CSO Ada Ankara Kasım Etkinlikleri

Last Updated on 27 Ekim 2022 by Turizm Günlüğü

CSO Ada Ankara’da etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Dopdolu geçecek etkinlik programı şimdiden belli oldu.

İşte Kasım ayı etkinlikleri:

CHAMBER JAM QUINTET CONTEMPORARY TANGO

  • 1 KASIM – ANA SALON – 20.00

Beş ülkeden çok farklı geçmişlere sahip sanatçıların bir araya geldiği çağdaş tango beşlisi Chamber Jam Quintet, Türkiye’deki ilk konserini CSO ADA ANKARA’da vermeye hazırlanıyor. Büyük Arjantinli bandoneon sanatçısı Marcelo Nisinman ile piyanoda Natacha Kudtitskaya, gitarda Alberto Mesirca, basta Zoran Markovic ve kemanda Daniel Rowland’ın yeteneklerinin bir araya geldiği Chamber Jam Beşlisi, “dinamit gücüne sahip bir kentet” olarak tanımlanıyor. Tangonun muhteşem beşlisi, Marcelo Nisinman’ın tamamen yeni, modern tango besteleri ve eski tangoların yeni düzenlemeleriyle sanatseverleri tangonun tarihine dair çok farklı bir yolculuğa çıkaracak. Beşli Tango’nın yeni repertuvarının Nisinman’ın orijinal ve parlak müziğiyle sentezleneceği konserde, tango tutkunlarını benzersiz bir performans bekliyor.

  • Daniel Rowland Keman
  • Marcelo Nisinman Bandoneon
  • Natacha Kudritskaya Piyano
  • Alberto Mesirca E-gitar
  • Zoran Markovic Kontrbass

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 150 TL
  2. Kategori: 120 TL
  3. Kategori: 95 TL
  4. Kategori: 70 TL

MANU BRAZO & PEPE FERNANDEZ DUO “FOLK-LORE”

  • 3 KASIM – ANA SALON – 20.00

Avrupa’da son dönemde hızla yükselen genç saksafon sanatçısı Manu Brazo ve İspanya’da çağdaşlarının en başında ismi anılan piyanist Pepe Fernandez ilk Türkiye konserlerini vermek için CSO ADA ANKARA’da sahneye çıkıyor. Müzikseverler, “Manu Brazo  &  Pepe Fernandez Duo” ile daha önce duymadıkları benzersiz ve yepyeni müzikleri deneyimleyecek. Classic FM ve BBC 3’ün desteklediği ve ardı ardına Elbphilharmonie konser salonunda Berlin Filarmoni ile Wigmore Hall’da resital konseri ile dikkatleri üzerine çeken Manu Brazo, müzik türlerine meydan okuyan bir konser programı olan FOLK-LORE ile müzikseverlerle buluşacak. İkili bu konserde caz, flamenko ve İspanyol halk müziğinin klasik müzikle harmanlandığı benzersiz bir konser sunacak.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 120 TL
  2. Kategori: 100 TL
  3. Kategori: 80 TL
  4. Kategori: 60 TL

ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN ANISINA ”BİR ATEŞİM YANARIM KÜLÜM YOK DUMANIM YOK” ANKARA DEVLET KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU

  • 3 KASIM – MAVİ SALON – 20.00

Türk edebiyatının en önemli şairlerinden Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şiirleri ve şiirlerinden bestelenmiş olan nadide eserler, CSO ADA ANKARA’da sanatseverlerle buluşuyor. Şairin dizelerinin yankılanacağı anlatımlı konserde; birbirinden eşsiz eserler, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu şefi ve ses sanatçısı Suat Kılıç ile ney sanatçısı Haluk Derinöz tarafından icra edilecek.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 50 TL
  2. Kategori: 35 TL

DÖRT BİR YANDAN TÜRKÜLER – ANKARA DEVLET TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU

  •  4 KASIM – MAVİ SALON – 20.00

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, ses sanatçıları Orhan URAL, Sıtkı AKIN ve Yıldız ÇAM ÖZDEMİR ve koronun orkestrası eşliğinde, yurdumuzun dört bir yanından duyguları kabartan özel bir repertuvarla, 4 Kasım akşamı Mavi Salon’da seyircisine unutulmaz bir dinleti sunmaya hazırlanıyor.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 50 TL
  2. Kategori: 35 TL

