Site icon Turizm Günlüğü

Bağlıkaya 2021 turizmini değerlendirdi, yıl sonu tahminini açıkladı

Bülbüloğlu, Firuz Başkan'a Çağrı Yaptı: 'Türkiye'nin Uygun Otel Fiyatlarını Keşfet, Mısır'a Değil Bize Gel'

Bülbüloğlu, Firuz Başkan'a Çağrı Yaptı: 'Türkiye'nin Uygun Otel Fiyatlarını Keşfet, Mısır'a Değil Bize Gel'

2021 yılına ilişkin paylaştığı öngörülerinin, yıl içinde gerçekleşen turizm hareketlerinin seyriyle beklentilerine uygun bir şekilde geliştiğini açıklayan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, 2021 turizminin kısa bir değerlendirmesini yaptı.

Yakın bir zamanda açıklanan 9 aylık turizm verileri sonucu 17,5 milyonu yabancı olmak üzere toplamda 21,5 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Türkiye, turizm gelirinde 16,8 milyar dolara ulaştı, kişi başı ortalama turizm harcamasında da 830 dolar seviyesini gördü. Özellikle yılın ikinci yarısında AB aşı pasaportunun hayata geçirilmesi ve hemen ardından ana pazarların aşamalı bir şekilde turistik seyahatlere açılması sektöre bir nebze de olsa nefes aldırdı.

TURİZM İÇİN YIL SONU HEDEFİ…

Milliyet’te yer alan habere göre turizm sektöründeki son gelişmelere ve ara tatil taleplerine ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın dikkat çeken ifadeleri şöyle:

ARA TATİL REZERVASYONLARI İÇİN ERKEN DAVRANMAK ÖNEMLİ

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı takvimine göre, 15 Kasım-19 Kasım günleri arasında verilecek olan ara tatilin hafta sonları ile birleşmesiyle 9 günü bulacak bu zamanı değerlendirmek isteyenlerin rezervasyonlara başladığını da aktaran Bağlıkaya, konuyla ilgili şunları söyledi:

Exit mobile version