Last Updated on 2 Haziran 2021 by Turizm Günlüğü
Rusya’nın Türkiye’ye yönelik uçuş yasağını uzatmasının faturası ağır oldu. Türkiye turizminin önde gelen isimleri bu kararı ve yol açtığı zararı değerlendirdi.
Rusya Türkiye’ye yönelik uçuş yasağını 21 Haziran’a kadar uzattı. Rusya Tur Operatörleri Birliği’ne (ATOR) göre haziranın kaybedilmesinin faturası 274 milyon Euro oldu. Türk turizmci ise bu faturanın 500 milyon doları bulacağını belirtiyor.
Dünya Gazetesi’nden Selenay Yağcı bu karar sonrası turizm sektörü temsilcilerinin konuya ilişkin görüş ve değerlendirmelerini aldı.
Türkiye turizm sektörü temsilcilerinin konuya ilişkin değerlendirmeleri şu şekilde:
FERİT TURGUT: ERKEN AÇILMANIN FATURASINI TURİZMCİLER ÇEKİYOR
TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, 1 Mart’taki erken açılmanın faturasını turizmcilerin çektiğini belirterek, “Rus turist 21 Haziran’da açılıp açılmayacağına emin olamayacak. Rezervasyonlarını kaydırabilir. 15 Nisan-21 Haziran dönemi kayıplarıyla yasağın faturası 2 milyar doları aşıyor” dedi.
BÜLENT BÜLBÜLOĞLU: EN ÖNEMLİSİ AŞILAMANIN HIZLA TAMAMLANMASI
Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu ise “Temmuz’a doğru açılma olur umudumuzu kaybetmedik. Rakiplerimize de henüz trafik açılmadı. En önemlisi aşılamanın hızla tamamlanması. Aşılamada aşama kaydeden ülkeler avantajlı olacak” diye konuştu.
SURURİ ÇORBATIR: SEZONA GEÇ BAŞLAYACAĞIZ AMA SEZONU UZATACAĞIZ
Turizm hareketinin tüm dünyada daha başlamadığını ifade eden Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorbatır, “Vaka sayılarının düşmesi ve aşılanmanın hızlanması en önemli konulardan. Umudumuzu kaybetmedik. Sezona geç başlayacağız ama sezonu uzatacağız. Rusya’nın Türkiye kadar kaliteli alternatifi yok. Rusya’nın vazgeçilmez tatil bölgesiyiz” dedi.
MÜBERRA ERESİN: YILIN İLK 5 AYINDAKİ DOLULUK ORANLARI TEK HANELİ
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin de şunları söyledi: “Geçen yıl kadar zor bir dönem geçiriyoruz. Ülke genelindeki tesislerde yılın ilk 5 ayındaki doluluk oranları tek haneli. Üstelik tesislerin yüzde 50’den fazlası hâlâ kapalı. Şu anda sektördeki durum beklentilerin çok altında. Henüz olumlu yanıt gelmemesi maalesef sektör adına kötü.”
—O—
Selenay Yağcı imzalı haberin tamamını okumak için tıklayınız