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI

  • 4 KASIM – ANA SALON – 20.00

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 4 Kasım 2022 tarihinde Finlandiyalı Şef Ari Rasilainen yönetiminde Ahmed Adnan Saygun’un dünyaca ünlü yapıtlarından biri olan 1 Numaralı Piyano Konçertosu’nu müzikseverler için seslendirecek. Konçertonun solisti Saygun’un öğrencisi “piyanonun kraliçesi” Gülsin Onay. Orkestra, konserin ikinci bölümünde, Peter İlyiç Çaykovski’nin “Bence en iyi eserim budur, müzik dünyasına hediye ettiğim hiçbir yavrumu onun kadar sevmemiştim” dediği 6 Numaralı Senfonisi “Patetik”i seslendirecek.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 160 TL
  2. Kategori: 120 TL
  3. Kategori: 80 TL
  4. Kategori: 40 TL

 DORUK DENİZ AKSU VE EYLÜL SELAMET / KEMAN VE PİYANO RESİTALİ

  • 5 KASIM – TARİHİ SALON – 12.30

Kemanın parlayan yıldızı genç yetenek Doruk Deniz Aksu ve başarılı genç piyanist Eylül Selamet, siz değerli sanatseverleri 5 Kasım 2022 Cumartesi saat 12.30’da CSO ADA ANKARA Tarihi Salon’un büyülü atmosferinde keman ve piyanonun eşsiz ahengi ile buluşturacak.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 60 TL
  2. Kategori: 40 TL
  3. Kategori: 30 TL

ÇOCUKLAR İÇİN MEDDAH YUSUF DURU İLE ANADOLU MASALLARINA YOLCULUK

  • 5 KASIM – MAVİ SALON – 15.00

Cibali Kültür Sanat’ın sahneye taşıdığı Çocuklar İçin Meddah Yusuf Duru ile Anadolu Masallarına Yolculuk, CSO ADA ANKARA’da minik sanatseverlerle buluşuyor. “Meddah Yusuf Duru ile Anadolu Masallarına Yolculuk”, somut olmayan kültürel mirasımızın vazgeçilmez bir ögesi olan masallarımızı meddahlık geleneğiyle yeni nesillere aktaracak. Çocuklar bir yandan kültürel mirasımızla ilgili bilgileri eğlenerek edinirken bir yandan Tozlubey, Değirmenci Dayı ve Kurnaz Tilki, Yalabuk Dede ve İnsan Azmanı, Tuz Kadar Sevgi, Hekim Dubban, Üç Altın Heykel ve daha nice masalımızı meraklı Karagöz’ün soruları eşliğinde öğrenecek.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 50 TL
  2. Kategori: 35 TL
  • * 4 yaş ve üzeri için uygundur.
  • * Etkinliğe katılan herkes bilete tabidir.

KINGA GLYK BAND

  • 5 KASIM – ANA SALON – 20.00

Polonya’nın Avrupa cazına armağan ettiği genç yıldız Kinga Glyk, Türkiye’deki ilk konserini CSO ADA ANKARA’da verecek. Caz dünyasına yeni bir soluk getiren fenomen basçı Kinga Glyk, tüm müzik severleri CSO ADA ANKARA Ana Salon’da büyülü bir caz yolculuğuna çıkaracak. Avrupa’daki tüm sosyal ağlarda caz alanında adeta bir internet fenomeni olan genç yetenek ve “Müzik benim için harika bir yolculuk” diyen Kinga Kinga Glyk, caz müziğini ana akım pop ve groove ile harmanlayan günümüzdeki en önemli temsilcilerinde biri olarak kabul ediliyor.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 275 TL
  2. Kategori: 220 TL
  3. Kategori: 160 TL
  4. Kategori: 90 TL

