Avrupa’da çalışılabilecek en büyük otel markaları

Türkiye Turizmde Kan Kaybı mı Yaşıyor?

Last Updated on 28 Eylül 2022 by Yaşar Çelik

Otelcilik sektöründe iş ararken zevkinize, ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre doğru otel markasını bulmak önemli olabilir. Tabii ki, Avrupa’da bulunan veya iş için Avrupa’ya taşınmayı uman iş arayanlar için bu, odaklanmak için en iyi Avrupa otel markalarını anlamak ve sunduklarını öğrenmek anlamına gelir. Avrupa iş ilanları

turizm meslekleriNeden yurt dışında bir otel markasında çalışmalısınız?

Bir denizaşırı otel markası için çalışmanın faydalı olmasının birkaç nedeni vardır, ancak en önemlilerinden biri farklı kültürleri ve onların beklentilerini anlama yeteneğidir. Bu, tüm kariyeriniz boyunca çok değerli olabilir ve sizi daha arzu edilen bir aday yapmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, bir otel işletmeciliği kariyeri peşindeyseniz, üzerine inşa edebileceğiniz mükemmel bir temel sağlamanıza da yardımcı olabilir.

Görsel: Depositphotos

Avrupa ve Amerikan otel markaları arasında fark var mı?

Amerikan otel markalarına alışmış olanlar için, çeşitli Avrupa otel markalarını ve gruplarını keşfederken dikkat etmesi gereken bazı önemli farklılıklar vardır. Örneğin, popüler Amerikan otel zincirlerinin çoğu Avrupa’da otellere sahipken, birçok Avrupa oteli daha niş çekiciliğe sahip daha küçük markalardır.

Avrupa ülkelerindeki otel odaları genellikle Amerikan emsallerinden daha küçüktür ve bir ülkeden diğerine her zaman benzersiz kültürel ve mimari etkiler olacaktır. Avrupa’daki işçiler de genellikle kazançları için bahşişlere daha az bağımlıdır, bu nedenle misafir hizmetleri daha toplu bir odak noktasına sahiptir.

Avrupa’daki çeşitli otel markalarını keşfederken, aşağıdaki 10 otel, en büyük, en popüler ve en başarılılar arasında yer aldıkları için iyi bir başlangıç noktası olacaktır:

1. Accor

Accor, dünyanın önde gelen otel markalarından biridir ve portföyünde 5.000’den fazla otel ve misafir konaklama tesisi bulunmaktadır. Bu mülkler, Fairmont Hotels and Resorts, Sofitel, Novotel, Swissôtel, Mercure, Raffles Hotels, Banyan Tree Hotels ve daha fazlasını içeren bir dizi marka arasında bölünmüştür.

Accor markası 1967’de Paris, Fransa’da kuruldu ve merkezi Fransa’da Issy-les-Moulineaux komününde kaldı. Otellere ek olarak, Gekko otel dağıtım platformu ve catering şirketi Potel & Chabot dahil olmak üzere konaklama sektöründeki konaklama yönetimi şirketlerine ve diğer işletmelere de sahiptir.

2. Inter Continental

IHG olarak da bilinen InterContinental Hotels Group, Birleşik Krallık merkezli bir otel markasıdır. InterContinental Hotels & Resorts, Regent Hotels & Resorts, Holiday Inn, Crowne Plaza ve Hotel Indigo dahil olmak üzere Avrupa’da ve dünyanın geri kalanında en tanınmış otel markalarından bazılarına sahiptir.

Toplamda InterContinental’in 6.000’den fazla otel ve tatil köyünden oluşan bir portföye sahip olduğu ve yakın gelecekte yüzlercesinin daha açılması planlandığı anlamına gelir ve bu da onu iş arayanlar için mükemmel bir Avrupa otel markası haline getirir. Toplamda, şirket 100’den fazla ülkede otel sektöründe faaliyet göstermektedir.

