Site icon Turizm Günlüğü

“Sahte Schengen” dönemi

AB'ye Vize Serbestisi Çağrısı

Rusya’da şimdi de “sahte Schengen” satışı başladı.

İnternetin “darknet” tabir edilen yasa dışı segmentlerinde, “Rusya’yı acilen terk etmek isteyenlere” yönelik yeni bir pazar meydana geldiği bildiriliyor.

İzvestiya Gazetesi’nin haberine göre, Telegram kanalları üzerinden işleyen pazarda 500-800 Dolar karşılığında yasa dışı Schengen vizesi düzenleme teklifleri yer alıyor.

Gazeteye konuşan güvenlik uzmanları, tekliflerin önemli bir kısmının dolandırıcılardan geldiğinden emin. Buna göre, adı geçen hizmetlerden yararlanmayı düşünenler para kaybetme riski bir yana, yasa dışı belge bulundurmaktan hapis cezası almakla karşı karşıya gelebilir.

Telegram kanallarında açıkça teklif edilen hizmetler arasında yasa dışı pasaport düzenleme de var.

Turkrus.com’un İzvestiya’dan aktardığı habere göre bir kanal yöneticisi, düzenledikleri Schengen vizelerinin Avrupa Birliği Vize Bilgi Sistemi VIS’e işlenmediğini doğruladı.

VIS veritabanı, üçüncü ülke vatandaşlarının Schengen bölgesine girmeleri için vize gerektiren vize başvuruları hakkında biyometri de dahil olmak üzere bilgileri içeriyor.

Veritabanında yer almayan bir vizeyi elinde bulunduran kişilerin sınır kapılarından geçebilmesi pratikte olanaksız. Ancak böyle bir vizeyle Rusya’dan ayrılmak mümkün.

Exit mobile version