REHA ÖZCAN / BİR GARİP ORHAN VELİ MÜZİKALİ

  • 6 KASIM – MAVİ SALON – 20.00

Yurt içinde ve yurt dışında şimdiden 30 bin seyirciye ulaşan Bir Garip Orhan Veli Müzikali, 6 Kasım akşamı yeniden CSO ADA ANKARA’da izleyicilerle buluşacak. Reha Özcan Kumpanyası’nın sahnelediği Bir Garip Orhan Veli, ünlü şairimiz Orhan Veli’nin kaleminden İstanbul’u, aşkı ve tüm insanlık hallerini kucaklayan bir oyun olarak izleyiciyi sarıp sarmalıyor. Yaşama sevincini, umudu, İstanbul sevdasını kusursuz bir dille aktaran ölümsüz şair Orhan Veli’nin dizeleri, her yaştan, deneyimden, duygudan seyirciyi kucaklayacak. Seyircilerin de sahneyle iletişim kurup akışı yeniden yarattığı bu oyun, bir tiyatro deneyiminden fazlasını sanatseverlere vadediyor.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 150 TL
  2. Kategori: 125 TL

CURTIS STIGERS

  • 7 KASIM – ANA SALON – 20.00     

13 caz albümünü sığdırdığı 30 yılı aşkın kariyerine hem solist hem söz yazarı hem de saksafonist ve gitarist olarak devam eden Curtis Stigers, CSO ADA ANKARA’ya konuk oluyor. “I Wonder Why” parçasıyla Amerika ve Birleşik Krallık listelerinde ilk 10’a yükselen Stigers, aynı zamanda Elton John, Eric Clapton, Prince, Bonnie Raitt, Rod Stewart ve Julia Fordham gibi isimlerle sahne aldı. Stigers, London Times tarafından “yaratıcı ve sınıflandırılamaz” bir sanatçı olarak atfediliyor. “The Bodyguard” başta olmak üzere hazırladığı film ve dizi müzikleri, rock’n roll ve caz’ın füzyonuyla milyonları kendine hayran bırakan sanatçı, CSO ADA ANKARA Ana Salon’da Ankaralı müzikseverlerin kalbini kazanacak.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 275 TL
  2. Kategori: 225 TL
  3. Kategori: 175 TL
  4. Kategori: 125 TL

MADDALENA DEL GOBBO VE ARKADAŞLARI

  • 9 KASIM – ANA SALON – 20.00

Klasik müziğin dünyadaki en prestijli firmalarından Deutsche Grammophone ile kayıtlar yapan tek viola da gamba sanatçısı Maddalena Del Gobbo, enstrümanının narin ve büyülü sesini müzikseverlerle paylaşmak üzere ülkemize geliyor. 1990’ların en sevilen filmlerinden “Dünyanın Tüm Sabahları”nın Jordi Savall tarafından seslendirilen müziklerine doyamayanlar, CSO ADA Ankara Ana Salon’da gerçekleşecek bu konseri unutamayacak. Maddalena Del Gobbo, konserde Viyana Filarmoni Orkestrası’nın önde gelen virtüözlerinden Tamás Varga ve Robert Bauerstatter ile barok ve klasik dönemden birbirinden güzel duo ve triolar seslendirecek olan Maddalene Del Gobbo, aynı zamanda barok çağın çok sevilen gamba bestecileri Marain Marais ve Monsieur de Saint Colombe’tan da solo eserler sunacak. Eski zamanlardaki Versailles ve Eszterházy saraylarının müzikal ışıltılarını ve sanatsal görkemini tüm güzelliğiyle yansıtan konser programı, aynı zamanda viyola da gamba’nın gizemli dünyasında unutulmaz bir müzik yolculuğuna çıkarıyor.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 150 TL
  2. Kategori: 120 TL
  3. Kategori: 95 TL
  4. Kategori: 70 TL

ATATÜRK’Ü ANMA KONSERİ – ANKARA DEVLET TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU

  • 9 KASIM – TARİHİ SALON – 20.00

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84.yıl dönümünün sevgi, saygı ve minnetle anılacağı, Turgay COŞKUN şefliğindeki koro – solo sunumlu konserde, Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimize ithafen hazırlanan bu özel repertuvarı 9 Kasım’da Tarihi Salon’da seslendirecek.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 60 TL
  2. Kategori: 40 TL
  3. Kategori: 30 TL

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR – ANKARA DEVLET KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU

  • 10 KASIM – TARİHİ SALON – 20.00

Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 84’üncü yıldönümünde, CSO ADA ANKARA Tarihi Salon’da sahne alacak.  Bu özel anma konserinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayattayken dinlediği, sevdiği şarkılar ve türkülerden oluşan seçkin bir repertuvar müzikseverlerle buluşacak. 10 Kasım için özel seçilen eserler, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ses ve saz sanatçıları tarafından icra edilecek.

