Türkiye’nin en büyük kültür ve sanat etkinliği olarak üçüncü kez düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, birbirine yakın yürüme mesafesinde 51 etkinlik noktasında, 88 salon ve 5 açık hava sahnesinde, 6000’den fazla sanatçı ve 1000’den fazla etkinlikle İstanbul’un batıya dönük modern yüzü oldu.
Kültüre ve sanata giden yol
1-23 Ekim tarihleri arasında tamamen ücretsiz olarak sürecek festival; tiyatrodan sinemaya, edebiyattan dansa, müzikten dijital sanatlara, sergilerden sohbetlere, özel koleksiyon eserlerinden festival için üretilmiş eserlere kadar birçok farklı disiplini bir araya getirerek her dalda sanat-sanatçı-sanatsever birlikteliği sağlıyor.
Birbirine yakın 51 etkinlik alanında her dalda sanat
Dünyanın kültür ve turizm başkenti İstanbul’a pandemi sonrası hareket katmayı amaçlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı bu hedefine ulaşmış görünüyor. Çünkü birbirine yakın 51 etkinlik noktasında toplamda iki kilometrelik alan içerisinde düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 88 salon ve 5 açık hava sahnesinde, 6000’den fazla sanatçı ve 1000’den fazla etkinlikle şehrin modern yüzü oldu.
Başarılı bir kültür ve turizm projesi
Son iki festivale de katılan birisi olarak organizasyon boyutunda hiçbir sorunun yaşanmadığı, katılan yerli-yabancı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılaşılan önemli bir turizm projesi olduğunu söyleyebilirim. Gençlerin gelecek kaygısını, ülkedeki umutsuz ve gergin havayı Beyoğlu sınırları içerisinde bir nebze olsun unutturan ve tabii ki bölge turizmine büyük ölçüde katkı sunmayı hedefleyen festivalden aldığımız geri dönüşler de oldukça olumlu.
Bakan Ersoy: Türkiye, dünya turizm alanında açık ara en etkili tanıtım yapan ülke oldu
Hakkını teslim etmek lazım
Turizm sektörü içerisinden gelen bir bakan olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, reklam ve pazarlama alanındaki tecrübesini TGA ile tüm Türkiye’yi pazarlayarak benim nezdinde kanıtlamış bir bakan. Tabii eksiklikler, yapılması, çözülmesi gereken başka sorunlar da var ama bu şu ana kadar yapılanları da göz ardı edebileceğimiz anlamına gelmiyor.
Uluslararası Beyoğlu Kültür Yolu Festivali yakında
Beyoğlu Belediyesinin yurt dışındaki kardeş şehirlerle birlikte düzenleyeceği festivaller ile Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin uluslararası statüye getirilmesi; İstanbul’un Ekim ayında daha fazla turist ağırlayabilmesine olanak sağlayabilir.
Nitelikli turiste hasretlik bitsin
Tabii her ne kadar “daha fazla turist” vurgusu yapsak da burada en önemli nokta “nitelikli turist”i hedeflemek olmalı. Avrupalı turist siyasi nedenlerden dolayı Türkiye’yi tercih etmiyordu. Bu tür ulusal ve uluslararası etkinliklerin kalitesini belirleyen şey de seyirci kalitesi oluyor. Hem festivale giriş öncesi şahit olduğum hem de konser sırasında yaşadığım bir olayla da bu konunun ne derece önemli olduğunu anladım. O yüzden niceliğe değil niteliğe odaklanmalıyız.
Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde sizi nelerin beklediğini öğrenmek için tıklayın.