Site icon Turizm Günlüğü

Adım Adım Tatil Bavulu Hazırlama Rehberi: Seyahatiniz için Eksiksiz Bir Tatil Bavulu Nasıl Hazırlanır?

Araştırmalar Tatilin Olumsuz Yanlarını Ortaya Koyuyor: İşte Tatil Sonrasına Sevinmeniz İçin 5 Neden!

Araştırmalar Tatilin Olumsuz Yanlarını Ortaya Koyuyor: İşte Tatil Sonrasına Sevinmeniz İçin 5 Neden!

Tatil heyecanınızı gölgede bırakabilecek bavul hazırlama stresine son! İster deniz tatili, ister kış tatili olsun, ihtiyacınız olan her şeyi paketlemek için bu adım adım rehberi kullanın. Seyahatiniz için eksiksiz bir bavul hazırlamanın ipuçları ve püf noktaları burada! İşte Eksiksiz Bir Tatil Bavulu Nasıl Hazırlanır? Rehberi…

Tatil, iş, ziyaret, taşınma… Amaç ne olursa olsun bavul hazırlamak hepimizin çoğu zaman korkulu rüyası olabiliyor. Ancak kırışmayacak şekilde kıyafetlerin valize yerleştirildiği, düzenli, sade ve amaca hizmet eden bir tatil bavulu nasıl hazırlanır? İşte yanıtı…

Tatil öncesi bavul hazırlama sürecini daha keyifli hale getirecek ve sizi valiz hazırlama profesyoneli yapacak taktikleri, pratik önerileri ve önemli ipuçlarını araştırdım. Özenle derlediğim bu tatil bavulu hazırlama kılavuzunun size tüm yolculuklarınızda rehber olmasını dileyerek detayları #TGilekeşfet ‘meye koyulalım…

SİZİ FAZLADAN BAGAJ ÜCRETİNDEN VE AĞIR BİR BAVUL TAŞIMAKTAN KURTARACAK 20 PRATİK ÖNERİ

TATİL BAVULU NASIL HAZIRLANIR?

