Yeni yıla en umutsuz girecek ülkeler açıklandı

Ruslar Yeni Yıl Tatillerini Nasıl Geçirecek?

Last Updated on 22 Aralık 2021 by Turizm Günlüğü

Uluslararası araştırma şirketi Ipsos, 2022 yılına en umutsuz giren ülkeleri sıraladı. Listede Türkiye, 3. sırada yer aldı.

2021 yılını geride bırakmaya sayılı günler kala; “2022’ye en umutsuz giren ülkeler” başlığı altında araştırma gerçekleştiren araştırma şirketi Ipsos, yeni yıla dair farklı ülkelerde yaşayan binlerce insana “Yeni yıldan umudunuz var mı?” sorusunu yöneltti.

HaberGlobal’in aktardığı habere göre, sorulan sorulara yanıt veren insanlar, ülkelerinde kendilerini ne gibi sorunlar veya ne gibi güzellikler beklediğini sıraladı.

TÜRKİYE 3’ÜNCÜ SIRADA 

Tüm bunların sonucunda veriler toplandı, analizler yapıldı. Ipsos, yeni yıla en umutsuz giren ülkeleri sıraladı. İçlerinde Türkiye’nin 3. sırada yer alması ise dikkat çekti.

Son zamanlarda yaşanan kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet, trafik kavgaları, tecavüz/cinsel istismarlar, hayvanlara şiddet, döviz kuru hareketliliği gibi birçok maddeyi neden olarak sıralayan yurttaşlar, 2022 yılına dair bir umut beslemediklerini belirtti.

YENİ YILDAN EN UMUTLU ÜLKE: ÇİN 

Listenin en sonunda yer alan Çin ise, 2022 yılından oldukça umutlu. 2019 yılında koronavirüsün ilk tespit edildiği ülke olan Çin’in, yüzde 94 ortalamayla en son sıraya yerleşerek “en umutlu ülke” seçilmesi, dikkatlerden kaçmadı.

EN UMUTSUZ ÜLKELER

Araştırma sonucunda “2022 yılına en umutsuz giren ülkeler” şu şekilde sıralandı:

Japonya, Belçika, Türkiye, Almanya, ABD, İngiltere, İtalya, Kanada, Arjantin, Brezilya, Şili, Çin.