Tatile çıkmadan önce seyahat planlamasının belki de ilk adımı doğru ve bütçeye uygun en iyi oteli veya tesisi bulabilmektir. Dünyadaki tüm tesislere ise tek tek ulaşmak mümkün değil. Günümüzde bunları tek tıkla önümüze seren popüler otel bulma siteleri var. İşte global ve yerli otel arama motorları ve rezervasyon siteleri…
Okuma önerisi: Türkiye’deki güncel tesis, yatak ve oda sayısı belli oldu
Bu noktada bizi tek tek otel sitelerine girmekten kurtaran, hayatımızı kolaylaştıran en iyi otel bulma siteleri karşılıyor. Bazı otel bulma siteleri daha geniş kapsamlı bir veri tabanına sahipken, bazıları daha spesifik bölgelerde uzmanlaşmış olabiliyor. Bazı siteler ve uygulamalar, otel karşılaştırma sitesi olarak işleyiş göstererek, aynı otelin farklı sitelerdeki fiyatlarını ve müsaitlik durumlarını görmenize olanak sağlıyor. Öte yandan sadece bir otel arama motoru olarak değil, aynı zamanda muazzam kapsamlı bir seyahat bloğu tarzında da hizmet veren bu sıraladığımız sitelerden bakalım hangisi sizin ihtiyaç ve beklentilerinizi karşılayacak. Favori sitenizi yoruma yazmayı unutmayın. (:
Uyarı: Günümüzde dolandırıcılık yöntemleri profesyonelleşerek arttığından bu tip sitelerde ödeme yapmadan önce, sitenin ve uygulamanın yasal ve güvenilir olduğundan mutlaka emin olun.
Yazıdaki Başlıklar
1- Booking.com
Listemizin ilk sırasında Booking.com var. Konaklama rezervasyonları ve diğer seyahat ürünleri için Hollandalı bir çevrimiçi seyahat acentesi ve Booking Holdings’in bir yan kuruluşu olan Booking.com’da 28 milyondan fazla liste bulunuyor. 43 dilde çevirme imkanı sunan Booking’in merkezi ise Amsterdam’da yer alıyor.
2- Airbnb
Konaklama, özellikle tatil kiralama ve turizm faaliyetleri, aile yanında konaklama için çevrimiçi bir pazar işleten bir Amerikan şirketi olan Airbnb, başlangıçta sadece ev sahiplerinin boşta duran evlerinin tümünü ya da bir bölümünü kiralayarak ek gelir elde etmesini ve misafirlerin de otelden daha ucuz bir konaklama alternatifine sahip olmasını amaçlayarak kurulmuştur. Ancak artan popülaritesi nedeniyle tarzı otel ve alternatif konaklama arama ve bulma sitesine dönüşmüştür.
3- Tripadvisor
Online seyahat acentesi hizmeti veren, kullanıcıların geliştirdiği, Amerikan yapımı bir mobil uygulama olarak karşımıza çıkan Tripadvisor ise yakın bir zamana kadar otel rezervasyonu yapılan bir site olarak değil, misafirlerin daha önce ziyaret ettikleri ve konakladıkları otelleri ve diğer turistik işletmeleri değerlendirdikleri ve hakkında yorum yazdıkları bir platform şeklinde hizmet vermekteydi. Ancak büyüyen trafiği ve okuyucu kitlesi sayesinde, siteye eklediği uygun fiyat anlaşmaları ile otel rezervasyon hizmeti de vermeye başlayan Tripadvisor, 29 pazarda, 28 dilde hizmet vermeye devam ediyor.
4- Trivago
Dünyada ve Türkiye’deki binlerce oteli, beklentileriniz doğrultusunda filtreler uygulayarak tarayıp listeleyebildiğiniz otellerin farklı farklı sitelerdeki fiyatlarını, diğer siteleri tek tek gezmeden bulabildiğiniz bir platform olan Trivago, kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilen bir otel fiyat karşılaştırma sitesi.
5- Hotels.com
Bünyesinde ciddi bir oranda tesis bulunduran Hotels.com, oteller hakkında önemli bilgi ve görsel çeşitliliğe özen gösteriyor. Ayrıca sadakatli müşterilerine ödül olarak belirli bir geceleme sayısından sonra, belirli sayıda ücretsiz geceleme imkanı sunabiliyor.
6- Enuygun
2008 yılında Çağlar Erol ve Nihan Çolak Erol tarafından İstanbul’da uçak bileti sitesi olarak kuruldu. Yıllar içinde elde ettiği başarı sayesinde şirket 2016’da otel rezervasyon ve 2018’de otobüs bileti hizmetlerini de bünyesine ekleyerek bu üç hizmeti bir arada sunan ilk Türk sitesi oldu. Şu anda fiyat karşılaştırma ve satış hizmeti sunuyor.
7- Odamax
Dünyanın dört bir köşesinden konaklama alternatifleri sunmak üzere kurulan Odamax.com, 200 bine yakın tesisi ile misafirlerine online rezervasyon hizmeti sunuyor. Türkiye ve dünya genelinde binlerce tesisi, kullanıcılar için ulaşılabilir kılan dijital platform, hem iş hem de tatil amaçlı tüm seyahatlere konfor katacak sayısız tesis alternatifi ile hizmet veriyor. Odamax.com zincir oteller ve resort tesislerin yanı sıra butik otel, apart, pansiyon gibi her bütçeye ve zevke özel seçenekler sunuyor. Tur operatörü Etstur‘un en yeni markası olan Odamax.com, kullanıcı dostu tasarımı ile de misafirlere kolaylık sunuyor.
8- Otelz
Türkiye’nin en büyük çevrimiçi otel rezervasyon sitesi olan Otelz; ön ödemesiz rezervasyon, kredi kartı gerektirmeyen ve iptal koşulları oldukça esnek olan anlaşmalara sahip olması açısından, sıklıkla tercih edilen ve sevilen sitelerden biri. Bünyesinde 18 bini aşkın konaklama tesisi bulunan ve üye otel sayısını her geçen gün artırmakta olan Otelz.com’dan ayda ortalama 2 milyon kişi otel araması yapıyor.
9- Tatilsepeti
Sadece konaklama tesisi değil, paket programlar ve turlar da satan bir seyahat acentesi olan Tatilsepeti.com, otel arama motoru özelliği ile de öne çıkan siteler arasında yer alıyor. Tatilsepeti, yüzlerce farklı tatil konseptinde otel ve uygun fiyatlı tatil önerileri ile %40 indirim oranına varan ucuz tatiller, uçak bileti, otel hizmetleriyle kaliteli hizmetin tek adresi olma yolunda ilerliyor.
10- Tatilbudur
Türk menşeili olan, Tatilbudur Seyahat Acenteliği ve Turizm AŞ markasına bağlı olarak hizmet veren bir seyahat acentesi ve tur operatörü olan Tatilbudur, hem yurt içinde hem de yurt dışında birbirinden farklı konaklama seçenekleri ve zengin içerikli turlarıyla bütçenizi sarsmayacak tatil fırsatlarını sizlerle buluşturuyor, otel ve tur hizmetleriyle de kullanıcılarına ulaşmaya devam ediyor.
11- Neredekal.com
Türkiye’nin en fazla ziyaret edilen seyahat siteleri arasında yer alan Neredekal.com, #öncetürkiyeyikeşfet sloganıyla hareket ediyor ve Türkiye’nin tüm tatil noktalarında hizmet veren 15 bine yakın oteli, fiyat karşılaştırması eşliğinde kullanıcılarına sunuyor.