*Biletler tükenmiştir.

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI – 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA HAFTASI ÖZEL KONSERİ

  • 11 KASIM – ANA SALON – 20.00

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Atatürk’ü Anma Haftası Özel Konserinde, genç kuşak çağdaş Türk müziği bestecilerinden Hasan Uçarsu’nun Cumhurbaşkanlığı siparişi üzerine Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışı için bestelediği Sinan Operasından bölümlerle dinleyici karşısında olacak. Prömiyeri Şef Gürel Aykal yönetiminde 29 Ekim 1921’de AKM açılışında gerçekleşen eserin, CSO ADA ANKARA’da 11 Kasım 2022 tarihindeki konser versiyonunun ilk seslendirilişinde de şef kürsüsünde yine Gürel Aykal yer alıyor. Konserin solistleri Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları Gülbin Günay (soprano), Aylin Ateş (mezzo-soprano), Efe Kışlalı (tenor), Kevork Tavityan (bariton) ve Tuncay Kurtoğlu (bas).

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 160 TL
  2. Kategori: 120 TL
  3. Kategori: 80 TL
  4. Kategori: 40 TL

ŞEKER PORTAKALI MÜZİKLİ ÇOCUK OYUNU

  • 12 KASIM – MAVİ SALON – 15.00

Dünyanın en iyi çocuk klasiklerinden biri olan, José Mauro de Vasconcelos’un unutulmaz eseri Şeker Portakalı müzikli çocuk oyunu CSO ADA ANKARA Mavi Salon’da Ankaralı minik sanatseverlerle buluşuyor. Filiz Bozok’un sahneye uyarlayıp yönettiği çocuk edebiyatı klasiği Şeker Portakalı, Zeze’nin dostluğun ve sevginin anlamını keşfetme yolculuğunu işleyen öyküsüyle minik izleyicileri de duygu yüklü bir yolculuğa davet ediyor.

Yazan: Jose Mauro De Vasconcelos

Uyarlayan ve Yöneten: Filiz Bozok

Oyuncular: Gökhan Soykök, Berika Cansu, Emre Durmaz, Oben Onur, Emre Can Koç

  • *Biletler tükenmiştir.
  • * 4 yaş ve üzeri için uygundur.
  • * Etkinliğe katılan herkes bilete tabidir.

LEONKORO QUARTET

  • 12 KASIM – ANA SALON – 20.00

2019 yılında Berlin’de dört farklı genç yetenek tarafından kurulan yaylı çalgılar dörtlüsü Leonkoro Quartet, Türkiye’deki ilk konserini CSO ADA ANKARA’da vermeye hazırlanıyor. Ünlü Klasik Müzik dergisi Gramaphon tarafından, “açıkça olağanüstü bir geleceğe sahip bir topluluk” olarak nitelendirilen Leonkoro Quartet, sanatseverlere müzik dolu anlar yaşatacak. Bordeaux ve Wigmore Hall’un Uluslararası Yaylı Sazlar Dörtlüsü Yarışması’nda birincilik ödülü kazanan topluluk, Haydn, Beethoven ve Schulhoff’un eserlerini seslendirecek. Jonathan Schwarz (keman), Amelie Wallner (keman), Mayu Konoe (viyola) ve Lukas Schwarz’ın (viyolonsel) bir araya gelerek oluşturduğu Leonkoro Quartet, sanatseverlere seçkin bir repertuvar sunacak.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 150 TL
  2. Kategori: 120 TL
  3. Kategori: 95 TL
  4. Kategori: 70 TL

