“THY bölgesel uçak alımını rafa kaldırdı”

THY Yönetiminde Yeni Görevlendirmeler

Last Updated on 21 Kasım 2022 by Turizm Günlüğü

Habertürk havacılık yazarı Güntay Şimşek; Türk Hava Yolları’nın bölgesel uçak alımını rafa kaldırdığını” öne sürdü.        THY bölgesel uçak alımını

Habertürk köşe yazarlarından Güntay Şimşek, kaleme aldığı köşe yazısında THY’nin bölgesel uçak alımını rafa kaldırdığını öne sürdü.

Güntay Şimşek’in konuya ilişkin ve THY’nin bölgesel uçak alımından vazgeçmesinin nedenlerine yönelik kaleme aldığı satırlar şu şekilde:

“THY yönetimi bir süre önce açıkladığı bölgesel uçak projesini rafa kaldırıyor.

Airbus A220-300 (Bombardier CSeries) ile Embraer 195-E2 için araştırmalar yapan THY yetkilileri, şirketin üçüncü çeyrek rakamları sonrasında detaylı incelemelerle kararlarını netleştirmişler.

Hat analizleri, verimli uçuş, karlılık ve yeni bir markanın bölgesel uçak modelini filoya katmanın maliyeti, uçucu personel, teknik ekip ve ekipman yatırımları ile bakım masrafları dikkate alındığında olumlu tablo ortaya çıkmamış.

THY yönetimi de bunun üzerine bölgesel uçak alımını rafa kaldırmak için düğmeye basmış.

THY’nin kararında etkili olan hususlardan birisi her iki üreticinin de uçaklarında tek bir markanın; Pratt&Whitney motorlarının kullanılması. Diğer bir ifadeyle hangi uçağı alırsanız alın, tek bir markanın motoruna mahkumsunuz ve o da çeşitli sorunlarını henüz çözebilmiş değil.”