Time Travel VR Tour nedir?

Last Updated on 26 Ekim 2022 by Turizm Günlüğü

Ülkemiz birçok kadim uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. İnsanlık tarihine yön veren uygarlıkların ve olayların geçtiği en önemli merkezlerden biridir.    Time Travel VR

İstanbul 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış olup, özellikle Bizans ve Osmanlı İmparatorluğunun en seçkin eserleri “bu dünya başkenti” şehirde muhafaza edilmektedir.

Bugün burada, VR teknolojisi kullanarak yenilikçi turizm hizmetleri sunan bir projeyi sizlerle paylaşıyoruz.

Tarihi keşfetmek ve günümüze ulaşmış görsel ve yapısal ipuçlarıyla dönemi anlamaya çalışmak, birçok yerli ve yabancı turist için zor ve karmaşıktır çünkü ziyaretçiler o döneme ait eserleri, günümüz şehirciliği ve mimarisi içinde görmektedirler.

Yüzyıllarca yıllık eserlerin, dönemin ruhu ve mimari yapısının, turist rehberinin anlatımı ve dinleyen misafirin tarih, mimari bilgi ve birikimi ile ilgili sınırlar içerisinde kavrama şansı olmaktadır. O dönemin içine girebileceğimiz ve hatta bireysel olarak deneyimleyebileceğimiz, keşfedebileceğimiz bir teknoloji olsa keşke dediğiniz an; İşte VR teknolojisi bu aşamada bizlere sunduğu, gerçek bir görsel deneyimleme olanağı ile gündeme gelmektedir.                              Time Travel VR

Turizm de mesleğimizin en önemli noktası olan ülkemizin kültür ve medeniyetinin tanıtımında farklı bir perspektif yaratacak olan, yerli ve yabancı misafirlerimizi, bu VR gözlüklerle tarihin içinde bir 3 boyutlu zaman yolculuğuna çıkarmaya ne dersiniz? Misafirlerimize tarihi görsel olarak yaşatmaya? İstanbul’un çok katmanlı medeniyet tarihini, zamanda yolculuk yapan bir zaman yolcusu olarak deneyimlemeye ne dersiniz?

VR teknolojisi kullanılarak, canlı animasyonla desteklenen, yani bizi geleceğin teknolojisi ile geçmişe zaman yolculuğuna taşıyan VR gözlüklerle deneyimsel olarak, bir anlamda tarihin içinde geziyoruz. Bu tanıklık, hiç kuşkusuz meraklılarına yeni bir ufuk açacaktır. Ömürleri boyu unutamayacakları bir deneyim yaşatacaktır.

Tarih kitaplarının ve anlatılan hikayenin aksine o dönemin sanal tanığı olacak yeni yüzyıl kaşifleriyle turizmde yepyeni bir dönemin kapılarını açıyoruz. Bizans ve Osmanlı medeniyetinin İstanbul coğrafyasında bıraktığı sanat ve mimari yapıtlarını objektif bakış açısı ve çağdaş bir bilimsel anlayışıyla yorumlamak temel metodumuz olmuştur.

Bu çağa turistleri pasif bir dinleyen olarak değil, turizm tarihe bir ilk olarak bizzat tanıklık edecek birer kaşif olarak bakmaya çalıştığımız, yepyeni bir tarih anlatıcılığının keşfine zihinlerimizi açıyoruz.