DEVLET ÇOKSESLİ KOROSU – ZAMANSIZ SÖZLER

  • 12 KASIM – TARIHI SALON – 20.00

Şef Lodewijk van der Ree yönetimindeki Devlet Çoksesli Korosu, CSO ADA ANKARA Tarihi Salon’da 12 Kasım akşamı Ankaralı müzikseverlerle buluşacak. Sanatseverleri müzik ziyafetinin beklediği konserde Devlet Çoksesli Korosu; insanlığı iyiye, güzele, sevgiye çağıran kadim sözlerin Romantik dönemden günümüze, farklı besteciler tarafından bestelenmiş örneklerinden oluşan bir repertuvar sunacak.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 60 TL
  2. Kategori: 40 TL
  3. Kategori: 30 TL

CYRILLE AIMEE

  • 14 KASIM – ANA SALON – 20.00

Dünyaca ünlü Fransız vokalist Cyrille Aimee, CSO ADA ANKARA sahnesinde sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçının Fransa’nın ara sokaklarından, Broadway’in göz kamaştıran sahnelerine kadar uzanan caz hikâyesi, “Montreux Caz Festivali Vokal Yarışması” ve “Sarah Vaughn Uluslararası Caz Vokal Yarışması”nda layık görüldüğü ödüller barındırıyor. Ardından New York’ta Bernadette Peters ile beraber Stephen Sondheim şarkılarını seslendiriyor. Bu süreçte her biri diğerinden başarılı, eleştirmenler ile dinleyicilerin gönlünü fetheden 11 albümü sığdıran ünlü sanatçı Aimee, başarılarla dolu kariyerini ve müziği, “Benim için bir kariyerden ziyade, bir insani tecrübe” diyerek, sade ve mütevazı bir şekilde betimliyor. Grammy adayı Aimée, dinleyicinin ruhuna bu kez CSO ADA ANKARA’da dokunmak için hazırlanıyor.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 275 TL
  2. Kategori: 225 TL
  3. Kategori: 175 TL
  4. Kategori: 125 TL

BİZİM YIRLAR – TÜRK DÜNYASI MÜZİK VE HALK DANSLARI TOPLULUĞU

  • 17 KASIM – MAVİ SALON – 20.00

Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu, 17 Kasım akşamı Mavi Salon’da CSO ADA ANKARA seyircisiyle buluşuyor. Türk dünyası coğrafyasının en seçkin müzik eserleri, şef Cem Gürdal yönetiminde, solist Feryal Başel Tüzün’ün yorumlarıyla sunulacak.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 50 TL
  2. Kategori: 30 TL

SAZIMIN YILDIZLARI – ANKARA DEVLET TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU

  • 17 KASIM – TARİHİ SALON – 20.00

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun proje etkinlikleri çerçevesinde yer alan konserde, şef Necmi Kıran yönetiminde, konuk bağlama Virtüözleri Ahmet KOÇ ve Çetin AKDENİZ, sıra dışı icraları ile 17 Kasım akşamı Tarihi Salon’da unutulmaz bir gösteri sergileyecek.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 60 TL
  2. Kategori: 40 TL
  3. Kategori: 30 TL

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI

  • 18 KASIM – ANA SALON – 20.00

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 18 Kasım 2022’de aynı zamanda besteci, keman, viyola ve piyano sanatçısı olan efsane şef Leif Segerstam yönetiminde ilk kez dinleyicisiyle buluşacak.78 yaşında canlı kişiliği ve yüksek enerjisiyle tanınan Finlandiyalı şefin yönetimindeki Orkestra, konserin ilk bölümünde CSO dinleyicisinin önceki sezonlarda da keyifle dinlediği uluslararası olağanüstü bir kariyere sahip Güney Koreli keman sanatçısı Soyoung Yoon’a Peter İlyiç Çaykovski’nin Re Majör tonundaki Keman Konçertosu’nda eşlik edecek. Konserin ikinci bölümü, Fransız besteci Hector Berlioz’un en bilinen eseri Fantastik Senfonisi ile devam edecek.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 160 TL
  2. Kategori: 120 TL
  3. Kategori: 80 TL
  4. Kategori: 60 TL