3. Whitbread

Birleşik Krallık merkezli Whitbread, konaklama endüstrisinin diğer alanlarında da faaliyet gösteren çok uluslu bir otel şirketidir. Sahibi olduğu en büyük otel zinciri, 800’den fazla oteli ve 70.000’den fazla odasıyla İngiltere’nin en büyük otel markası olan Premier Inn’dir.
Premier Inn markası Birleşik Krallık’ın yanı sıra İrlanda Cumhuriyeti ve Almanya’da da faaliyet göstermektedir. Mülkleri, kasabalar ve şehir merkezleri de dahil olmak üzere çok çeşitli konumlarda ve ayrıca birçok büyük havaalanına yakın konumdadır. Whitbread aynı zamanda konaklama markaları Beefeater ve Brewers Fayre’nin de sahibidir.

4. NH Hotel Group

1978 yılında kurulan NH Hotel Group, merkezi Madrid, İspanya’dadır ve Avrupa’nın en iyi otel markalarından biridir. Otel ve misafir konaklama tesisleri üç ana marka arasında bölünmüştür: NH Hotels, NH Collection ve nhow. NH Hotels adı, otel markası Navarra Hoteles’in orijinal İspanyol adından türetilmiştir.

2018 yılından bu yana, NH Hotel Group, merkezi Bangkok, Tayland’da bulunan Minor Hotels’in daha geniş mülkiyeti altında faaliyet göstermektedir. Toplamda, NH Hotel Group, 25’ten fazla ülkede bulunan 380’den fazla otele sahiptir ve Minor Hotels çatısı altındaki en büyük Avrupa otel markasıdır.

5. Meliá Hotels International

Meliá Hotels International, S.A, merkezi Palma de Mallorca’da bulunan bir İspanyol otel markasıdır. Şirket çok sayıda otel ve tatil köyü işletmektedir ve Avrupa’nın en büyük otel markalarından biri olarak tanınmaktadır. Kasaba ve şehirlerde bulunan oteller söz konusu olduğunda da İspanya’nın pazar lideridir.

Bunu akılda tutarak, Meliá, Avrupa’da kentsel alanlarda çalışmayı umut eden bir iş arayan iseniz, odaklanmak için mükemmel bir marka seçimidir. Toplamda, şirket yaklaşık 40 ülkede 370’den fazla otel işletmektedir.

6. Travelodge

Travelodge UK olarak da bilinen Travelodge Hotels Limited, Birleşik Krallık’taki en büyük bağımsız otel markası ve Avrupa’nın en büyük otel zincirlerinden biridir. Faaliyetlerinin büyük çoğunluğu İngiltere’de bulunuyor, ancak markanın İrlanda Cumhuriyeti ve İspanya’da da mülkleri var.

Zincir, son on yılın en önemli otel pazarlama trendlerinden biri olan bütçe veya değerli otel kavramının popülerleşmesine yardımcı oldu. Bugün Birleşik Krallık’ta toplamda 550’den fazla Travelodge oteli bulunmaktadır. Bu nedenle, İngiltere’nin otel endüstrisinde iş arayan işçiler için iyi bir seçimdir.

7. Louvre Hotels

Louvre Hotels veya Groupe du Louvre, Paris banliyölerinde Nanterre merkezli bir Fransız otel markasıdır. Şirket, 1 yıldızdan 5 yıldıza kadar her kategoride derecelendirilen çeşitli otel zincirlerine sahiptir.

Şirketin otel zincirleri arasında lüks otel markaları olan Golden Tulip ve Royal Tulip ile 1 ila 3 yıldız aralığını kapsayan Première Classe, Campanile, Kyriad ve Tulip Inn yer alıyor. Sonuç olarak, Louvre Hotels portföyü, 50’den fazla farklı ülkeye yayılmış 1.500’den fazla mülkü içermektedir.

8. Radisson Hotel Group

Radisson Hotel Group, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir otel markasıdır, ancak Avrupa genelinde güçlü bir varlığı vardır. Toplamda, şirket 1.500’den fazla mülkün sahibi veya işletmecisidir ve yüz binlerce çalışanı vardır.

