Site icon Turizm Günlüğü

Moskovalılar bu yaz tatil için nereleri tercih edecek?

Moskova Hava Sahası Alarmda: Ukrayna Kaynaklı İHA'lar Yüzünden Uçuşlar Askıya Alındı!

Moskova Hava Sahası Alarmda: Ukrayna Kaynaklı İHA'lar Yüzünden Uçuşlar Askıya Alındı!

Moskovalılar bu yaz tatil için nereleri tercih edecek? sorusu Rus bankası Sberbank’ın sigorta şirketi SberStrahovaniye’nin anketiyle yanıt buldu. İşte detaylar…

Rus bankası Sberbank’ın sigorta şirketi SberStrahovaniye’nin anketine göre Rusya’da başkent sakinleri bu yıl da yaz tatilini ülkede geçirmeyi planlıyor.

SberStrahovaniye’nin anketine katılanların yüzde 53’ü tatili dacha’da geçireceğini, yüzde 20’si ise evden bir yere ayrılmayacağını belirtti.

Moskvichmag Dergisi (Москвич Mag), geçen yıl düzenlenen benzer ankette ulaşılan toplam yüzde 74’lük oranın bu yıl da yakalandığına dikkat çekiyor.

Moskovalıların evde kalmasının temel sebebi ise ceplerine uygun tatil alternatiflerinin sınırlı olması olarak gösterildi.    Moskovalılar bu yaz tatil için nereleri tercih edecek?

TÜRKİYE YA DA MISIR’A SEYAHAT ETMEYİ PLANLAYANLARIN ORANI

Yaz sezonunda Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki tatil beldelerinden birinde geçireceğini açıklayan başkent sakinlerinin oranı yüzde 12 olarak bulundu. Yüzde 8’lik bir kesim dağ tatili yapma niyetinde. Türkiye ya da Mısır’a seyahat etmeyi planlayanların oranı ise 7.

Avrupa tatili ise öne çıkan seçenekler arasında yer almadı.

MAYIS TATİLLERİNE İLİŞKİN VERİLER

Mayıs tatilinde bir yere gitmeyi planlayan Moskovalıların oranı da yüzde 14’te kaldı.

Tatil planları arasında ilk sırada yüzde 26’lık payla Soçi var. Mısır yüzde 16’yle ikinci, Türkiye yüzde 13 ile üçüncü sırada. Yüzde 4’lük bir grup ise Mayıs tatilini Altay’da geçirecek.

Exit mobile version