İkamet süresi dolan Türkiye vatandaşları için kötü haber

Rusya'da Yerli Turizm İsyanı
Helal Turizmde Yeni Dönem: Roskaçestvo, 'Muslim Friendly' Standardını Rus Standartlarıyla Uyumlu Kılmayı Önerdi

Last Updated on 21 Aralık 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya’da genel uygulama olarak 15 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılan yabancıların ikamet izinleri, Türkiye ve uçuşların başladığı ülkelerin vatandaşları için yeni karar açıklandı.

Coronavirus pandemisi sırasında ülkede bulunurken ikamet süreleri biten yabancı ülke vatandaşlarının geçici ikamet süreleri Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından otomatik olarak 15 Haziran 2021’e kadar uzatılmıştı.

Ancak Rusya İçişleri Bakanlığı bu uygulamadan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yararlanamayacağı açıklamasında bulundu.

YENİ AÇIKLAMA

Rusya İçişleri Bakanlığı, COVID – 19 pandemisi sırasında ülkede bulunurken ikamet süreleri biten yabancıların durumu ile ilgili yaptığı yeni açıklamada, sınırların açıldığı ve uçuşların gerçekleştiği ülkelerin vatandaşlarına geçici oturma izni 15 Mart’a kadar tanındığını belirtti.

Buna göre, genel olarak 15 Haziran 2021’e kadar yabancıların ikamet izinleri uzatılırken, Türkiye vatandaşlarının vizesi süresi ya da oturma izni 15 Mart’a kadar uzatılmış oldu.

Daha önce Başkan Putin, yabancıların sona eren Rusya’daki geçici ikamet süresini otomatik olarak 15 Haziran 2021’e kadar uzatmıştı. İçişleri Bakanlığı, bu uzatma süresinden, 15 Aralık 2020 itibariyle hava ulaşım bağlantılarının yeniden başlatıldığı ülkelerin vatandaşları için geçerli olmayacağını duyurdu.

Türkiye’nin de bulunduğu ikinci listede, sınırların açıldığı ülkeler yer alıyor. Rusya pandemi sürecinde, İngiltere, Tanzanya, Türkiye, İsviçre, Mısır, Maldivler, Birleşik Arap Emirlikleri, Kazakistan, Kırgızistan, Kore Cumhuriyeti, Küba, Sırbistan, Japonya, Seyşeller, Etiyopya ile karşılıklı sınırlarını açmıştı.

Kararnamede, 15 Aralık 2020 itibarıyla ulaşım bağlantıları açık olan ülkelerin vatandaşları için ikamet iznini uzatma süresi 90 gün süreyle geçerli olacağı belirtiliyor.

Kaynak: Haberrus