Ortadoğu’daki turizm yatırımlarını genişletecek: Atış Şirketler Grubu, yurt dışındaki turizm ve yatırım ağını genişletiyor. Atış Şirketler Grubu CEO’su Ahmet Atış, “Umman’da turizm, perakende, sağlık turizmi, gayrimenkul ve finans sektöründe büyümek istiyoruz” dedi.
Türkiye’deki yatırımları ve iş geliştirme projeleriyle adından sıkça söz ettiren Atış Şirketler Grubu, yurt dışındaki turizm ve yatırım ağını genişletiyor.
Atış Şirketler Grubu, Kuveyt’in ardından Umman ofisini de törenle açtı.
Umman’ın başkenti Maskat’ta gerçekleşen törene Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el-Busaid’ın danışmanı Mahmud bin Sultan bin Hamad Esseman Ebu Saidi, Türkiye Maskat Büyükelçisi Muhammet Hekimoğlu, Suudi Arabistan Maskat Büyükelçisi Abdullah bin Saud Alanazi ve Atış Şirketler Grubu Başkanı Hüsamettin Atış, Atış Şirketler Grubu CEO’su Ahmet Atış ile çok sayıda Ummanlı yatırımcı katıldı.
AHMET ATIŞ: TURİZM VE SAĞLIK TURİZMİ ALANINDA BÜYÜMEK İSTİYORUZ
Atış Şirketler Grubu CEO’su Ahmet Atış, yurt dışı yapılanmasını yılsonuna kadar 14 ülkede tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Atış, “3 yıldır ticaret yaptığımız Umman’ın başkenti Maskat’ta açtığımız yeni ofisimiz aracılığıyla turizm, perakende, sağlık turizmi, gayrimenkul ve finans sektöründe Umman’daki ikinci Türk markası olarak pazarda büyümek istiyoruz” dedi. Ortadoğu’daki turizm yatırımlarını genişletecek
“KUVEYT’TE PAZAR LİDERİYİZ”
Arap yarımadasındaki yatırım faaliyetlerinin 8 yıl önce Kuveyt’te başlayarak ivme kazandığını belirten Atış, gayrimenkul sektöründe Türk firmaları içerisinde bölgede pazar lideri olduklarını ifade etti.
Dünya Gazetesi’nden Kenan Sertalp’in haberine göre Atış; “Birleşik Arap Emirlikleri’nde varız. Suudi Arabistan’da operasyonumuzu kuruyoruz. Katar ve Ürdün’de de ayrı bir operasyonumuz var ama onlar bu kadar geniş değil. Avrupa’da özellikle İngiltere olmak üzere ABD, Orta ve Uzak Doğu’da çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Atış, şirket stratejisini şu sözlerle açıkladı: “Dünyada başıboş çok büyük bir sermaye var. Ama biz dünya piyasalarına çok entegre firmalar olmadığımız için bu pazardaki payımız çok küçük kalıyor. Yaptığımız işlerde küresel ve kitlesel düşünmemiz lazım. Aksi durumda çok kârlı işlere imza atsak da yatırım alamayız.”