Last Updated on 9 Ağustos 2022 by Turizm Günlüğü
Marmaris Belediyesi, Sinpaş’ın Kızılbük projesi inşaatını mühürledi.
Marmaris Kent Konseyi üyesi Korcan Yılmaz, “Marmaris Belediyesi ekipleri olay yerine geldiler. Mahkeme kararının ellerine yeni ulaştığını ve inşaat alanını mühürlediklerini ilan ettiler” dedi.
Muğla Kızılbük’te Sinpaş otel projesine mahkemenin “dur” demesine rağmen inşaatın devam ettiğini görüntülemek isteyen Marmaris Kent Konseyi üyelerinden Korcan Yılmaz şantiye çalışanlarının kapıyı kilitlemesi sonucu inşaat alanında alıkonuldu.
Korcan Yılmaz, Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na yaşadıklarını anlattı.
Korcan Yılmaz, Marmaris Belediyesi’nden zabıtaların Sinpaş’ın Kızılbük projesi inşaatını mühürlediğini duyurdu.
“YAKLAŞIK 10-15 DAKİKA KİLİTLİ KALDIM”
Yılmaz, yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı:
“ÇED gerekli değildir kararını duyduğumuzda büyük bir sevinç yaşamıştık ve sonrasında olay yerine gidip acaba inşaat durdu mu diye bakmak istedik. Olay yerine gittiğimde kepçelerin çalıştığını gördüm. Beraber gittiğimiz arkadaşlar çalışan kepçelerin görüntülerini almaya çalıştılar ama güvenlik görevlileri kamerayı fark edince şantiye kapısını zincirleyip kilit vurdular. Ben şantiye içerisinde kalmış oldum. Kapıyı açmak için şeflerinden izin almaları gerektiğini söylediler. Yaklaşık 10-15 dakika kilitli kaldım.”
“İNŞAAT ALANI MÜHÜRLENDİ”
“Çalışma son hız devam ediyordu ama bugün (8 Ağustos) itibariyle saat 15:30 itibariyle Marmaris Belediyesi ekipleri olay yerine geldiler” diyen Yılmaz, “Mahkeme kararının ellerine yeni ulaştığını ve inşaat alanını mühürlediklerini ilan ettiler. Yeni bir dava daha açmak istiyoruz çünkü projede 1600 kapı numarası var ama 7 bin lira olmak üzere bir ceza kesildi oysa ki 7 bin lira olmak üzere 1600 kapı numarası kadar ceza kesilmesi gerekiyordu” diye konuştu.
KIZILBÜK GYO’DAN KAP’A AÇIKLAMA
Kızılbük GYO tarafından KAP’a yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi:
“Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla 04.08.2022 tarihinde yapmış olduğumuz Özel Durum Açıklamamızda bahsi geçen, Muğla 3. İdare Mahkemesi tarafından verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu Gerekli Değildir” kararının iptali sonrasında Şirketimiz tarafından Danıştay nezdinde temyiz edilmiştir.
Danıştay’ın yürütmeyi durdurma talebimize verilecek kararı netleşene veya yeni hazırlanacak Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporunun onaylanmasına kadar Şantiyemizdeki yapı inşaat faaliyetleri Şirketimiz tarafından durdurulmuştur.”