıköy’den önce Şile’ye geliyorsunuz. Sonra İmrenli tabelasını takip ediyor ve yaklaşık 1,5 saatlik bir araç yolculuğunun ardında buraya ulaşıyorsunuz. Bu sahilde deniz temiz, yosun yok, mis gibi kumluk bir plaj var. Plajda bulunan bazı işletmeler giriş ücreti talep edebiliyor. Bu ücret: 30 TL ile 35 TL arası değişiyor. Ulaşımı diğer koylara nazaran daha kolay. İmrenli’de işletme sayısı da fazla. Restoranlar, marketler mevcut bu sebeple sadece yaz aylarında değil kış aylarında da gidilebilir. Hatta kışın gitmek yazın gitmeye göre daha keyifli bile olabilir. Eğer şanslıysanız plajdaki işletme size odun sobasında patates ya da kestane pişirerek ikram edebilir.

8 – Tırmata Beach / Kilyos

Kilyos Halk Plajı’na oldukça yakın mesafede yer alıyor, Tırmata Beach. Burası öncelikli olarak ailelere yönelik hizmet veriyorlar. Bu sebeple plaja çift olmayanları almıyorlar ve bu konuda çok hassas davranıyorlar. Özel araçlarıyla gelenler için ücretsiz otopark alanı mevcut. Giriş ücretli olup kişi başı hafta içi 50 TL, hafta sonu 75 TL ve bu ücrete bir tane alkolsüz içecek dahil. Bayram tatillerinde ve resmi tatillerde hafta sonu fiyatı uygulanıyor. Küçük çocuklar için özel indirim yapılabiliyor. Tırmata Beach 6 dönüm çim alanın yanı sıra yaklaşık 1200 m² teras alanına sahip. Tüm bu alanda sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek 2 bin 500 kişinin kullanabileceği şezlong bulunuyor. Mekanda ayrıca restoran ve kafe de tüm gün konuklara hizmet veriyor. Burada bir de Kite Surf Okulu var. Tırmata Beach haftanın her günü sabah 09:00 akşam 19:00 arası açık.

Tırmata Beach’e Nasıl Gidilir?

Özel aracınızla gelirken Yandex navigasyon uygulamasına Tırmata Beach yazınca sizi direkt getiriyor. Bir de Hacıosman Metro İstasyonu’ndan her gün sabah 10:00’da ve plajdan da 18:15’de servis kalkıyor. Bu özel servislerle mekana transfer hizmeti veriliyor. Servisle transfer ücreti ise; tek yön 15 TL, gidiş dönüş 20 TL. Daha detaylı bilgi almak için Tırmata Beach ile iletişime geçebilirsiniz.

Exit mobile version