Site icon Turizm Günlüğü

İşte THY’nin yanıtlamaktan kaçtığı sorular!

Avustralya'dan THY'ye Yeşil Işık

Kamuya ait yüzde 49.12’lik hissesiyle Varlık Fonu’na devredilen Türk Hava Yolları (THY), ABD’den satın aldığı çok sayıda uçağın yazılım hatasından dolayı kullanılmadığı iddialarını yanıtsız bıraktı.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, uçakların bir kısmının İstanbul’da bir kısmının da ABD’de havalimanlarında, hangarlarda bekletildiği iddialarını meclis gündemine taşımasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, THY’den yapılan açıklamayı CHP’li vekile gönderdi.

Gönderilen yazıda, “Konu ile ilgili olarak Türk Hava Yolları A.O.’dan alınan bilgilerde; Türk Hava Yollan Anonim Ortaklığının, Türk Ticaret Kanunu (TTK) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) mevzuatına göre ticari faaliyet gösteren bir özel hukuk tüzel kişiliği olduğu, ortaklığın 23.01.2014 tarihli ve 28891 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren SPK’nun Özel Durumlar Tebliği’ne (II-15.1) uymakla yükümlü olup halka açık bir şirket olarak tüm açıklama yükümlülüklerini mevzuat çerçevesinde yerine getirdiği bildirilmiştir” denildi.

THY’nin cevapsız bıraktığı sorular ise şöyle:

Exit mobile version