3 günde 510 uçakla 100 bin turist geldi

Antalya Havalimanı

Last Updated on 26 Ağustos 2020 by Turizm Günlüğü

Türkiye turizminin başkenti Antalya’ya yurt dışından 3 günde 510 uçakla 100 bin yolcu geldi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, “Bu çok önemli bir rakam” dedi.

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, Rusya’dan uçuşların başlamasıyla Antalya Havalimanı’ndaki yoğunluğun arttığını söyledi.

Rusya’dan ilk olarak Antalya’ya 7 şehirden uçuşların düzenlendiğini hatırlatan Deniz Varol, bugün uçuş noktası sayısının 16’ya ulaştığını belirtti.

Gelinen süreçte Antalya Havalimanı’nın 31 ülkeden yolcu ağırladığını söyleyen Varol, gerek yolcu sayısında gerekse uçak sayısında artış yaşandığını ifade etti.

Bugün Rusya, Almanya, Ukrayna, Polonya, İngiltere gibi önemli pazarların dışında Arnavutluk, Makedonya ve diğer Balkan ülkelerinin farklı noktalarından Antalya Havalimanı’na uçuşların olduğunu belirten Varol, Antalya’nın güvenli turizm destinasyonu olduğunu kanıtladığını söyledi.

“YABANCI TURİST SAYISI 1 MİLYON 300 BİNİ GEÇTİ”

Antalya Havalimanı’nda hizmet verdikleri yolcu ve uçak sayısının her geçen gün arttığını belirten Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol; “Cuma, cumartesi ve pazar günkü yoğunluğa baktığımızda, yurt dışından 3 günde 510 uçağa ve 100 bin yolcuya hizmet vermişiz, çok önemli bir rakam. Dış hatlarda yılbaşından itibaren 1 milyon 300 bin yolcunun Antalya’ya geldiğini görüyoruz. Bu rakamın neredeyse yarısı sadece Ağustos ayında gerçekleşmiş” dedi.