NİL KOCAMANGİL – SOLO VİYOLONSEL RESİTALİ

  • 19 KASIM – TARİHİ SALON – 12.30

Ünlü viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil, 19 Kasım Cumartesi günü saat 12.30’da CSO ADA ANKARA Tarihi Salon’da sahnede olacak. Sanatçı, Johann Sebastian Bach’ın 3 ve 4 numaralı viyolonsel süitlerini anlatımlı bir şekilde müzikseverler için seslendirecek.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 60 TL
  2. Kategori: 40 TL
  3. Kategori: 30 TL

CEREN TEMEL BAND “THE REWIND”

  • 20 KASIM – MAVİ SALON – 20.00

Zengin ve seçkin bir repertuvarla Ceren Temel Band, 20 Kasım’da CSO ADA ANKARA Mavi Salon’da caz rüzgârları estirecek. Ceren Temel Band, Mart 2022’de yayınlanan The Rewind albümünde yer alan parçaların yanı sıra kendilerine has bir üslupla yorumladıkları caz standartlarından ve loop projesinden oluşan bir repertuvarı müzikseverlerle buluşturacak. Ceren Temel’e konserde Şenova Ülker (trompet), Toprak Barut (tenor saksafon), Yunus Muti (gitar), Gökhan Över (kontrabas) ve Serkan Alagök (davul) eşlik edecek.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 110 TL
  2. Kategori: 90 TL

THE BAD PLUS

  • 21 KASIM – ANA SALON – 20.00

Caz dünyasının en sıradışı ve dinamik topluluklarından biri olarak kabul görülen ve kariyerlerinde 20. yılı geride bırakan caz üçlüsü The Bad Plus ilk defa Ankara’da sahne alacak.  Kontrbas, davul, gitar, tenor saksafon ve klarnetin güç birliği yapacağı, kaçırılmaması gereken bu muhteşem performans için topluluk tüm müzikseverleri 21 Kasım 2022 tarihinde saat 20.00’da CSO ADA ANKARA Ana Salon’a bekliyor.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 275 TL
  2. Kategori: 220 TL
  3. Kategori: 175 TL
  4. Kategori: 125 TL

SITKOVETSKY TRIO

  • 22 KASIM – ANA SALON – 20.00 

Günümüzün en etkileyici piyano üçlüleri arasında gösterilen Sitkovetsky Trio, derin müzikal anlayışları ve yetkin virtüöziteleriyle CSO ADA ANKARA’da sahne alacak. Alexander Sitkovetsky (keman), Isang Enders (çello) ve Wu Qian’dan (piyano) kurulu Sitkovetsky Trio, oda müziği repertuvarının şaheserleri arasında yer alan Schumann, Arensky ve Çaykovski’nin üçlülerinden oluşan bir repertuvarı Ankaralı sanatseverler için seslendirecek.

The Australian tarafından “Sitkovetsky Trio yalnız üç ayrı enstrüman çalmıyor, üç boyut seslendiriyor” yorumu atfedilen grup, Amsterdam Concertgebouw’dan Frankfurt Alte Oper’e, Palais des Beaux Arts’dan Musée du Louvre’a, l’Auditori Barcelona’dan Wigmore Hall ve Lincoln Center’a dünyanın dört bir yanındaki ünlü konser salonlarında müzikseverlerin ve eleştirmenlerin övgüsünü derlemeye devam ediyor.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 150 TL
  2. Kategori: 120 TL
  3. Kategori: 95 TL
  4. Kategori: 70 TL

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ORKESTRA AKADEMİK BAŞKENT SEZON KONSERLERİ #1 

  • 23 KASIM – MAVİ SALON – 20.00

Başkent Üniversitesi Orkestra Akademik Başkent, sezon konserlerinin ilkini Ankaralı sanatseverlere verecek. Orkestra, sezon konserleri kapsamında CSO ADA ANKARA Mavi Salon’da, Nermin Kaygusuz ile Ana Albero solistliğinde ve şef Cemi’i Can Deliorman yönetiminde müzikseverlerin huzurunda olacak.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 60 TL
  2. Kategori: 40 TL

