Uluslararası Bilgi Teknolojileri Turizm ve Seyahat Federasyonu – IFITT Türkiye İzmir’de ses getiren yaz okulu ve zirvesinden sonra yeni bir çalışmaya Alanya’da başlıyor. IFITT Türkiye kış
IFITT Türkiye, sadece bilişim ölçeğinde değil; sorumluluk, sürdürülebilirlik, sosyal psikoloji, kültürel miras ve birçok farklı birleşimin kaynağı olarak birleştirici ve turizmde füzyon yaratacak nitelikteki etkinliğini eğitim, zirve ve uygulamalı örnekler olarak planladığı kış okulu ve zirvesini 3-5 Şubat 2023 tarihleri arasında “Turizm Teknolojileri Gözünden İklim Krizine ve Seyahate Yeni Bakış Açıları” mottosu ile ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin destekleri ile hayata geçiriyor.
Özel sektör, akademi ve öğrencilerin katılımı ile sadece turizm sektörü değil; dijitalleşmeye ilgi duyanlar, şehir plancıları, enerji yöneticileri, yazılımcılar, mühendislik bilimleri, dijital göçebeler, insan kaynakları firmaları, sürdürülebilirlik, kreatif ekonomilerle ilgilenenler, araştırmacılar, sorumluluk bilinciyle konuya ilgi duyan paydaşlar için önemli olacak bu etkinlik; turizm ve teknoloji merkezinde perde perde açılacak yeni meslekler, yeni araştırma ve geliştirme konuları ve uygulamalı örnekleri ile gerçekleşeceği sorumlu ve sürdürülebilir bir kış okulu niteliğinde olacak.
3-5 Şubat 2023 tarihleri arasında Ifitt Türkiye ev sahipliğinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi işbirliği ve Red and More Events kongre organizasyonunda, Alanya Drita Otel’de, fiziki olarak gerçekleştirilecek Kış Okulu ve Zirvesi’nde verilecek dersler ve yapılacak sunumların sonrasında uygulanacak online sınavlar ile kış okulu online sertifika verilmesi mümkün olacak.
Kış Okulu ve Zirvesi’nde Ele Alınacak Konular:
• Turizm Sektöründe Dijital Arkeoloji ve Sürdürülebilir Kültürel Miras Yönetimi
• Sürdürülebilirlik ve Dijital Turizm Ölçeğinde Aşırı Turizm
• Çevre Dostu ve İklime Dayanıklı Turizm İşletmelerinde Kadın Girişimcilerin Rolü
• Turist Rehberliği Mesleğinin Sürdürülebilirliği ve Dijitalleşme
• Küresel İklim Değişikliği ile Mücadelede Yeni Nesil Teknolojiler ve Girişimler
• Gerçeklik Teknolojileri Perspektifinden Son Şans ve İkinci Şans Turizmi
• İklim Krizinin Eşiğinde Seyahatin Ayak Sesleri
• Dijital ve Spritüal Evrenin Turizmdeki Yeri
• Sürdürülebilir Paradigmaya Doğru: Turizmde Çeşitlendirme ve Turizm Eğitimi
• Sürdürülebilir Çevre Uygulamaları
• İklim değişikliği farkındalığında oyunlaştırma
IFITT Türkiye Başkanı Mine Güneş Kaya, ”Pandemi dönemi ile değişen turizm, iklim ile, sürdürülebilir ve sorumlu turizm anlayışı ile her geçen gün katılımcılık, iyileştirme ve kalkınma için de bugün birlikte çalışmak zorunda. Göreve geldiğimiz ilk günden beri de yönetim kurulu Başkan yardımcım Ozan Aksöz, Genel Sekreterim Sinan Baran Bayar ve Saymanım Eda Hazarhun ile birlikte turizmcileri özellikle pandemi dönemi ile birlikte hızlanan dijitalleşme koşullarına daha hızlı adapte olabilmek için efor sarf ediyoruz.” dedi.
IFITT Türkiye Başkan Yardımcısı Ozan Aksöz, “Kış okulu ve zirvesinde son dönemlerde hızla yaygınlaşan küresel iklim krizine karşı hem özel sektör hem de akademide farkındalık yaratmak için sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği ile turizm teknolojilerini birleştiren konularda dersler belirledik. Bu kapsamda turizm işletmeleri gelişen teknolojileri ürün ve hizmetlerine entegre ederek sürdürülebilirlik faaliyetlerine hız kazandırabilir. Öğrencilerimizin de iklim krizi konusunda daha bilinçli hareket ederek sorumlu turizm anlayışına yönelik davranışlar sergilemesini umuyoruz.” ifadelerini kullandı.
İzmir ENTER24 konferansına talip
Güneş Kaya “Dünyada turizm teknolojilerinde 1 numara olan konferansa ENTER24’e İzmir olarak talibiz. Bu uluslarararası etkinliği ülkemize ve kentimize kazandırmak için Yönetim Kurulu arkadaşlarım ile birlikte dosyalarımızı teslim ettik. Sonuçları bekliyoruz.“