Site icon Turizm Günlüğü

Sualtı severler için İstanbul Akvaryum gezi rehberi

İstanbul Akvaryum’un büyülü dünyasını #TGilekeşfet 'meye hazır olun.

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan İstanbul Akvaryum ’un büyülü dünyasını #TGilekeşfet ‘meye çıktık. Birbirinden eşsiz sualtı canlılarını ve daha fazlasını sizin için ziyaret ettik.

Hatırlarsanız yakın bir zamanda İstanbul’un en büyük ve en kapsamlı doğa ve yaşam kompleksi olan Park Of İstanbul’un Poi Hayvanat Bahçesi’ni gezmiş ve ‘Pandemide İstanbul’da safari yaptık‘ başlıklı seyahat rehberini kaleme almıştım. Hızımı hiç kesmeden deneyim dolu gezilerime devam ediyorum. Bu haftaki durağım; “dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, kendi türündeki akvaryumlarla kıyaslandığında; gezi güzergahı, temalandırma, interaktiflik, yağmur ormanı ve yeni nesil teknolojisiyle dünyanın en yenisi” olarak geçen İstanbul Akvaryum.

Hayvanat bahçesindeki gibi komik bir deneyim yaşamasam da burada da hayret dolu dakikalar geçirdiğimi söyleyebilirim. Şimdi daha fazla uzatmadan coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz’den Pasifik’e uzanan toplam 16 tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergaha sahip İstanbul Akvaryum’da yolculuk yapmaya başlayalım.

İstanbul Akvaryum’u benimle keşfetmeye var mısın?
İSTANBUL AKVARYUM GEZİ ROTASI & DENEYİMLERİM

Yolculuğa ilk olarak Karadeniz bölümünden başlıyorsunuz, böylece kuzeyden güneye yolculuk ediyormuşçasına bir zaman tüneline giriyorsunuz. Karadeniz’den Marmara’ya ilerlerken İstanbul Boğazı’ndan geçer gibi akvaryum da iki kıyıya ayrılıyor. Zeminin bir bölümü de cam panellerle ayrıldığı için sanki denizin üstünde yürüyormuş gibi oluyorsunuz. Sadece tezgahlardan aşina olduğumuz balıkların canlılarıyla karşılaşmak müthiş bir duygu. Marmara Denizi’nde köpekbalıklarını görünce şaşkınlığımı gizleyemedim. Evet, sanıyorum bu birçok İstanbullu için de şaşırtıcı bir bilgi olabilir. Marmara’dan sonra Çanakkale Boğazı’ndan geçerek Ege Denizi’ne ulaşıyorsunuz. Ege Denizi bölümünde balıklardan çok Denizlerin Tanrısı Poseidon heykeli dikkatinizi çekiyor. Bu devasa heykel, anı fotoğrafı çektirmek için çok uygun. Öte yandan bir ziyaretçi olarak canlıları sadece camın arkasından seyretmiyor interaktif haritalar, gemiler, canlandırmalar gibi uygulamalarla dokunarak da öğrenebiliyorsunuz. Giriş katını böylece bitirmiş oluyorsunuz.

Denizlerin Tanrısı Poseidon heykeli

Zemin katta ise interaktif maket sayesinde Süveyş Kanalının inşasının tüm aşamalarını takip edebiliyorsunuz. Bölümün bir duvarı Suez Neptune, kanaldan geçen bir tankerle birebir aynı ölçüde. Dokunduğunuzda gemi motorlarının çalışmasıyla oluşan titreşimi hissedebiliyorsunuz. Kızıldeniz ardından Kuzey Kutbu bölümüne geliyorsunuz. Burası ince giyinenler için oldukça soğuk ama ortam şahane. 😊 Sırasıyla Akdeniz ve Cebelitarık Boğazı bölümüne geliyor bilmediğimiz balıklarla tanışıyoruz. Ve ardından hemen ziyaret ettiğimiz Doğu Atlantik bölümündeki batık Liberty gemisinin maketi de oldukça heyecan verici bir yer. Çünkü bu alanda yer alan paslı borular, kırılmış plakalar ve çalışmayan göstergeler, gıcırdama ve benzeri ses efektleri sayesinde gerçek bir batık gemide geziyormuş gibi hissediyorsunuz. Ve buradaki bazı sesler beni ürkütmedi değil. 😊