SAZ MÛSIKÎMİZDEN DAMLALAR – ANKARA DEVLET KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU

  • 24 KASIM – MAVİ SALON – 20.00

Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Klasik Türk Müziği’nin saz eserleri formundaki seçkin eserleriyle Ankaralı müzikseverlerin huzurunda olacak. Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu saz sanatçıları tarafından Şef Özgür Ulaş Doğanoğlu’nun yönetiminde icra edilecek enstrümental Türk Müziği konseri, 24 Kasım akşamı CSO ADA ANKARA Mavi Salon’da sanatseverlere müzik ziyafeti sunacak.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 50 TL
  2. Kategori: 35 TL

ÜSTADLARIN İZİNDEN “HAFIZ OSMAN ÖGE ve ENVER DEMİRBAĞ” ANKARA DEVLET TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU

  • 24 KASIM – TARİHİ SALON – 20.00

Kent Halk Müziğimizin en önemli kalelerinden biri de Harput’tur. Harput-Elazığ müzik kültürü ve sanatında; divan, hoyrat, tecnis, müstezat, maya, … gibi bir çok formun en güzel örnekleri günümüzde hâlâ canlılığını korumaktadır. Bu güzide yöremizin günümüz icracılarının ağız, tavır ve üsluplarında, Hafız Osman ÖGE ve Enver DEMİRBAĞ en önemli kaynak üstadlar olarak karşımıza çıkar. Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun 24 Kasım akşamı CSO ADA ANKARA Tarihi Salon’da gerçekleşecek bu özel konserinde dinleyiciler, bu iki üstadın izini takip eden Kültür Bakanlığı sanatçıları Adnan ÇİLESİZ, Hasan ÖZTÜRK ve Zülfü DEMİRTAŞ’ın icrasında ve şef Necmi KIRAN’ın yönetimindeki sohbetli konserde, Harput müziğini yakından tanıma fırsatı bulacaklardır.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 60 TL
  2. Kategori: 40 TL
  3. Kategori: 30 TL

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI

  • 25 KASIM – ANA SALON – 20.00

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 25 Kasım 2022 tarihinde İtalyan Şef Antonio Pirolli ve İspanyol piyanist Judith Jauregui ile İtalyan ve İspanyol bestecilerin yer aldığı bir programla müzikseverlerle buluşuyor. CSO’ya sıklıkla konuk şef olarak davet edilen Pirolli yönetimindeki Orkestra, konserde ilk olarak İspanyol besteci Geronimo Gimenes’in “Luis Alonso’nun Düğünü”nden Intermedio’yu seslendirecek. İspanyol besteci Manuel de Falla’nın solo                 piyano ve orkestra için yazdığı İspanya Bahçelerinde Geceler, İspanyol piyanist Judith Jauregui tarafından yorumlanacak. Konserin ikinci bölümünde Pirolli yönetimindeki Orkestra, İtalyan besteci Ottorino Respighi’nin Saba Melikesi Belkıs Süitini ve Manuel de Falla’nın Üç Köşeli Şapka Süitini müzikseverler için yorumlayacakç

 Bilet Fiyatları:

  • Kategori: 160 TL
  • Kategori: 120 TL
  • Kategori: 80 TL
  • Kategori: 60 TL

JONAS HELLESOE SOLO ORG RESİTALİ

  • 26 KASIM – TARİHİ SALON – 20.00

Danimarka’nın en önde gelen org sanatçılarından Jonas Hellesoe, CSO ADA ANKARA Tarihi Salonu’nda vereceği solo resitalle müzikseverleri İskandinavya’dan Amerika’ya orgun büyülü yolculuğuna çıkaracak. Sanatçı, org repertuvarının çok sevilen eserlerinin yanı sıra kendi ülkesinin önemli bestecilerinin yapıtlarını da Ankaralı dinleyicilerle paylaşacak. Konserde müzikseverleri bir de sürpriz bekliyor!

