Alman medyasına yansıyan haberlere göre yeni tedbirler 2 Kasım Pazartesi’den itibaren ülke çapında uygulanmaya başlayacak.
Başbakan Angela Merkel’in 16 eyalet başbakanına sunduğu önerideki yeni tedbirlerle “enfeksiyon dinamiklerinin” kırılması ve “Noel tatilinde ailelerin ve arkadaşların Covid-19 kuralları çerçevesinde yeniden bir araya gelmesi” hedefleniyor.
Haber Önerisi: Fransa’da karantina ilan etti
Almanya’da yeni karantina kuralları
- Yeni karantina uygulamasında sosyal temasın sınırlanması isteniyor. Buna göre yalnızca iki aileden toplam en fazla on kişinin kamusal alanda bir araya gelmesine izin verilecek.
- Ayrıca iç turizm de kısıtlamalardan payını aldı. Otellerde konaklama yapmak esaslı bir gerekçe haricinde yasaklanacak.
- Karantina uygulamasında okulların ve kreşlerin açık kalacak, ancak yeni hijyen tedbirlerinin getirilmesi gündemde.
- Yeni tedbirler kapsamında ilkbaharda uygulandığı üzere barlar, kafeler ve gece kulüplerinin kapatılacak. Restoranların ise yalnızca paket servis vermesine izin verilecek. Bu uygulamanın 30 Kasım’a kadar süreceği bildirildi.
- Yeni kurallara göre mağazalar her bir müşteri için 10 metrekarelik alan temin etmek şartıyla hizmet verecek. Kuaför ve berberlerin de Covid-19 kuralarının uygulanması şartıyla açık kalacağı, fizyoterapi gibi tedavi hizmetlerinin verilmeye devam edeceği bildirildi.
- Sinema, tiyatro, spor salonları, yüzme havuzlarının yanı sıra masaj, güzellik ve dövme salonları, eğlence merkezleri, oyun salonlarının da kapatılması gündemde ancak son kararlarla ilgili kesin bilgi henüz basına yansımadı.
ALMANYA, TÜRKİYE’NİN TAMAMINI “RİSKLİ BÖLGE” İLAN ETTİ
Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’nın risk bölgesi dışında tutulma süresinin 8 Kasım’da sona ereceği ve uzatılmayacağı duyuruldu.
Buna göre, Türkiye’den Almanya’ya gelecekler için Covid-19 testi zorunlu olacak.
Testleri pozitif çıkanlar, Türkiye’deyken uçağa alınmayacak.
Haber Önerisi: Almanya, Türkiye için seyahat uyarısını güncelledi
Merkel federal yönetimleri ikna etti
Federal yönetimler yeni bir karantina uygulaması konusunda farklı görüşler dile getiriyordu. Alınan kararla uygulamaya destek verenlerin ağır bastığına işaret ediyor. Özellikle ülkenin doğusundaki eyaletler sıklıkla ülkenin genelinde uygulanacak bir karantinaya sıcak bakmadıklarını belirtiyorlardı.
Bavyera Başbakanı Markus Söder hastanelerin yeniden aşırı yük altına girmesinin an meselesi olduğunu, ancak uzun süreli bir karantinanın ekonomiye çok büyük zarar vereceğini söyleyerek kısa ve tutarlı önlemlerin kasım ayı içinde uygulanmasına destek verdiğini bildirmişti.
“Ne eğitimin, ne de ekonominin kısıtlanmaması” konusunda ısrarcı olan Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet ise görüş değiştirerek sosyalleşme üzerinde daha katı kurallar uygulanmasını savunmuştu.