İstanbul Akvaryum – Amazon Yağmur Ormanı / Foto: Sahra Gülal

Ve hepimizin en merak ettiği canlılar olan büyük köpekbalıklarının bulunduğu Orta Atlantik Sırtı-Batı Atlantik-Pasifik Okyanusu üçlemesine geliyorsunuz. Burada ziyaretçiler için izleme alanı mevcut. Ve onun hemen öncesinde çikolatalı meyveli krep ve bardakta şekerlemeler satın alabileceğiniz karşılıklı iki yeme-içme mekanı bulunuyor. Gezinize küçük bir tatlı molası verebileceğiniz bu yerde pandemide olduğumuzu unutmadan kalabalık ortamlardan uzak bir alanda tatlınızı yiyebilir, geri kalan bölümler için enerji toplayabilirsiniz. Bana bu tatlı molası çok iyi geldi mesela. 😊🤤🧇 Kaldığımız yerden devam edecek olursak; Akvaryumun Nautilus bölümünü ziyaret ediyor ve birkaç denizatı fotoğrafı çekip hemen peguenlerin yer aldığı Güney Kutbu‘na geçiş yapıyorum. 🐧 Ben penguenlerin uyku vakti olduğunu bilmediğim için loş bir ortamla karşılaştım. Siz penguenleri görmek istiyorsanız eğer saat 16.00’dan önce o bölümde olmalısınız. (Bununla ilgili detayları aşağıdaki başlıkta bulacaksınız.) Tüm akvaryum bölümünü böyle bitirmenin ardından son olarak Yağmur Ormanı‘na adım atıyorsunuz. 🌳 Bana göre İstanbul Akvaryum’un en dikkat çekici yeri. Maviliklerden çıkıp bir anda yeşilliklerin içerisine giriyorsunuz. Şelalesi mi olsun, uzun ağaçları mı yoksa vahşi canlıları mı siz karar verin. Uzun bir turun sonunda buradan çıkış yaptığınızda ‘ben neredeydim, şimdi neredeyim’ şoku yaşamanız kaçınılmaz. Şimdiden iyi gezmeler…

📸📹 İSTANBUL AKVARYUM’DA EN İYİ FOTOĞRAF-VİDEO ÇEKEBİLECEĞİNİZ 7 ALAN
  1. Çanakkale Bölümü: Küçük balıkların başınızın yukarısında kaldığı koridor. Bunun için yukarıdaki fotoğrafıma bakabilirsiniz. 😉
  2. Ege Bölümü: Denizlerin Tanrısı Poseidon heykeli ve önündeki yuvarlak akvaryum ile eminim muhteşem fotoğraflar çıkartacaksınız.
  3. Kızıldeniz Bölümü: Masalarda küçük fanusların bulunduğu geniş alanda harika görüntüler elde edebilirsiniz.
  4. Cebelitarık Bölümü: Benim favorilerimden biri olan bu yerde dev akvaryumun önünde mükemmel boy pozları verebilirsiniz.
  5. Orta Atlantik ve Pasifik Okyanusu Bölümleri: Bu bölümlerde oturarak pozlar vermenize imkan sağlayan alanlar. Mesela yazımın açılış görselinde olduğu gibi. 😉
  6. Batı Atlantik: Köpekbalıklarını ve vatozları en iyi kareleyeceğiniz yer burası. Benim birinci favorim. 😊 Yalnız insan kalabalığından ne kadar iyi görüntüler alabilirsiniz bilmem ama pandeminin en iyi yanı bu olsa gerek.
  7. Amazon Yağmur Ormanı: Gerçekten Amazon’daymışsınız gibi görüntüler elde edebilirsiniz. Belki bu atmosfere uygun giyinerek çektiğiniz fotoğraf ve videolarınızla görenleri ‘Vay Amazon’a ne zaman, nasıl gittin?’ şaşkınlığına uğratabilirsiniz. Kamuflaj, outdoor ya da safari tarzı kıyafetler işinizi fazlasıyla görecektir.