Şimdiye kadar Barselona’daki efsanevi La Sagrada Familiave Kopenhag Katedralleri başta olmak üzere Danimarka’nın pek çok konser salonu ve kilisesinde org konserleri veren org virtüözü Jonas Hellesoe, dinletisinin sonunda sevilen bir türkümüz üzerine doğaçlama yaparak bu alandaki yeteneklerini de gözler önüne serecek.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 120 TL
  2. Kategori: 100 TL
  3. Kategori: 80 TL

HAY AKSİ BEETHOVEN TİYATRAL ÇOCUK KONSERİ

  • 27 KASIM – MAVİ SALON – 15.00

Çocuklara yönelik klasik müzik konseri olmasının yanı sıra tiyatral özellikleriyle de öne çıkan Hay Aksi Beethoven, CSO ADA ANKARA Mavi Salon’da minik sanatseverlerle yeniden buluşacak. Hay Aksi Beethoven’da    minik izleyiciler, bir yandan bestecinin insanlığa armağan ettiği eşsiz müziklerin tadına varırken diğer taraftan onun sıradışı, eğlenceli ve şaşırtıcı yönleriyle karşı karşıya kalarak bir anda kendilerini eserin içinde bulacak.

  •  *Biletler tükenmiştir.
  • * 4 yaş ve üzeri için uygundur.
  • * Etkinliğe katılan herkes bilete tabidir.

EIVOR

  • 27 KASIM – ANA SALON – 20.00

Şarkılarında Faroe Adaları’nın nefes kesen, dramatik manzarasını bulduğumuz Nordik müziğin Wardruna ile birlikte en önemli temsilcilerinden biri olarak kabule edilen Eivor, CSO ADA ANKARA sahnesini ilk kez mistik bir dünyaya dönüştürecek. Massive Attack gibi trip-hop öncülerinden de ilham alan, BBC ve Netflix ortak yapımı The Last Kingdom’ın müziklerinden de tanıdığımız donuk melodileri sesiyle ısıtan Eivor, 27 Kasım 2022 tarihinde CSO ADA ANKARA Ana Salon’da sahneyi sislere bürüyecek.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 275 TL
  2. Kategori: 225 TL
  3. Kategori: 175 TL
  4. Kategori: 125 TL

ÇAĞ ERÇAĞ “AYDINLIK EVLER”

  • 29 KASIM – MAVİ SALON – 20.00

Sanatçı Çağ Erçağ, Aydınlık Evler konserleri ile CSO ADA ANKARA Mavi Salon’da sanatseverlerle buluşuyor. Çağ Erçağ, Batı Müziği ve Klasik Müziğin Orkestrasyon sentezini, zaman zaman caz müzik tınıları ile birleştirerek enstrümantal ve vokale dayalı bir proje gerçekleştiriliyor. Piyano, viyolonsel, kontrbas, klasik gitar ve perküsyondan oluşan orkestra Çağ Erçağ’a eşlik ediyor. Çağ Erçağ’ın hayatında iz bırakan “Divane Aşık Gibi”, “Uzun İnce” ve “Ay Gız” şarkılarını da seslendirdiği konserde, aynı zamanda enstrümantal eserler de Başkentli dinleyicilerle buluşuyor.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 110 TL
  2. Kategori: 90 TL

SANGITA

  • 30 KASIM – ANA SALON – 20.00

Dünyanın en renkli, en şaşırtıcı ve çarpıcı ülkelerinden Hindistan’dan dört usta müzisyen, Türkiye’deki ilk konserini CSO ADA ANKARA’da vermeye hazırlanıyor. Sanat yönetmenliğini ünlü dansçı Shantala Shivalingappa’nın yaptığı “Sangita” topluluğu, CSO ADA ANKARA’da dinleyicileri ruhunda evrensel titreşimler yaratacak, son derece ender bir karnatik müzik konserine (Güney Hindistan Klasik Müziği) davet ediyor. Bu konser, Güney Hindistan’dan her biri kariyerinde önemli başarılar elde etmiş muhteşem dört Hintli klasik müzisyenin sanatı ve mükemmelliği aracılığıyla bunu ilk elden yaşamak için kaçırılmaz bir fırsat sunuyor. Sangita, repertuvarından özenle seçtiği duygulu melodiler, canlı ritimler ve büyülü renklerden oluşan özel seçkiyi paylaşmak üzere 30 Kasım 2022 tarihinde saat 20.00’da CSO ADA ANKARA Ana Salon’da değerli sanatseverleri bekliyor.

Bilet Fiyatları:

  1. Kategori: 150 TL
  2. Kategori: 120 TL
  3. Kategori: 95 TL
  4. Kategori: 70 TL