Rusya’dan oturum izni için yeni yasa tasarısı

Last Updated on 9 Mart 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya İçişleri Bakanlığı, yabancıların oturumlarını ve göçmenlerin uzun süreli kalışlarını düzenleyen yeni bir yasa tasarısı hazırladı.

Rusya İçişleri Bakanlığı, yabancıların oturumlarını ve göçmenlerin uzun süreli kalışlarını düzenleyen yeni bir yasa tasarısı hazırladı.

Yeni tasarıya göre göçmenler, Rusya’da uzun süreli kalışları belirli bir süre ile sınırlı kalmayacak.

Haberrus’un TASS haber ajansından aktardığı bilgilere göre; Rusya İçişleri Bakanlığı Göç Ana Müdürlüğü Başkanı Valentina Kazakova, yabancı vatandaşların Rusya’da kalmasını düzenleyen üç farklı oturum rejimi oluşturduklarını bunların; kısa süreli ve uzun süreli kalış ve daimi ikamet şeklinde olacağını söyledi.

UZUN SÜRELİ OTURUM

Tasarıdaki önemli bir yenilik, yabancı bir vatandaşa belirli bir süre sınırı olmaksızın uzun süreli kalma hakkının tanınması. Uzun süreli kalma süresi, statüsünün süresine göre belirlenecektir. Örneğin, yabancı öğrenciler, eğitim süresini kapsayacak şekilde 5 yıllık oturum alabilecek.

Ayrıca yabancı bir işçi için çalışma süresi boyunca oturum verilecek ve devlet programına katılan bir kişi için ilgili statüsüne göre program süresi boyunca verilecek.

Daha önce yabancı öğrenciler ve işçiler yıllık oturum izinleri alıyor ve her sene yenilemek zorunda kalıyordu.

HER YIL SAĞLIK KONTROLÜ

Ayrıca, yasanın kontrolü sağlamak için uzun vadeli yabancı vatandaşlar için birtakım yükümlülükler getirecek.

Uzun süreli oturum sahibi yabancılar her yıl sağlık kontrolünden geçmek zorunda kalacak.

Göçmenler yıllık tıbbi muayeneden geçtiklerini gösteren sağlık raporunu göç kaydının yapıldığı yerdeki Rusya İçişleri Bakanlığı’nın bölgesel organına vermesi gerekiyor. Aksi takdirde yabancı uyruklu vatandaş uzun süreli kalma hakkından yoksun bırakılabilecek.