📌 @turizmgunlugu başta olmak üzere kendi fotoğraf arşivimi paylaştığım @fotokusagi instagram hesaplarında çektiğim tüm görüntüleri ve daha fazlasını bu hesaplarda bulabilirsiniz. Sizin için linklerini bıraktım. Bizi takibe almayı unutmayın. 😊

İstanbul Akvaryum – Güney Kutbu Bölümü – Penguenler
İSTANBUL AKVARYUM HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER
İSTANBUL AKVARYUM’DA NELER YAPABİLİRSİNİZ?
İSTANBUL AKVARYUM NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Haziran 2011’de açılan dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan İstanbul Akvaryum, eğlence ve alışveriş keyfinin buluşma noktası Aqua Florya Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin içerisinde yer alıyor. Yani yerimiz tam olarak İstanbul’un Florya sahilinde. Buraya şu ulaşım yollarını kullanarak gelebilirsiniz: 🚗🚕🚇🚌🛳️

Metrobüs Beşyol Stop + Florya Minibus İstanbul Akvaryum Son Durak

İETT BN1 Halkalı – Eminönü, BN2 Küçükçekmece – Eminönü, BN3 Halkalı – Yenikapı, 73Y Yenibosna Metro-Akvaryum, 73B Florya – Bakırköy ve 73F Florya – Taksim Hattı.

İDO Bakırköy Denizyolu + BN1, BN2, BN3 İETT Halkalı Eminönü Hattı

Bulunduğunuz noktadan taksi kullanabilirsiniz.

Metro Yenibosna Metro İstasyonu + 73Y İETT Yenibosna Metro İstanbul Akvaryum Hattı

Marmaray ile ‘Florya Akvaryum’ durağında inerek ulaşabilirsiniz.

NOT: Servisleri sadece servis kalkış noktasında, Hop-on Hop-of‘tan İstanbul Akvaryum bileti alan ziyaretçiler kullanabilir. İstanbul Akvaryum’dan hareket eden servislerde İstanbul Akvaryum giriş biletinizi ve öncelik kartınızı göstermeniz gerekmektedir.

İstanbul Akvaryum Gişeleri – Foto: Sahra Gülal
İSTANBUL AKVARYUM’A NE ZAMAN GİDİLMELİDİR? ÇALIŞMA SAATLERİ…

Akvaryumuz kapalı mekan olduğu için mevsimsel bir zaman dilimi seçmenize gerek yok. Fakat kalabalık olsun istemiyorsanız hafta içini tercih etmenizde fayda var. Hafta içi çalışma saatleri ise 10.00 ile 19.00 arası.

İSTANBUL AKVARYUM GİRİŞ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Standart Giriş Fiyatları: 💵

0-2 YaşÜcretsiz

Yetişkin125 TL (Online biletler alındıkları tarihten itibaren 1 ay boyunca geçerlidir. İnternet özel kampanyaları takip edip avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Örneğin bu aralar yetişkinler için bilet fiyatı 70 lira.)

2-12 Yaş, Öğrenci-Öğretmen, Engelli, 65 Yaş Üstü, Gazi90 TL (Kimlik gösterimi zorunludur. Online biletler alındıkları tarihten itibaren 1 ay boyunca geçerlidir. İnternet özel kampanyaları takip edip avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Örneğin bu kategori için biletler şu anda 50 lira.)

* Kampanyalı fiyatlar Türkiye Cumhuriyeti (TC) vatandaşları için geçerlidir.

istanbulakvaryum.com web sitesinde güncel fiyat ve uyarıları takip etmeyi unutmayın.

İstanbul Akvaryum
İSTANBUL AKVARYUM’DA HANGİ HAYVANLAR VAR?

İstanbul Akvaryum’da ana kategorilerle ‘Gentoo Penguenleri, kapibara, Akdeniz müreni, gitar köpek balığı, balon balığı, Banggai kardinal balığı, benekli bahçe müreni, inek burunlu vatoz, imparator melek balığı, kartal vatozu, cüce kayman timsahları, kum kaplanı köpek balığı, napolyon balığı, taş balığı, palyaço balığı, kırmızı aslan balığı, limon köpekbalığı, zehirli kurbağalar, uzun boynuzlu inek balığı, tetik balığı, kırmızı karınlı pirana…’ 🐡🐠🐟🐊

İstanbul Akvaryum canlıları ile ilgili bunları biliyor muydunuz?

İLETİŞİM BİLGİLERİ

📍 Adres: Şenlikköy Mahallesi Yeşilköy Halkalı Cad. No:93 Florya-İstanbul
📩 E-posta: iletisim@istanbulakvaryum.com
☎️ Satış ve rezervasyon: 444 97 44

Pandemide İstanbul’da safari yaptık

Exit mobile version