Daha geniş Radisson Hotel Group çatısı altına giren markalar arasında Radisson, Radisson Blu, Radisson RED, Radisson Collection, Park Inn by Radisson ve Radisson Individuals yer alıyor. Bunlar birlikte, konuklara çeşitli farklı hizmet seviyeleri sağlayan kapsamlı bir portföy oluşturur.

9. TUI Group

TUI Group, sahip olduğu çeşitli otel markalarının yanı sıra seyahat acenteleri, havayolları ve yolcu gemileri ile dünyanın en büyük turizm markalarından biridir. Bu otel markaları arasında TUI Blue, TUI Blue for Families (eski adıyla TUI Family Life) ve TUI Sensatori adlı lüks bir otel markası bulunmaktadır.

Tüm turizm endüstrisindeki en büyük işverenlerden biri olan TUI Group, iş arayanların çabalarını odaklayabilecekleri makul bir otel markasıdır. Şirket, Avrupa’nın yanı sıra dünyanın diğer bölgelerinde de güçlü bir varlığa sahiptir ve toplamda 400’den fazla otel ve tatil köyünden oluşan bir portföye sahiptir.

10. Scandic Hotels

1963 yılında kurulan Scandic Hotels, özellikle İsveç, Danimarka, Norveç ve Finlandiya’da güçlü bir varlığı ile Almanya ve Polonya’da daha az varlığı ile önemli bir Avrupa otel markasıdır. Avrupa iş ilanları Avrupa iş ilanları Avrupa iş ilanları

Hep birlikte, Scandic Hotels 150’den fazla destinasyona yayılmış 300’e yakın otel işletmektedir. Şirketin 11.000’den fazla doğrudan çalışanı vardır ve otel endüstrisinde bir işveren olarak güçlü bir itibara sahiptir. Buna ek olarak, şirket Avrupa’nın en sürdürülebilir otel markalarından biri olarak dikkat çekiyor ve bu en önemli otel trendlerinden biri çünkü misafirler sürdürülebilirliğin bir konu olarak daha fazla farkına varıyor.

Önceki İçerikAvrupalılar için kış turizmi bu sene daha canlı ve uzun geçecek
Sonraki İçerikTHY frekans artırmaya hazırlanıyor
Selçuk Kuttaş
1958 yılında doktor bir ailenin çocuğu olarak Burdur'da doğdu. Lise öğrenimini 1975 senesinde İzmir Özel Fatih Kolejinde tamamladıktan sonra, üniversite eğitiminin Ön Lisans kısmını Turizm ve Otel Operasyonları üzerine 1980 senesinde Londra'da bulunan Middlesex Üniversitesinde takdirname ile tamamladı. 1983 yılında ise yine aynı üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği üzerine Lisans tahsilini başarı ile tamamladı.1983 senesinde Middlesex Üniversitesinde İşletme üzerine yüksek lisans diplomasına devam etti. 1986 yılında Türkiye'de Divan İstanbul oteli ile otelcilik sektörüne giriş yapan Selçuk KUTTAŞ, Hilton International Ankara, swisotel The Bosphorus Istanbul, Hyatt Regency Istanbul & Hyatt Regency Baku , Princess Otelleri ve diğer otel grupları ile çalıştıktan sonra 2012 senesinde, beş yıl görev yaptığı Dedeman Hotels & Resorts International'dan ''Otel Genel Müdürü'' ünvanı ile emekli oldu. Kariyeri boyunca Yeditepe Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Swissotel Eğitim Merkezi ve Vatel International Business School Tourism & Hotel Management'da tam zamanlı ve ders saati ücretli ''Öğretim Görevlisi'' olarak çalıştı. KUTTAŞ çok iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Fransızca bilmektedir. İngiltere'de bulunan Otel İşletmeciliği Enstitüsünün (Institute of Hospitality) üst düzey üyesidir. Aynı zamanda merkezi Antalya'da bulunan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneğinin de (POYD) üyesidir. Selçuk KUTTAŞ evli ve bir kız çocuğu sahibidir.