  1. Öncelikle seyahat sürenizi düşünerek bir ihtiyaç listesi yapın ve kıyafet planı oluşturun. (Yaptığınız bu liste herhangi bir şeyi yanınıza almayı unutmanıza veya fazla eşya almanıza engel olacaktır. Kıyafet planı için örneğin her bir güne sabah/akşam olacak şekilde iki kombin hazırlayabilirsiniz. Ya da her şeye gidebilecek uyumlu star parçalarınızla farklı kombin görünümlerine sahip olabilirsiniz. Bu benim en çok kullandığım bir yöntem, sakın kimseye söylemeyin. 😊🤭🤫)
  2. Sonra ihtiyacınıza göre bavul/valiz büyüklüğü seçimi yapın. (Kabin boy valiz almak seyahatinizi kolaylaştırabilecek en ideal boydur. Ancak tatil dönüşünü de unutmayın. (:) 10 ipucunda doğru bavul alma rehberi yazımı okuyarak püf noktaları öğrenebilirsiniz.
  3. Seçtiğiniz uygun boy valizinizin çok gözlü bölümlerden oluşmasına dikkat edin. (Bu ufak saklama alanları; takılarınızı, kozmetik eşyalarınızı, iç çamaşırı, kişisel bakım ürünlerinizi yerleştirebildiğiniz daha düzenli ve kullanışlı bir bavul elde etmenizi sağlayacak.)
  4. Kişisel bakım eşyalarınızı seyahat boy almayı tercih edin. Seyahat boyunu bulamadığınız ürünleri bu boydaki saklama kaplarına, şişelerine koyarak kullanabilirsiniz. Bu uçak yolculuklarınızda veya kısa süreli seyahatlerinizde kurtarıcınız olacak. Link: Havalimanı kontrol noktalarından hızlı bir şekilde nasıl geçilir?
  5. Seyahat edeceğiniz rotaya ve oranın hava şartlarına uygun kıyafetler alın. Ama her ihtimale karşı yanınızda mevsimlik bir kombin bulundurmayı da unutmayın. Her an her şey olabilir. (:
  6. Kırışmayacak ya da kırışmasından endişe etmediğiniz kıyafetlerinizi rulo katlama yöntemiyle yan yana gelecek şekilde bavula yerleştirmeyi deneyebilirsiniz.
  7. Vakum torbalarını (vakumlu hurç) ve kilitli poşetleri kullanın. Hatta kombinlerinizi günlerine ayırarak bu torbalara yerleştirebilirsiniz. Bu iki saklama yöntemi bavulunuzda size zamandan tasarruf etmenize neden olacak, epey bir yer açacak ve düzen sağlayacaktır. Bu düzenleyicileri E-ticaret sitelerinde, marketlerde ya da Instagram sayfalarında bulabilirsiniz.
  8. Valizde eşya yerleşiminizi boş alan kalmayacak şekilde yapın. Maksimum alandan faydalanın.
  9. Tereddüt ediyorsanız o giysileri ve eşyaları yanınıza almayın.
  10. Birinci maddede de söylediğim gibi birbirine uyumlu hayat kurtaran parçalar alın. (Örneğin beyaz tişört, siyah babet, düz spor ayakkabı, kot pantolon gibi…)
  11. Değerli eşyalarınızı bavula koymak yerine yanınıza el çantası alarak taşıyın. (Ziynet eşyaları, para, cüzdan, kimlik, anahtar, şarj aleti, teknolojik cihazlar…vb.)
  12. En çok ihtiyaç duyduğunuz eşyalarınızı bavulun üst kısmına yerleştirin. 
  13. Lens kutusu, gözlük kılıfı, şapka, sütyen gibi içi doldurulabilecek eşyalarınızı bir de böyle kullanmayı deneyin: Lens kutularına krem, küpe. Gözlük kutu ve kılıflarına makyaj fırçası, şarj kabloları, usb. Sütyenlerinize külot. Şapkanıza rulo halde çorap, mayo gibi şeyler koyabilirsiniz. Minik küpeler için bir diğer çözüm ise düğmeler olabilir. 🙂
  14. Ayakkabılarınıza galoş giydirebilirsiniz.
  15. Parfüm taşımak yerine kıyafetlerinize sıkıp öyle katlayabilir ya da kıyafetlerinizin arasına parfümünüzü sıkacağınız kağıtlar yerleştirebilirsiniz.
  16. Hassas eşyalarınızı kıyafetlerinize sarabilir veya bavulunuzun tekerlek kısmına gelecek şekilde yerleştirebilirsiniz.
  17. Gömlek yakalarınızın ezilmemesi için rulo haline getirdiğiniz kemerinizi buraya koyabilirsiniz.
  18. Kabin boy bagajla yolculuk yaparken 100 ml’den fazla miktarda sıvının taşınması yasak olduğundan seyahat boy saklama kap ve şişelerini tercih etmelisiniz.
  19. Acil ya da zor durumlar için para ve kişisel bilgilerinizi, önemli telefon numaraları ve şifrelerinizi ilgi çekmeyecek yerlerde saklayın. Örneğin bitmiş rujların kutuları gibi.
  20. Bavul hazırlığınızı son güne bırakmayın. Kalıplaşmış ‘valiz hazırlığı yapmak yorucu ve sıkıcı’ düşüncesini keyif alacağınız bir duruma çevirin. Yerleştirmek ve düzenlemek belki de o kadar kötü olmayabilir. Bence bir deneyin. 🙂

BİR VALİZDE MUTLAKA OLMASI GEREKEN EŞYALAR

Diş macunu, duş jeli, şampuan, tarak, diş fırçası, el/yüz/vücut/güneş kremi, yara bandı, ilaç, ağrı kesici, tırnak makası, kadın/erkek traş ürünleri, küçük havlu/bez, iğne-iplik seti, şarj aletleri, powerbank, yedek pil, gözlük, seyahat boy ütü…


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Exit mobile version